autostart kompa
Witam, tak jak w temacie interesuje mnie w jaki sposob mozna zmusic kompa zeby automatycznie sie wlaczyl po np. chwilowym braku napiecia ?
wiem ze jest taka opcja w bios`ie – niestety bios maszyny ktorej dotyczy pytanie jej nie posiada, probowalem z wlacznikiem sie pobawic ale bez wiekszych sukcesow ...
jesli ktos wie cos wiecej na ten temat, prosze o odpowiedz.
pozdr
wiem ze jest taka opcja w bios`ie – niestety bios maszyny ktorej dotyczy pytanie jej nie posiada, probowalem z wlacznikiem sie pobawic ale bez wiekszych sukcesow ...
jesli ktos wie cos wiecej na ten temat, prosze o odpowiedz.
pozdr
Odpowiedzi: 9
dzieki za odpowiedzi, z zapodanego watku wywnioskowalem ze chyba za wiele nie da sie zrobic z poziomu samej maszyny jezeli bios na to nie pozwala i zasilacz jest na atx.
mysle nad jakims zewnetznym mini urzadzeniem ... jak do czegos dojde to opisze :)
pozdr.
mysle nad jakims zewnetznym mini urzadzeniem ... jak do czegos dojde to opisze :)
pozdr.
guzi – więcej niź w tym temacie: http://forum.infojama.pl/viewtopic.php?t=14631 wycisnąć się nie da.
ok. zle zrozumiałem.
marcin255:system– zawansowane – uruchamianie i odzyskiwanie –
automatycznie uruchom ponownie.
tia,
To zrób eksperyment.
Włącz tę opcję, a następnie wyciągnij wtyczkę od kompa z gniazdka. Po minucie włóź wtyczkę spowrotem do kontaktu i zobacz czy ci się komputer ponownie włączy.
Przeczytaj dokładnie pierwsze zdanie pierwszego postu.
system– zawansowane – uruchamianie i odzyskiwanie –
To mnie oświeć bo nie wiem, która opcja w xp włączy wyłączony komputer.
Bo wiem gdzie w xp jest ta opcja.
marcin255:a jaki masz system?
A jakie to ma znaczenie?
a jaki masz system?
Strona 1 / 1