Autopodglad zalacznikow graficznych w Outlook 2003
Witam mam pewne pytanko. W Outlook Express–ie gdy odbieram wiadomosc email zawierajaca pliki graficzne, np. jpg, to automatycznie jest ich podglad w wiadomosci, tak ze nie trzeba otwierac kazdego z zalacznikow z osobna by zobaczyc zdjecia. Chcialbym zapytac czy istnieje taka mozliwosc autopodgladu w Outlooku 2003, ja przekopalem chyba wszystkie ustawienia konfiguracyjne tego programu i nic to nie dalo, nadal gdy odbieram maila z jpg to musze klikac na kazdy z zalacznikow z osobna by sie otworzyl w Podgladzie obrazow i faksow systemu windows. Prosze o pomoc i z gory wielkie dzieki :)
Odpowiedzi: 5
Podnosze.. bo mi tez bardzo brakuje tego komfortu automatycznego otwierania..
Przypominam ze porada na 2002 nie sprawdza sie na 2003 wiec moze wreszcie ktos sprytny tu zajrzy..?
Przypominam ze porada na 2002 nie sprawdza sie na 2003 wiec moze wreszcie ktos sprytny tu zajrzy..?
El Nino dzieki za odzew. Niestety u mnie nie bardzo dziala to co jest napisane w tym poradniku Microsoftu, albowiem postepujac zgodnie z instrukcjami tam zawartymi po drodze pojawiaja sie trzy problemy pierwszy z nich to gdy proboje uruchomic formularz, uruchamia sie , ale wczesniej wyskakuje komunikat "Could not load an object because it is not available on this machine" problemy. W Części 2 tego poradnika pojawia sie nastepny problem, gdy mamy zapisac juz ustawienia dla Default Security Settings for All Users, pojawia sie problem gdyz wyskakuje komunikat "Nie moźna zapisać poziomów dostępu w tym ustawieniu, prawdopodobnie z powodu nieprawidłowego hasła. To ustawienie jest obecnie domyślnym ustawieniem wszystkich uźytkowników. Naleźy usunąć ustawienie lub zapisać je ponownie i wpisać poprawne hasło"
Chciałbym tu nadmienic, źe w systemi jest tylko jedno konto uzytkownika, z pełnym prawem dostępu, brak blokady hasłem. Tak samo sam Outlook jest ustaawiony domyślnie.
I trzeci problemem pojawia sie w rejestrze, otoz, u mnie nie ma wpisu HKEY_CURRENT_USERSoftwarePoliciesMicrosoftSecurity, wiec nie bardzo mozna utworzyc nowy klucz, brak folderu Security. Jezel ktos wie cos na ten temat prosze o pomoc. I jeszcze jedno, moze przyczyna jest to iz opis Microsoftu jest przeznaczony dla Outlooka 2002, a w moim przypadku jest to 2003. Z gory dzieki.
Chciałbym tu nadmienic, źe w systemi jest tylko jedno konto uzytkownika, z pełnym prawem dostępu, brak blokady hasłem. Tak samo sam Outlook jest ustaawiony domyślnie.
I trzeci problemem pojawia sie w rejestrze, otoz, u mnie nie ma wpisu HKEY_CURRENT_USERSoftwarePoliciesMicrosoftSecurity, wiec nie bardzo mozna utworzyc nowy klucz, brak folderu Security. Jezel ktos wie cos na ten temat prosze o pomoc. I jeszcze jedno, moze przyczyna jest to iz opis Microsoftu jest przeznaczony dla Outlooka 2002, a w moim przypadku jest to 2003. Z gory dzieki.
Ten artykul powinien chyba rozwiazac Twoj problem –> http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;pl;813743
Wiesz bezpieczenstwo jednym , a wygoda uzytkowania drugim. Wolalbym gdybym sam mogl decydowac o tym co dla mnie jest lepsze i wygodniejsze niz znow zdawac sie na laske Microsoftu. :(
Ze względów bezpieczeństwa (i bardzo dobrze)została zablokowana ta funkcja
Strona 1 / 1