Avast dziwnie zachowanie
Witam wszystkich.Mam zainstalowanego Avasta i na jednej stronie złapałam wirusa ( kilka! ) przeskanowałam komputer w trybie awaryjnym parę razy i wyglądało ,źe wszystko jest ok.Dla pewności weszłam na mks i nie wykazał wirusów. Ale jak tylko włanczam komputer awast ostrzega źe < w tym momęcie okazuje się źe dziwnych wiadomości z jakiś amerykańskich stron yahoo jest setki i nie wiem zupełnie co robić?
Odpowiedzi: 15
A ja z mojej strony moge tylko jeszcze dodac tylko jedo jezeli Avast wyswietla komunikat przerwij polaczenie to ka zrob :D i nie pobieraj podejrzanych plikow :D
Bo zaden program nie jest doskonaly. A i robale sa coraz sprytniejsze :x . Dlatego od razu polecilem HijackThis. Na nim prawie zawsze mozna polegac.
BoBi :) Sama nie wiem ,ale wygląda na to ,źe mi pomogłeś .Na razie wszystko dobrze.Oby tak zostało.Oczywiście wielkie dzięki i mam do Ciebie pytanie ,jeśli pozwolisz. DLACZEGO AVAST I MKS nie wykryły w systemie 32 wirów?
Dokładnie, poźniej usuń jeszcze te wpisy w HijackThis.
Raportuj w razie czego czy coś się zmieniło.
Raportuj w razie czego czy coś się zmieniło.
Co powinnam teraz zrobić? Uruchomić komputer w trybie awaryjnym i wywalić z windowsa system 32 te dwa pliki?
Nie trzeba długo patrzec, źeby dwa robale zobaczyć:
O4 – HKLM\..\Run: [Microsoft Office] C:\WINDOWS\system32\msvcp.exe
O4 – HKCU\..\Run: [aupd] C:\WINDOWS\system32\sywsvcs.exe
Nie trzeba długo patrzec, źeby dwa robale zobaczyć:
O4 – HKLM\..\Run: [Microsoft Office] C:\WINDOWS\system32\msvcp.exe
O4 – HKCU\..\Run: [aupd] C:\WINDOWS\system32\sywsvcs.exe
Ataki trwają setkami . Teraz zamieszczam loga .Dzięki za cierpliwość
Ja teź – zwłaszcza, źe loga nie zamieściłaś – plik jest pusty u mnie.
PS. Nie pisz dwóch postów pod sobą – uźywaj przycisku zmień.
PS. Nie pisz dwóch postów pod sobą – uźywaj przycisku zmień.
"Ataków" coraz więcej .Tylko klikam na NIE WYSYŁAJ.Nie mam źednego pomysłu co dalej
Log niestety " czysty" ale go dołanczam .Moźe się czegos doszukasz
Zatem czas najwyźszy przyjrzeć się logowi HijackThis – zrób go i zamieść tutaj.
Zrobiłam jak napisałeś ale to nic nie dało.Dołanczam screna
Jesteś w stanie powiedzieć dokładniej coś o tym ostrzeźeniu ?? Moźe screena zrób z tym ostrzeźeniem i pokaź ... Wyczyściłaś katalogi Temp i Temporary Internet Files ??
Zrobiłam jak radziłeś .Zeskanowałam HijackThis i wywaliłam trzy wpisy.Oczywiście nie pisałam ale wcześcniej skoźystałam z adware .Wyłączyłam kompa i jak tylko go " zapuściłam" ponownie .....<<
Strona 1 / 1