Automatyczna aktualizacja - Monitor nie działa!

Witam!

Sprawa wygląda tak. Do firmy dostałem nowy komputer z całym legalnym softem oczywiście. Komputer jest z monitorem LCD. Po pierwszej automatycznej aktualizacji wszystko działało, następnego dnia podczas aktualizacji monitor zaczął dziwnie się zachowywać (jakieś paski się pokazywały w trakcie tej aktualizacji), aktualizacja się nie zakończyła (po ok. 30min) i komputer się zawiesił. Po uruchomieniu komputera, na monitorze napis, że brak sygnału.

A skoro komputer nie działa to wyleciał z biura i myślałem co mu dolega. Podłączyłem do niego zwykły monitor kineskopowy. No i to samo – lampka od monitora mruga. Kilkanaście razy startowałem komputer z CD od płyty głównej i tylko 2 razy się uruchomił (pojawił się czarny ekran z info o płycie głównej i jakimiś danymi a na dole był wybór F8 – wejść do biosu i F1 kontynuacja uruchamiania systemu). Za pierwszym razem działał ok. 4 godziny (po czym się wyłączył) a przy następnym uruchomieniu zaledwie 5min ( i się zawiesił). Tyle na temat – o co chodzi tego to nie wiem?!?!

Monitor nie działa na zintegrowanej karcie ani na agp.

Odpowiedzi: 1

datapop:
Monitor nie działa na zintegrowanej karcie ani na agp.

To na jakiej działa ?PCI-E?

Wiem o co ci chodzi, ale dwa razy musiałem przeczytać to ostatnie zdanie . Komputer jest nowy , tak nie przymierzając , przyczyną może być wszystko  -,prócz monitora , skoro na obu jest tak samo.

Taśmy , molexy , pamięci , powyjmuj ,podociskaj , jęsli jest możliwośc podmianki to zrób. Jeśli podmianka zasilacza nie pomoże , zostaje płyta gł.

Jeśli to nowy komp możliwe że ma dodatkowe wtyki zasilania 12 V i dodatkowe przy gnieździe ATX - może ktoś nie podpiął .

To tyle póki co pomysłów. 

Seeker
Dodano
05.09.2006 19:59:33
  • datapop 05.09.2006 20:37:52

Ale monitor i cały komputer działał do 2 automatycznej aktualizacji.<br />

• Rebe 05.09.2006 20:44:42

<div>Przypadek.</div><div>Nie ma co kombinować - zmartwienie serwisu.</div>

datapop
Dodano:
05.09.2006 19:21:19
Komentarzy: