Autopodglad zalacznikow graficznych w Outlook 2003

Witam mam pewne pytanko. W Outlook Express–ie gdy odbieram wiadomosc email zawierajaca pliki graficzne, np. jpg, to automatycznie jest ich podglad w wiadomosci, tak ze nie trzeba otwierac kazdego z zalacznikow z osobna by zobaczyc zdjecia. Chcialbym zapytac czy istnieje taka mozliwosc autopodgladu w Outlooku 2003, ja przekopalem chyba wszystkie ustawienia konfiguracyjne tego programu i nic to nie dalo, nadal gdy odbieram maila z jpg to musze klikac na kazdy z zalacznikow z osobna by sie otworzyl w Podgladzie obrazow i faksow systemu windows. Prosze o pomoc i z gory wielkie dzieki :)

Odpowiedzi: 5

Podnosze.. bo mi tez bardzo brakuje tego komfortu automatycznego otwierania..

Przypominam ze porada na 2002 nie sprawdza sie na 2003 wiec moze wreszcie ktos sprytny tu zajrzy..?
goncior
Dodano
20.09.2005 01:43:28
El Nino dzieki za odzew. Niestety u mnie nie bardzo dziala to co jest napisane w tym poradniku Microsoftu, albowiem postepujac zgodnie z instrukcjami tam zawartymi po drodze pojawiaja sie trzy problemy pierwszy z nich to gdy proboje uruchomic formularz, uruchamia sie , ale wczesniej wyskakuje komunikat "Could not load an object because it is not available on this machine" problemy. W Części 2 tego poradnika pojawia sie nastepny problem, gdy mamy zapisac juz ustawienia dla Default Security Settings for All Users, pojawia sie problem gdyz wyskakuje komunikat "Nie moźna zapisać poziomów dostępu w tym ustawieniu, prawdopodobnie z powodu nieprawidłowego hasła. To ustawienie jest obecnie domyślnym ustawieniem wszystkich uźytkowników. Naleźy usunąć ustawienie lub zapisać je ponownie i wpisać poprawne hasło"

Chciałbym tu nadmienic, źe w systemi jest tylko jedno konto uzytkownika, z pełnym prawem dostępu, brak blokady hasłem. Tak samo sam Outlook jest ustaawiony domyślnie.

I trzeci problemem pojawia sie w rejestrze, otoz, u mnie nie ma wpisu HKEY_CURRENT_USERSoftwarePoliciesMicrosoftSecurity, wiec nie bardzo mozna utworzyc nowy klucz, brak folderu Security. Jezel ktos wie cos na ten temat prosze o pomoc. I jeszcze jedno, moze przyczyna jest to iz opis Microsoftu jest przeznaczony dla Outlooka 2002, a w moim przypadku jest to 2003. Z gory dzieki.
mettal
Dodano
07.12.2004 18:18:08
Ten artykul powinien chyba rozwiazac Twoj problem –> http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;pl;813743
EL NINO
Dodano
06.12.2004 21:38:12
Wiesz bezpieczenstwo jednym , a wygoda uzytkowania drugim. Wolalbym gdybym sam mogl decydowac o tym co dla mnie jest lepsze i wygodniejsze niz znow zdawac sie na laske Microsoftu. :(
mettal
Dodano
06.12.2004 18:36:40
Ze względów bezpieczeństwa (i bardzo dobrze)została zablokowana ta funkcja
fisz
Dodano
06.12.2004 11:33:26
mettal
Dodano:
06.12.2004 05:05:55
Komentarzy:
5