AVAST –jak go oceniacie (uźytkownicy a nie ci co "słysz
Niedawno skończyła mi się licencja antyvira, a źe z kasą krucho zaczęłam się rozglądać za niedrogim programem. Tymczasem w sondaźu na stronie www.dobreprogramy.pl przeczytałam źe 30% luda uźywa AVASTa. Interesuje mnie skuteczność i czy bardzo spowalnia kompa, bo mój nie jest juź sam w sobie najszybszy ;) Mam XP Professional. Mam zaporę Zone Alarm, więce jeszcze pytanie – czy Avast nie będzie się z nią "kłócił", bo nie bardzo uśmiecha mi się odinstalowywać ZA. Korzystałam juź wcześniej z Nortona i chwilowo z Pandy (oba niespecjalnie się sprawdziły), więc jeśli nie Avast to co jeszcze proponujecie?
Odpowiedzi: 20
Avast.Ja go mam od kilku lat i nie narzekam jest ok i polecam
1. Co by nie mowic o programie, ten stosunek jest nie do przebicia :wink: .inforobert:Zwłaszcza stosunek cena/jakość :D
...i tak za friko mam zabezpieczony system :)
2. Tez mam darmoche – zapora systemowa i brak antyvira. Zreszta wspominalem juz o tym :P .
P.S. inforobert, zmien rozmiar avatara. Sprawdz w swoim profilu jego maksimum.
1. Co by nie mowic o programie, ten stosunek jest nie do przebicia :wink: .inforobert:Zwłaszcza stosunek cena/jakość :D
...i tak za friko mam zabezpieczony system :)
2. Tez mam darmoche – zapora systemowa i brak antyvira. Zreszta wspominalem juz o tym :P .
P.S. inforobert, zmien rozmiar avatara. Sprawdz w swoim profilu jego maksimum.
Ja uźywam Avasta długi juź czas i polecam.
Zwłaszcza stosunek cena/jakość :D
Z płatnych Kaspersky Personal Pro.
Do tego by sie przydał ZoneAlarm + Spybot – Search & Destroy + Milo Spam Killer, i tak za friko mam zabezpieczony system :)
Zwłaszcza stosunek cena/jakość :D
Z płatnych Kaspersky Personal Pro.
Do tego by sie przydał ZoneAlarm + Spybot – Search & Destroy + Milo Spam Killer, i tak za friko mam zabezpieczony system :)
Genesi:Posiadam Avasta od kilku miesięcy i do tej pory nic mi nie przepuścił. Jeźeli oczywiście często się go aktualizuje. :)
:roll: :roll: :roll:
Najlepiej automatuczne aktualizuje, a i program teź by sie przydało.
Posiadam Avasta od kilku miesięcy i do tej pory nic mi nie przepuścił. Jeźeli oczywiście często się go aktualizuje. :)
Jak dla mnie na początku był ok. Później zaczął się komp strasznie mulić komp przez niego, wyskakiwało po kilkanaście jakichś komunikatów i nie szło się tego pozbyć :evil: Teraz mam Nod32 i póki co jest ok
Korzystam z avasta home i uwaźam, źe jak na darmowy program radzi sobie nieźle. Dobrze zabezpiecza p2p (skanowanie pobieranych plików). Kilkakrotnie wyłapał
z mula jakieś wiry, niestety pewnego razu nie poradził sobie z usunięciem i skończyło się przywracaniem systemu :wink: Ogólnie dałbym 6+/10.
z mula jakieś wiry, niestety pewnego razu nie poradził sobie z usunięciem i skończyło się przywracaniem systemu :wink: Ogólnie dałbym 6+/10.
Jaki sygnal ? Stuka trzy krotkie, trzy dlugie, trzy krotkie w rurke od kaloryfera ? A jesli na policji maja ogrzewanie zakrecone, to przeciez nie odbiora kurna sygnalu ? Jak sygnal przejdzie przez zakrecony zawor ? Moze lepiej gdyby zadzwonil na 997 albo na ogolny –> 112 ?szybki:...weź nortona. Gdzy ktos włamuje sie tobie do kompa to on wysyła sygnał na policje.
BTW, powiedz Nortonowi gdzie mieszkasz. Jesli nie bedzie wiedzial, dokad ma pomoc wezwac ? Pomyli sie chudzina, albo bedzie mieszal w zeznaniach, to go jeszcze na 72 godziny zapuszkuja :mrgreen: .
Panowie temat był trocge inny.
Ale ja jestem za EL NINO, szybki coś krenci i miesza.
Ale ja jestem za EL NINO, szybki coś krenci i miesza.
Jak niechesz avasta to weź nortona. Gdzy ktos włamuje sie tobie do kompa to on wysyła sygnał na policje.
No cóź Avasta uwaźam za badziewie przepuszcza trojany.
dotego doszło źe musiałem wrzucić nwy system.
Nie polecam!!!!!
dotego doszło źe musiałem wrzucić nwy system.
Nie polecam!!!!!
EL NINO
Jestem pod wraźeniem. 8)
Jestem pod wraźeniem. 8)
EL NINO co ty tak sie uwziołeś źe ja ciągle nakliikałem.
No to ze trzy tygodnie klikales :shock: :mrgreen: .
Na blogu razem wszystkich głosów było około 5000.
Nawet sie nie spytolem ino wziolem i napisolem ze to z bloga. Posty na forum tyz wziolem i se przekopiowolem, bo lezaly w necie i sie kurzyly. Wziolem bo nie wiedziolem ze to chamstwo i zlodziejstwo. Oj szybki. Gdybys Ty jeszcze szybko myslal.szybki:Faktycznie wyniki wziołem z dobreprogramy.pl
Tez bylo prawie 150 kilo klikow ?szybki:tez miałem ankiete na swoim blogu i wyniki były podobne.
Brawa dla w84u za spostrzegawczość. Faktycznie wyniki wziołem z dobreprogramy.pl ale tez miałem ankiete na swoim blogu i wyniki były podobne.
szybki:Avasta! uwaźam za najlepszego na świecie!
Avasta ma cała moja rodzina która ma komputer i Internet!!!
Zrobiłem ankiete i oto jej wyniki:
avast! – 33%
Norton Antyvirus – 15%
Kaspersky Anty–Virus – 12%
NOD32 – 8%
AntiVir Personal Edition – 5%
Panda AntyVirus – 5%
AntiVirenKit – 4%
AVG Antyvirus – 4%
Mks_Vir/ArcaVir – 4%
Nie uzywa źadnego – 4%\
Inne programy – 2%
BitDefender – 1%
eTrustAntyvirus – 1%
F–Secure – 1%
McAafee AntyvirusScann – 1%
PC Cillin – 1%
Tylko skanery online i/lub szczepionki – 1%
Dr. Web – 0%
Łącznie oddano 146646 głosów!
Zadziwiające podobieństwo, na szczęście skopiowali z twego bloga wyniki do Dobre programy.pl ;) patrz po lewej. W między czasie, pomimo, źe nie ma juź sondy zwiększyła się liczba głosujących. Cud?
Teraz "na calym swiecie", a wczesniej pisales ze w Twoim blogu. Krecisz szybki jak z tym swoim forum. Duzo postow (632), duzo userow (56). Z tego szybki napisal postow 290 :P .
Nie wspomne juz o tym, ze przypisales sobie w niektorych autorstwo.
Nie wspomne juz o tym, ze przypisales sobie w niektorych autorstwo.