Automatyczne zamykanie programów

Witam

Mój problem jest dziwny , bo nie ma wg: mnie racjonalnego wytłumaczenia.
Problem polega na tym źe jeźeli winnap przeskoczy na następną piosenkę na liście , ten się zamyka, to nie wina piosenek , bo są one u mnie juź 2 lata i nigdy nie miałam takich problemów. Do tego jeźeli wpisze jakiś dowolny link , w Operze lub Internet Explorer , przeglądarka mi się zamyka . Ten problem pojawia mi się dość rzadko. A i jeszcze raz mi się przydarzyło źe otworzyłam okno z folderami z muzyką , które mi się następnie wyłączyło.
Sprawdzałam komputer Pandą i Nortonem (wybaczcie za odmianę końcówek :D ). Sprawdzałam menadźer zadań a dokładnie Procesy, foldery system i sytem32 oraz msconfig, nic obcego mi się nie wgrało. Po kaźdym zamknięciu Internetu, kasuje cookies i temporary files. Raz sprawdziłam Pandą i raport mówił mi źe są pliki (programów szpiegujących ) w cookies, wykasowałam te pliki i nic .
Przez ten problem , tydzień temu sformatowałam partycję z Windowsem(resztę zostawiłam , czyli partycje z muzyką i filmami), i nic to nie dało. Np.: koleźanka dała mi link przez gg , z zdjęciem na DeviantArt , na którym często bywam. I na 5 linków które wyśle mi znajoma, 2 zamykają mi przeglądarkę.

Odpowiedzi: 7

na upartego moźna by to podłączyć jako rozwiązanie problemu.
Truteń
Dodano
15.04.2006 18:29:14
Nie sprawdziłam jeszcze pamięci,
ale sprawdziłam za to gniazdko łącza (przez neostade się łącze) , które jest uszkodzone. Powien tak (trochę głupio to zabrzmi bo nie potrafie tego nazwac odpowiednio :oops: )te miedziane przewody które są w gniazku są powyginane, i raz jest internet raz nie, problem zostanie dziś załatwiony z tym ale czy to mogło spowodowac takie problemy z zamykaniem programów ???
mystic_roses
Dodano
15.04.2006 17:22:15
Raczej w stronę, jak wspomniał brtx, testowania pamięci operacyjnej naleźałoby się skłaniać. Słuźy do tego program MemTest86 – instrukcję instalacji i obsługi znajdziesz gdzieś na forum.
Amon–Ra
Dodano
13.04.2006 00:57:02
Sprzęt czyli ram, dysk, karta graficzna i dzwiękowa oraz płyta głowna jest nowa, kupiłam cały komputer pare misięcy temu, cicho chodzi , chociaź miewałam z stacją dyskietek problemy(zawieszała się po otwarciu zawartości na dyskietce). Komputer jest dobry ram2x215 , dysk twardy 160 gb, pentium 4 .
Moźe powinnam sformatowac cały dysk ??
mystic_roses
Dodano
12.04.2006 21:13:02
Tak sobie gdybam: skoro reinstalacja nie pomogla i faktycznie na komputerze nie ma zadnych wirusów to moze wadliwy jest sprzet? Pamiec RAM?
brtx
Dodano
12.04.2006 18:50:29
W Systemie występuje mi często błąd DCOM (jakiś port ??) ostrzeźenia z ati2mtag i z cdrom(ale chyba to nie wadzi), w Aplikacji jest pare błedów z Perflib i Application ,ostrzeźenia z userenv i MsiInstaller(ale występowały one po wgraniu nowego systemu). Więc najczęściej pojawia mi się problem z DCOM i Perflib
mystic_roses
Dodano
12.04.2006 17:50:33
Zerknij do dzienników wydajności – polecenie eventvwr.msc, do sekcji Aplikacja i System – jeźeli znajdziesz jakieś błędy dotyczące wadliwie działającego ostatnio oprogramowania, przestudiuj je dokładnie.
Amon–Ra
Dodano
12.04.2006 15:55:58
mystic_roses
Dodano:
12.04.2006 11:59:45
Komentarzy:
7
Strona 1 / 1