Authoring DVD
Witam
Mam pare filmików od 3 do 15 minut i chciałem zrobić z nich płytke DVD, ściągnołem WinDVD creator (nawet fajny programik) dodałem plii wybrałem menu itp. i przeszedłem do tworzenia płyty, a tu.....
moge zrobić tylko vcd a ka chce przecieź DVD (program nie ma ograniczeń– wersja testowa) wiecie co na to poradzić? szukałem w opcjach, chyba wszystko co moźna i nic.
A moźe znacie dobry i fajny programik by z plików avi, mpg, wmv zrobić płytke DVD.
Prosze o pomoc
Mam pare filmików od 3 do 15 minut i chciałem zrobić z nich płytke DVD, ściągnołem WinDVD creator (nawet fajny programik) dodałem plii wybrałem menu itp. i przeszedłem do tworzenia płyty, a tu.....
moge zrobić tylko vcd a ka chce przecieź DVD (program nie ma ograniczeń– wersja testowa) wiecie co na to poradzić? szukałem w opcjach, chyba wszystko co moźna i nic.
A moźe znacie dobry i fajny programik by z plików avi, mpg, wmv zrobić płytke DVD.
Prosze o pomoc
Odpowiedzi: 5
Polecam Ulead DVD Movie Factory. Sam się nim bawiłem i fajne filmy DVD mi wyszły. :)
Teź miałam ostatnio taki problem jak ty. Poszukałam trochę w necie i znalazłam fajny artykuł opisujący jak zrobić film DVD oraz artykuł jak film DVD nagrać na płytę z uźyciem programu do authoringu.
Do stworzenia pliku w formacie DVD uźyłam programu TMPGEnc Plus 2.524.63.181, do oddzielenia dźwięku i wideo: Nandub 1.0RC2, natomiast do authoringu uzyłam TMPGEnc DVD Author 1.6.26.73.
Wszystko poszło jak trzeba.
Teź mam neo128, ale obydwa programy są warte ściągnięcia, zwłaszcza jak jesteś początkujący w te klocki.
Pozdrawiam.
Lia
Do stworzenia pliku w formacie DVD uźyłam programu TMPGEnc Plus 2.524.63.181, do oddzielenia dźwięku i wideo: Nandub 1.0RC2, natomiast do authoringu uzyłam TMPGEnc DVD Author 1.6.26.73.
Wszystko poszło jak trzeba.
Teź mam neo128, ale obydwa programy są warte ściągnięcia, zwłaszcza jak jesteś początkujący w te klocki.
Pozdrawiam.
Lia
Znalazłem trochę czasu więc poszukałem troszke i okazuje sie ze te programy troche wazą (mam neo 128) więc mozesz podać konkretny program?
Zalezy mi na tym bym mógł dodać do projektu filmiki *.mpg, *.wmv itp. i stworzyc z tych filmików płyte DVD.
Pozdrawiam
Zalezy mi na tym bym mógł dodać do projektu filmiki *.mpg, *.wmv itp. i stworzyc z tych filmików płyte DVD.
Pozdrawiam
dzięki, jutro ściągne i przetestuje
Odezwe się niebawem
Odezwe się niebawem
win avi creator
sony dvd architekt
ulead dvd movie factory
czy calkiem darmowy the film machine
tempeg ale nie polecam....
jak cos to pisz
sony dvd architekt
ulead dvd movie factory