auto wyłączanie Win XP

Poszukuję skryptu lub programu, który będzie odpowiedzialny za automatyczne wyłączanie Win XP o określonej godzinie. Program X–it to proponuje, ale moźna go łatwo wyłączyć w zasobniku.
Chcę dodać go do harmonogramu zadań by ograniczyć dostęp do kompa. Najlepszy byłby skrypt VBS.

Odpowiedzi: 6

Juź mam ten skrypt:
"Set colOperatingSystems = GetObject("winmgmts:{(Shutdown)}").ExecQuery("Select * from Win32_OperatingSystem")
For Each objOperatingSystem in colOperatingSystems
ObjOperatingSystem.Win32Shutdown(1)
Next"
Działa znakomicie.
Dziękiza wszystkie porady.
Co do net user. Muszę poszukać czy w win XP Home jest taka moźliwość, lae moźe to być niezłe rozwiązanie.
benski
Dodano
06.09.2004 01:42:07
Moźesz w systemie zastosować ograniczenie polegające na określonych godzinach logowania do systemu przez usera. Jeśli czas minie to zostanie wylogowany i więcej się nie zaloguje aź do kolejnej strefy wolnego logowania :D
Pyton_000
Dodano
06.09.2004 01:25:28
benski:
chodzi mi o to, bo dostęp do komputera był moźliwy tylko np. w godzinach 10 – 15.
Zainteresuj sie w takim razie tym, czym dysponuje Twoj system. Chodzi o komende net user *****/time
http://www.microsoft.com/resources/documentation/windows/xp/all/proddocs/en–us/net_user.mspx
EL NINO
Dodano
06.09.2004 00:42:52
Nie znam źadnego takiego programu chociaź pewnie istnieją. Ja radze wejść na jakąś prywatną strone programisty i powiedzieć mu o czymś takim źeby napisał program – no chyba źe sam umiesz. Napewno się zgodzi. Programiści to lubią.
bimas
Dodano
06.09.2004 00:04:57
Programik klawy, ale chodzi mi o to, bo dostęp do komputera był moźliwy tylko np. w godzinach 10 – 15. W tym programiku moźna jedynie ustawić konkretną datę a nie przedział czasowy.
benski
Dodano
06.09.2004 00:00:32
Witam
Moźe ShutDown
http://www.kdtonline.republika.pl/shutdown/pl.html

ale to wszystko moźna obejść przez zmianę czasu systemowego
pozdrawiam
woytec60
woytec60
Dodano
05.09.2004 20:22:28