atrybuty plikow

Wiecie moze jak mozna ustawic "na zawsze" atrybut dla danego pliku, np by byl ukryty bez mozliwosci ponownego sprawienia by byl widoczny ??
Ale nie uzywajac zadnego dodatkowego programu.

Bo ja np mam plik *.mp3 i za zadne skarby nie moge sprawic by byl widoczny (pole "ukryty" jest zaznaczone i szare, czyli nie ma mozliwosci jego odznaczenia)

Oczywiscie w niczym to mi nie przeszkadza, ale zaciekawilo mnie to.

Jakies pomysly ??

Odpowiedzi: 9

no to juz sam niewiem. Wychodzi na to ze jedynym sposobem na odblokowanie tego pliku jest przeslanie go sobie poczta na drugie konto e–mail
The_judge
Dodano
27.03.2003 17:15:55
Jest tak jak myślałem. Ustawiłem w jednym pliku atrybut ukryty i wysłałem go ze skrzynki wp na interie (czyli tak samo jak ty) i pliczek wrócił do kompa bez źadnych atrybutów. Czyli okazało się źe na darmo wysyłałeś ten plik.
SLAY3R
Dodano
27.03.2003 10:51:17
Dostałem twój pliczek, wszedłem w jego właściwości i zauwaźyłem źe on nie ma ustawionego atrybutu ukryty. Jest normalnie widoczny. Więc albo to się dzieje tylko na twoim kompie a na innych będzie normalnie, albo podczas wysyłania pliku mailem zmienia się automatycznie jego atrybut (co zaraz spróbuję ustalić).
SLAY3R
Dodano
27.03.2003 10:43:46
The_judge zapodaj mi ten pliczek sprawdzę u siebie.
slay_3_r@interia.pl (cza przetestować nową skrzyneczkę przy okazji :) )
SLAY3R
Dodano
26.03.2003 23:13:19
chcesz powiedziec brtx, ze kazda osoba, ktora bedzie miala teraz ten plik, nie bedzie juz mogla ustawic go na widocznego ??

Jesli tak , to gdzie sie ustawia "odmowe zmieniania atrybutow pliku dla Gosci" ??
The_judge
Dodano
26.03.2003 22:34:05
heh, ja wiem. Jak przegrywales ten pliczek od kogos kto mial win2k/xp moze linuxa i mial ustawione na odmowe zmieniania atrybutow pliku dla Gosci to naprawde nie ma sie czemu dziwic.

Ale wiesz – ja tylko zgaduje i niczego pewny nie jestem:)
brtx
Dodano
26.03.2003 22:26:10
heh, wszystko pieknie, tylko ze ja nic takiego wczesniej nie robilem a ten plik jest ukryty. Nie wiem czy tak jest tylko u mnie czy tez na innych kompach.

Plik zajmuje 3,86 mb – moze ktos mialby ochote sprawdzic go ?
The_judge
Dodano
26.03.2003 20:20:14
Nie wiem czy dobrze zgaduje ale mozna tak:

– zaznaczyc plik na ukryty

– na zakladce Zabezpieczenia / Zawansowane odmowic wszystkim uztkowikom (nawet sobie) prawa do zmiany atrybutów pliku...
brtx
Dodano
26.03.2003 17:01:34
Nie wiem czy dobrze zgaduje ale mozna tak:

– zaznaczyc plik na ukryty

– na zakladce Zabezpieczenia / Zawansowane odmowic wszystkim uztkowikom (nawet sobie) prawa do zmiany atrybutów pliku...
brtx
Dodano
26.03.2003 17:01:34
The_judge
Dodano:
26.03.2003 11:39:32
Komentarzy:
9
Strona 1 / 1