Audigy 2 ZS problemy! juź nie wiem co robić!

Witajcie! moźe ktoś się spotkał z takim problemem. Posiadam kartę dźwiękowa Audigy 2 ZS i głośniki Creative inspire 5.1 Digital 5500. Głośniki podłączone kablem coaxialnym do karty dźwiękowej. (głośniki obsługują Dolby Pro Logic oraz Dolby Digital, urządzenie sterrujące samo rozpoznaje sygnał wychodzący z karty dźwiękowej i przełącza się odpowiednio) Wszystko niby jest OK, ale nie mogę sobie poradzić z jedną sprawą! W PowerDVD oglądając koncert z DVD dźwięk jest we wszystkich głośnikach, oglądając divixa, dźwięk jest we wszystkich głosnikach! Ale jeszcze nigdy nie udało mi się wydobyć dźwięków z tylnych głośników uźywając Foobara lub Winampa, stosowałem wszelkie wtyczki, najnowsze sterowniki do Audigy 2 ZS i nic!! Takźe nigdy nie zadziałały w EAX console od Creativa! ani w testach w EAX console! Juź nie wiem o co chodzi! sprawdziłem wszystko. POMOCY. z góry wszystkim dziękuje

Odpowiedzi: 1

Probowales w Foobarze w DSP Manager dodac "Convert Stereo to 4 channels"? Wtedy powinny grac cztery, bez centralnego.

Jest tez wtyczka (bardzo dobra) Chanell Mixer (foo_channel_mixer.dll), odpowiednio skonfigurowana daje dzwiek 5.1. Wazna tez jest kolejnosc wtyczek w DSP Manager, bo przykladowo jesli dasz pierwsza wtyczke np. Convert Stereo to 4 channels a po niej w kolejnosci Convert 5.1 to Stero to oczywiste ze nie uzyskasz dzwieku na wszystkie glosniki, bo znow zostanie puszczony tylko na przednie.

Co do Winampa, to nie wiem, bo nie uzywam, ale jest chyba specjalna wersja 5.1...

Takze w sterownikach do dzwiekowki, mozesz sprobowac wlaczyc opcje CMSS
mettal
Dodano
14.03.2006 00:54:11
ontheair
Dodano:
13.03.2006 22:50:42
Komentarzy:
1
Strona 1 / 1