Autoodtwarzanie

Witam!
Mam nastepujace pytanko: jak zrobic, zeby po wlozeniu plytki (np. z filmem) windows nie wykonal ZADNEJ operacji? Po otwarciu tego malego okienka daje na "nie podejmuj zadnej akcji" i zaznaczam tego ptaszka na dole. Ale po ponownym wlozeniu plyty znow pyta co ma robic ...
Nastepnie w moj komp/partycja z filmem/wlasciwosci/autoodtwarzanie i tam jak chce zaznaczyc zeby nic nie wykonywal to ikonka "zastosuj" staje sie nieaktywna. A w ogole tp czy jest np. mozliwosc dodania do tej listy np. innych progsow niz te ktore sa tam standardowo? Np. zeby po wlozeniu plytki z plikiem avi od razu go odtworzyl np. vplayerem?
Dajcie znac, jesli wiecie jak sobie poradzic z tą "nadopiekuńczością" windowsa :wink:

p.s. Mam xp home jakby co ...

Odpowiedzi: 5

The_judge:
W home chyba nie ma gpedit...
Ano nie ma :( . Ale zostaje jeszcze regedit i o tym juz pisano na tym forum – wystarczy kliknac na "Szukaj".
EL NINO
Dodano
20.06.2003 20:39:27
t123:

Niestety po wpisaniu dokladnie "gpedit.msc" wywala mi ze nie ma takiego czegos w kompie (napewno dobrze napisales?)

tak, na pewno trzeba wpisac gpedit.msc , ale dopiero teraz zauwazylem Twoj PS : " mam xp home" . W home chyba nie ma gpedit...
The_judge
Dodano
18.06.2003 17:57:17
start–>uruchom

wpisujesz gpedit.msc –> szablony administracyjne –> system i po prawej stronie –> wylacz funkcje autoodtwarzanie –> zaznaczasz "wlaczone"

Na 100% po wlozeniu cd nie bedzie ci go odtwarzac automatycznie

Niestety po wpisaniu dokladnie "gpedit.msc" wywala mi ze nie ma takiego czegos w kompie (napewno dobrze napisales?). Jesli moge prosic to podaj mi jak do tego dojsc poza wpisaniem polecenia w uruchom (patrzylem w panelu/system – ale jakos nie widze szablonow adm.)

A 2 sprawa to taka, czy po oznaczeniu tej opcji po wlozeniu plytki instalacyjnej (zrobionej we flashu) rowniez nic juz nie wyswietli? Czy w tych szablonach (do ktorych mam nadzieje dotrzec :wink: ) mozna ustawic sobie jakiego typu plytki maja nie byc uruchamiane? Chodziloby mi glownie np. o plytki z avi, mp3, jpg itd. Ale instalki chcialbym zeby jednak chodzily same po wlozeniu ...
t123
Dodano
18.06.2003 17:49:01
t123:
jak zrobic, zeby po wlozeniu plytki (np. z filmem) windows nie wykonal ZADNEJ operacji?

start–>uruchom

wpisujesz gpedit.msc –> szablony administracyjne –> system i po prawej stronie –> wylacz funkcje autoodtwarzanie –> zaznaczasz "wlaczone"

Na 100% po wlozeniu cd nie bedzie ci go odtwarzac automatycznie
The_judge
Dodano
18.06.2003 17:37:40
Mój komputer > stacja dysków (prawym) > właściwości > autoodtwarzanie (zaznaczasz typ zawartości) > wybierz akcje do wykonania > nie podejmuj źadnej akcji.
Jeśli funkcja "zastosuj" jest nieaktywna, wybierz inną akcję, po czym zmień na "nie podejmuj źadnej akcji" – powinno pomóc.

Jest moźliwość dodania nowych akcji do wykonania. Np. w programie:
TweakUI for Windows XP > My Computer > AutoPlay > Handlers > Create...

Pozdrawiam.

P.S.: w/w program dostępny na stronach Microsoftu (konkretnego linku nie pamiętam), mogę teź przesłać mailem...
Gagman
Dodano
18.06.2003 17:19:44
t123
Dodano:
18.06.2003 17:08:02
Komentarzy:
5
Strona 1 / 1