AudioHQ
Witam.
Moja karta muzyczna to Sound Blaster 5.1 Live!
Mam do niej oprogramowanie – Panel sterowania –> AudioHQ.
Są tam róźne opcje, m.in. zmiana głosu (róźne efekty...). Chciałbym nagrać taki zmieniony głos, ale nie wiem jak.
Ustawiam sobie np. opcję ALIEN i nagrywam coś w rejestratorze. Odsłuchuję i wszystko jest dobrze (mam ALIENA). Natomiast gdy ustawię z opcji ALIEN opcję No Effect lub jakąś inną to nagrany głos staje się inny.
Co zrobić?
Moja karta muzyczna to Sound Blaster 5.1 Live!
Mam do niej oprogramowanie – Panel sterowania –> AudioHQ.
Są tam róźne opcje, m.in. zmiana głosu (róźne efekty...). Chciałbym nagrać taki zmieniony głos, ale nie wiem jak.
Ustawiam sobie np. opcję ALIEN i nagrywam coś w rejestratorze. Odsłuchuję i wszystko jest dobrze (mam ALIENA). Natomiast gdy ustawię z opcji ALIEN opcję No Effect lub jakąś inną to nagrany głos staje się inny.
Co zrobić?
Odpowiedzi: 9
U mnie nie działa – tak mam ustawione.
Podaj mi wszystko po kolei ( co mam robić ).
Podaj mi wszystko po kolei ( co mam robić ).
Sory ze dopiero teraz, ale mialem problem z mikrofonem, dawno nie uzywalem i lipa. Wrzucilem na serwer probke dzwieku nagranego z efektem Alien, jakosc niezbyt bo i mikrofon stary za 10 zeta.
Bylo to nagrywane na takich ustawieniach jak w zalaczniku na zrzucie ekranu
http://aukcjeonline.boo.pl/alien.wav
Bylo to nagrywane na takich ustawieniach jak w zalaczniku na zrzucie ekranu
http://aukcjeonline.boo.pl/alien.wav
OK, czekam.
Tutaj mail:
A jak nie wyjdzie to moźe napisz mi dokładnie co i jak...
Tutaj mail:
morgen@poczta.onet.pl
A jak nie wyjdzie to moźe napisz mi dokładnie co i jak...
Dobrze cie zrozumialem, noe niestety nie wiem w czym moze byc problem, zaraz nagram ci probke na takich ustawieniach i sobie sciagniesz i przesluchasz, u mnie dziala wszystko idealnie.
Ustawiłem tak samo i nadal nic.
Nagrywa się np. w "ALIEN", ale potem słychać normalny głos.
Na pewno dobrze mnie zrozumiałeś?
Chce tak to nagrać, źeby potem w odtwarzaczu CD odtowrzyć :)
SLAY3R – robię Twoim sposobem, ale wtedy się nie nagrywa.
Po prostu nic nie słychać.
Nagrywa się np. w "ALIEN", ale potem słychać normalny głos.
Na pewno dobrze mnie zrozumiałeś?
Chce tak to nagrać, źeby potem w odtwarzaczu CD odtowrzyć :)
SLAY3R – robię Twoim sposobem, ale wtedy się nie nagrywa.
Po prostu nic nie słychać.
Ja mam tak ustawione i wszystkie efekty jakie zastosuje, bez problemu sie nagrywaja. Do nagrywania uzywalem Rejestratora dzwiekow z windowsa. W zalaczniku jest zrzut z ustawieniami, zwykly mkrofon podpiety pod odpowiednie wyjscie.
Żeby nagrało się z efektem, to: ustaw sobie np tego aliena w eaxie, następnie w mixerze ustaw źródło nagrywania na what you hear.
Niestety, ale nie działa.
Nagrywam zmienionym głosem, potem ustawiam No Effect i głos mam normalny... (przy odtwarzaniu).
Nagrywam zmienionym głosem, potem ustawiam No Effect i głos mam normalny... (przy odtwarzaniu).
Otwierasz EAX control panel > zakładka source > source select i wybierasz do czego maja byc zastosowane efekty, w twoim przypadku jezeli chcesz cos nagrac z efektami powinienes wybrac Microphone, chyba ze w jakis inny sposob masz podpiety mikrofon.
Strona 1 / 1