Automatyczny adres IP

Witam mam taki problem aby miec internet musze za kazdym razem wpisywać recznie adres IP, bramy itd .Nie działa mi net po zaznaczeniu uzyskaj adres IP automatycznie .Po wpisaniu uzyskaj adres IP automatycznie po wisaniu "ipconfig/all" widac całkiem inny adres niz ten który wpisuje recznie i przy którym działa net.Ach jest to siec Lan. Pytalem admina o ten problem powiedział ze nie zna sie na XP ? z tego wnioskuje ze to wina XP .Dzieki za wszelkie porady.

Odpowiedzi: 11

andrev123:
A poza tym zapomniales ze forum jest od udzielania rad anie od krytyki..........
No to jestesmy zgodni w tej kwestii. Natomiast zupelnie nie, w sprawie sciagania i instalowania DHCP. Czytales post otwierajacy ? Czy tez moze nie miales czasu ?

Co wg Ciebie znacza slowa:
"...jest to siec Lan. Pytalem admina o ten problem powiedział ze nie zna sie na XP..." ?

Czy to znaczy ze darmi jest adminem i udostepnia na swoim XPku komus neta ? I to ten darmiego XPek nie potrafi obdzielic czyjegos kompa adresem IP ?

Nie wiem. Moze to ja przeczytalem inny temat i glupoty tu wypisuje ? Moze. Z tym ze cos mi uparcie podpowiada, ze jednak tym razem dobrze zrozumialem o co tu chodzi i dopowiedzialem sobie, jak mi sugerujesz, ze piszesz pierdoły.
EL NINO
Dodano
08.02.2006 01:45:28
... a po to aby komputery w sieci lokalnej otrzymywaly IP wg okreslonych kryteriow bo XP nie bardzo sobie z tym radzi. A poza tym moze konkretnemu MAC adres nadac IP takze ma pewnosc ze dany user otrzyma zawsze to samo IP. i po to aby ktos z jakim IP nie podszywal sie pod kogos. mapowanie dyskow mozna zrobic po przez IP i nazwe komputera....... a reszte dopowiedz sobie sam.

A poza tym zapomniales ze forum jest od udzielania rad anie od krytyki..........
andrev123
Dodano
07.02.2006 21:34:38
andrev123:
...soft do nadawania IP DHCP...
Po co ?
EL NINO
Dodano
07.02.2006 01:55:07
sciagnnij sobie jakis soft do nadawania IP DHCP... bedziesz mogl siac po sieci IP np DHCP turbo
andrev123
Dodano
07.02.2006 01:42:07
Start/Ustawienia/Połączenia sieciowe
Połaczenia lokalne/Właściwości
Z okienka zawierającego składniki połączenia wybierz "Protokół internetowt (TCP/IP)" i naciśnij "Właściwości", zamiast automatycznego uzyskiwania IP wpisujesz w odpowiednie pola IP, Maske, Brame, DNS. Te informacje (IP, Maske, itp.) uzyskasz do Admina sieci. System powinien pamiętać te ustawienia.

darmi nie obraźaj nam EL NINO bo to Admin tego forum a nie twojej sieci i pomagać moźe, a nie musi.
spiderko
Dodano
30.01.2006 18:25:03
ha ha ha... system sie obraził
danio_ac
Dodano
30.01.2006 00:27:09
to wpisujesz ip co włączenie kompa ? :mrgreen:
to jakis dziwny ten system masz bo powinien zachowac ustawienia :mrgreen: "wziął się obraził system" :D
WaGonik
Dodano
30.01.2006 00:03:56
darmi:
To ma byc odpowiedź Admina???
Co ma admin do tego ? To moja odpowiedz.
Jesli nie macie serwera DHCP w sieci, to kto lub co ma Ci przydzielac ustawienia ? Swiety turecki ? A to ze Tobie sie nie chce pamietac, guzik mnie obchodzi.
EL NINO
Dodano
29.01.2006 16:22:07
To ma byc odpowiedź Admina???Dzieki wielkie. Ma działać bo mi sie niechce pamietac tych adresów i wpisywac recznie .I niegrzecznie jest odpowiadac pytaniem na pytanie.
darmi
Dodano
29.01.2006 16:12:35
darmi:
...Nie działa mi net po zaznaczeniu uzyskaj adres IP automatycznie...
A ma dzialac ? Macie serwer DHCP ? Jesli dziala wpisany recznie, to w czym problem ?
EL NINO
Dodano
29.01.2006 15:36:18
Windows Xp jak rozwniez inne wersje maja cos takiego jak autokonfiguracja. Jesli przez dluzszy czas nie dostajesz adresu IP to system sam sobie nadaje adres a klasy chyba 169.........
danio_ac
Dodano
29.01.2006 11:14:20
darmi
Dodano:
29.01.2006 10:58:25
Komentarzy:
11
Strona 1 / 1