Autoodtwarzanie ale inaczej
Witam i pytam! Od dłuźszego czasu posiadam aparat cyfrowy. Do niedawna miałem tak, źe po podłączeniu go pod kompa– ten go odnajdował i wyskakiwało okno autoodtwarzania. Moźna było przerzucić fotki do wybranego katalogu i co najwaźniejsze – nadawane były kolejne numery fotek wg. katalogu, a nie takie dziwne jak nadaje aparat. Od pewnego momentu (a nie mieszałem nic powaźnego w kompie np. rejestru) usługa ta zniknęła. Dodam, źe po włoźeniu do np. CD–ROMu ze zdjęciami – chodzi jak ta lala. Nie ma autoodtwarzania jedynie przy cyfrówce. Zmieniałem juź literę napędu, zaznaczam przy autoodtwarzaniu, źe przy wykryciu fotek na przejść do... itd. Nic nie pomaga. Z podobnum problemem nie spotkałem się u innych forumowiczów, po przejrzeniu archiwum. Mam nadzieje źe ktoś mi pomoźe. Nie jest to oczywiście tragedia, źe mi to zniknęło, ale przydatna rzecz.
Odpowiedzi: 11
czy czasem nie zainstalowales ostatnio jakiegos programu do przegladanie zdjec np. acdsee ja zainstalowalem i wlasnie mam tak jak Ty teraz
Dragon – co do Twego pytania, to właśnie jest tak jak mówisz, winda widzi aparat jako wymienny dysk. Dziś sprawdzałem działanie tego wszystkiego na innym kompie. Oczywiscie działa wszystko bez zarzutu (na tamten komputer wczesniej tez zrzucałem fotki) Czyli winy w aparacie nie ma co szukac. A na moim kompie jest nadal jak było. Ciekawe czy uda sie komuś pomóc mi czy tylko przeinstalka... Nara!
Ja tak mam jak mówi dragon–psv. I wcael mi to nie przeszkadza
Ja u siebie w aparacie mam dwie moźliwości
1. DISC DRIVE – dzała jako zwykły przenośny dysk
2. DIGITAL CAMERA – gdy tylko włoźę aparat do stacji dokującej automatycznie rozpoczyna się zgrywanie fotek.
1. DISC DRIVE – dzała jako zwykły przenośny dysk
2. DIGITAL CAMERA – gdy tylko włoźę aparat do stacji dokującej automatycznie rozpoczyna się zgrywanie fotek.
Jeszcze raz, aparat w systemie widziany jest jako twardy dysk, aby zgrać zdjęcia musisz je przeciągnąć tak?
To na pewno nie jest wina apratu. Ja tez mam aparat cyfrowy i mam ten sam "problem" co misiopysio73. Jednak ja akurat nie lubiłem tego okienka i bardzo się ucieszyłem, gdy przestało się pokazywać :D :D :wink:
Co mam ustawic ma Digital Camera? A w aparacie nic nie mam namieszane, fotki jak robiłem, tak robie nadal, źadne niespodzianki z aparatem mnie nie spotkały. Chyba jednak przeinstalowanie systemu s niedalekiej przyszłości mnie czeka
Co mam ustawic ma Digital Camera? A w aparacie nic nie mam namieszane, fotki jak robiłem, tak robie nadal, źadne niespodzianki z aparatem mnie nie spotkały. Chyba jednak przeinstalowanie systemu s niedalekiej przyszłości mnie czeka
Przyjacielu najprawdopodobniej przyczyna leźy w aparacie cyfrowym ustaw na digital camera
No najśmieszniejsze jest to, źe właśnie mam zaznaczone tam, źe przy odnalezieniu plików graficznych powinien przejść do kopiowania zdjęć do wybranego katalogu w kompie. Oczywiscie to nie skutkuje. (tak samo mam zaznaczone przy CD–ROMie i tam po włoźeniu płyty z np. jpg robi co mu przykazałem. Zaznaczenie opcji "monituj za kaźdym razem, źeby..itd" równieź nie skutkuje. Aparat odnajduje za kaźdym razem, ale nic dalej sie nie dzieje.
Podłącz aparat, i naciśnij prawym na litere dysku jego pamięci, potem własciwości, tam poszukaj opcji autoodtwarzania i sprawdź co masz ustawione.
Strona 1 / 1