Automatyczne wstrzymanie systemu

witam poszukuję rozwiązania problemu z wyłączaniem komputera tzn. w opcjach zasilania ustawiam wyłączenie po np 30 minutach bezczynności i wszystko jest ok ale nie chcę żeby komp wyłączał się gdy zostawiam na noc włączone ściąganie jakiegoś dużego pliku i tu pytanie czy jest jakiś program (opcja w xp) który automatycznie wyłączy mi komputer jeśli konkretny program [u]nie będzie[/u] uruchomiony?

Odpowiedzi: 3

Więc w opcjach tego programu musi być gdzieś zaznaczone, że po zakończeniu pobierania ma wymusić zamknięcie systemu. Odznacz to i po kłopocie.
XanTyp
Dodano
13.04.2010 18:20:25
chwilowo mam takie rozwiązanie program do pobierania zamyka system gdy ściągnie wszystkie pliki, jednocześnie jest włączony zapętlony odtwarzacz który zapobiega automatycznemu przejściu w hibernację
makanpl
Dodano
13.04.2010 01:16:29
Raczej wątpliwe. Możesz teoretycznie przewidzieć czas pobierania i ustawić czas wyłączenia kompa z lekkim opóźnieniem, dajmy na to 20 minut. A o zaplanowanym zamknięciu systemu [url=http://www.centrumxp.pl/WindowsXP/888,1,Zaplanowane_wy%C5%82%C4%85czanie_komputera.aspx]tutaj[/url] możesz poczytać.
XanTyp
Dodano
12.04.2010 00:57:34
makanpl
Dodano:
11.04.2010 17:20:49
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1