Autostart polaczenia internetowego

Mam nastepujacy problem,przy starcie sytem komp prubuje sie polaczyc z DHCP.Chcialbym to jakos usnac bo trwa to dosc dlugo.Narazie jednyn rozwiazaniem jest wyjmowanie kabelka sieciowego,ale to raczej jest bezsenu,wylanczanie karty sieciowej tez nie pomaga.Moze jest jakies ustawienie w biosie?Jezeli wiecie co z tym zrobic to piszcie.Jestem w sieci osiedlowej.Mam winxp.Wiem ze to nie jest wina sieci bo u znajomych nie ma takiego problemu.Plyte mam ecs k7vta3,procka amd duron...Bylbym bardzo wdzieczny za pomoc w rozwiazaniu tego problemu:–)

Odpowiedzi: 8

Witam! Jak probowales juz wpisywac recznie parametry lacza i to nic nie pomoglo to juz chyba nic nie pomoze.Z tego co sie dowiedzialem powodowane jest to tym ze w sieci jestem podpiety tak zeby laczyc sie z dhcp i jedynym rozwiazanie(niesprawdzonym)jest wykup zewnetrznego numeru ip:–(U mnie w sieci bylo tak ze kable podpinali do serwera,to chyba na chybil–trafi no i ja mialem akurat pecha i mam wewnetrzne ip:–(Jakbys znalazl korzystniejsze rozwiazanie to daj znac:–)
PZDR
q_w_e_r
Dodano
11.04.2005 00:11:03
witam mam ten sam problem wiesz moźe jak to naprawić
areos
Dodano
10.04.2005 23:01:23
Niestey to nie pomoglo,wpisalem wszystkie parametry i nic.A po wpisaniu IPCONFIG/all wyswietlilo mi miedzy innymi ze DHCP jest wylaczony,moze macie jakies innne propozycje?I jak porzestawic sieciowke w inny czas pracy??Slyszalem ze jest tez jakies ustawiene w biosie wlasnie dotyczace tego??
q_w_e_r
Dodano
25.03.2005 21:51:21
q_w_e_r:
I gdzie przestawia sie ten tryb pracy??

W menadzerze urzadzen w opcjach sieciówki/zaawansowane
Update: Zem sie spoznił
Bobi
Dodano
25.03.2005 20:09:12
Tryb pracy we wlasciwosci sieciowki w menedzerze urzadzen a ustawienia wpisuje sie we wlasciwosci polaczenia sieciowego i dalej we wlasciwosciach protokolu TCP/IP – wpisujesz numer IP, numer maski, brame internetowa i numery serwera lub serwerow DNS.

Jesli chcesz wiedziec co dokladnie wpisac, w momencie gdy juz masz neta w Uruchom wpisz "cmd"+Enter i zaraz "ipconfig /all". Dostaniesz wypisane wszystkie parametry ktore musisz wpisac recznie.
EL NINO
Dodano
25.03.2005 20:08:49
Tryb pracy we wlasciwosci sieciowki w menedzerze urzadzen a ustawienia wpisuje sie we wlasciwosci polaczenia sieciowego i dalej we wlasciwosciach protokolu TCP/IP – wpisujesz numer IP, numer maski, brame internetowa i numery serwera lub serwerow DNS.

Jesli chcesz wiedziec co dokladnie wpisac, w momencie gdy juz masz neta w Uruchom wpisz "cmd"+Enter i zaraz "ipconfig /all". Dostaniesz wypisane wszystkie parametry ktore musisz wpisac recznie.
EL NINO
Dodano
25.03.2005 20:08:49
Kabelek jest na bank ok,Ip nie zmienia mi sie juz od 2 lat wiec skozystam z opcji przypisywania ustawien sieciowych recznie,jedno pytanko gdzie to zrobic??I gdzie przestawia sie ten tryb pracy??
q_w_e_r
Dodano
25.03.2005 20:02:06
Jesli jestes w osiedlowce i IP nie zmienia sie za czesto, przypisz sobie ustawienia sieciowe recznie i nie czekaj na DHCP.
A dlaczego musisz czekac ? Nie wiem. Moze sieciowke trzeba przestawic w inny tryb pracy (half, full duplex), moze wymienic jej sterowniki, moze wymienic sieciowke, moze posprawdzac kabel, czy tez nawet sprawdzic firewalla czy to nie on przyblokowuje.
EL NINO
Dodano
25.03.2005 19:55:57
q_w_e_r
Dodano:
25.03.2005 19:28:21
Komentarzy:
8
Strona 1 / 1