Autostart polaczenia internetowego
Mam nastepujacy problem,przy starcie sytem komp prubuje sie polaczyc z DHCP.Chcialbym to jakos usnac bo trwa to dosc dlugo.Narazie jednyn rozwiazaniem jest wyjmowanie kabelka sieciowego,ale to raczej jest bezsenu,wylanczanie karty sieciowej tez nie pomaga.Moze jest jakies ustawienie w biosie?Jezeli wiecie co z tym zrobic to piszcie.Jestem w sieci osiedlowej.Mam winxp.Wiem ze to nie jest wina sieci bo u znajomych nie ma takiego problemu.Plyte mam ecs k7vta3,procka amd duron...Bylbym bardzo wdzieczny za pomoc w rozwiazaniu tego problemu:–)
Odpowiedzi: 8
Witam! Jak probowales juz wpisywac recznie parametry lacza i to nic nie pomoglo to juz chyba nic nie pomoze.Z tego co sie dowiedzialem powodowane jest to tym ze w sieci jestem podpiety tak zeby laczyc sie z dhcp i jedynym rozwiazanie(niesprawdzonym)jest wykup zewnetrznego numeru ip:–(U mnie w sieci bylo tak ze kable podpinali do serwera,to chyba na chybil–trafi no i ja mialem akurat pecha i mam wewnetrzne ip:–(Jakbys znalazl korzystniejsze rozwiazanie to daj znac:–)
PZDR
PZDR
witam mam ten sam problem wiesz moźe jak to naprawić
Niestey to nie pomoglo,wpisalem wszystkie parametry i nic.A po wpisaniu IPCONFIG/all wyswietlilo mi miedzy innymi ze DHCP jest wylaczony,moze macie jakies innne propozycje?I jak porzestawic sieciowke w inny czas pracy??Slyszalem ze jest tez jakies ustawiene w biosie wlasnie dotyczace tego??
q_w_e_r:I gdzie przestawia sie ten tryb pracy??
W menadzerze urzadzen w opcjach sieciówki/zaawansowane
Update: Zem sie spoznił
Tryb pracy we wlasciwosci sieciowki w menedzerze urzadzen a ustawienia wpisuje sie we wlasciwosci polaczenia sieciowego i dalej we wlasciwosciach protokolu TCP/IP – wpisujesz numer IP, numer maski, brame internetowa i numery serwera lub serwerow DNS.
Jesli chcesz wiedziec co dokladnie wpisac, w momencie gdy juz masz neta w Uruchom wpisz "cmd"+Enter i zaraz "ipconfig /all". Dostaniesz wypisane wszystkie parametry ktore musisz wpisac recznie.
Jesli chcesz wiedziec co dokladnie wpisac, w momencie gdy juz masz neta w Uruchom wpisz "cmd"+Enter i zaraz "ipconfig /all". Dostaniesz wypisane wszystkie parametry ktore musisz wpisac recznie.
Tryb pracy we wlasciwosci sieciowki w menedzerze urzadzen a ustawienia wpisuje sie we wlasciwosci polaczenia sieciowego i dalej we wlasciwosciach protokolu TCP/IP – wpisujesz numer IP, numer maski, brame internetowa i numery serwera lub serwerow DNS.
Kabelek jest na bank ok,Ip nie zmienia mi sie juz od 2 lat wiec skozystam z opcji przypisywania ustawien sieciowych recznie,jedno pytanko gdzie to zrobic??I gdzie przestawia sie ten tryb pracy??
Jesli jestes w osiedlowce i IP nie zmienia sie za czesto, przypisz sobie ustawienia sieciowe recznie i nie czekaj na DHCP.
A dlaczego musisz czekac ? Nie wiem. Moze sieciowke trzeba przestawic w inny tryb pracy (half, full duplex), moze wymienic jej sterowniki, moze wymienic sieciowke, moze posprawdzac kabel, czy tez nawet sprawdzic firewalla czy to nie on przyblokowuje.
A dlaczego musisz czekac ? Nie wiem. Moze sieciowke trzeba przestawic w inny tryb pracy (half, full duplex), moze wymienic jej sterowniki, moze wymienic sieciowke, moze posprawdzac kabel, czy tez nawet sprawdzic firewalla czy to nie on przyblokowuje.
Strona 1 / 1