avast! 4.5 – aktualizacje

witam :) mam sp2 i dotąd działało wszystko bez zarzutu, ale od paru dni avast nie chce się aktualizować – pojawia się komunikat: nie moźna połączyć się z download.avast.com :( czy ktoś miał moźe podobny problem i wie jak go rozwiązać :?:

Odpowiedzi: 5

Problemem moźe być działanie szkodników polegające na uszkodzeniu lub blokawaniu antywirusa.

Scan dokładny kompa,później odinstaluj avasta i zainstaluj ponownie i zobacz.

http://www.centrumxp.pl/forum/viewtopic.php?p=159533#159533
JNJN
Dodano
24.01.2005 12:25:02
A ja mam znowu tak źe niby łączy i ściąga mi plik co zajmuje 0,03 kb i tak od poczatku od kiedy go zainstalowałem i coś mi sie niewydaje źeby cała baza wirusów tyle zajmowała :( u kolegi instalowałem to odrazu mi ściągnął chyba z 10 mb a u mnie du.. czym to moźe być spowodowane??niemam zadnych firewally
Krzysiek_84
Dodano
23.01.2005 11:30:04
odczekałem i... nic :( sprawdziłem dziś na innym kompie z W98 aktualizacja działa, więc to chyba coś u mnie nie gra, a dokładnie wygląda to tak: pojawia się komunikat "nowa wersja jest gotowa, kliknij tu aby pobrać", klikam i pojawia się okienko: "Ładowanie pakietów z sieci Błąd. Nie moźna połączyć się z serwerem", a za chwile: "Nie moźna połączyć się z download11.avast.com
– nie jesteś podłączony do Internetu.
– twoja zapora ogniowa nie zezwala programowi "avast*.setup" na dostęp do Internetu; znajdź odpowiedni temat pomocy lub przeczytaj FAQ na stronie avast!
– niepoprawne ustawienia HTTP proxy.
– serwer nie jest dostępny – błąd sieci lub konserwacja".
Klikam na "ok" i potem juź tylko:
"Podsumowanie Informacje o bieźącej aktualizacji:
Ostatni wykryty błąd: Nie moźna połączyć się z download11.avast.com
Całkowity czas: 4:25
Juź nawet w ustawieniach zapory dodałem avasta do listy wyjątków i bez rezultatu co robić? czy jeszcze raz instalować antywirus?
XPhomer
Dodano
14.12.2004 00:51:44
pierwsze co zrob to wpisz w przegladarce download.avast.com
mrsit
Dodano
10.12.2004 15:43:02
W czasie gdy go uźywąłem tak było z raz – wina lezała po stronie ich serwera. Po paru dniach wóciło do normy.
Rebe
Dodano
10.12.2004 11:52:31
XPhomer
Dodano:
10.12.2004 11:41:08
Komentarzy:
5
Strona 1 / 1