Athlon 64 czy Pentium IV ?
Mam zamiar kupić nowy sprzęt i mam dylemat: który procesor wybrać athlon 64 3000 czy pentium IV 3 Ghz? cenowo jest róźnica ok 200 zł (na korzyśc athlona) ale pomiędzy wydajnością w/w procesorów róźnica jest wielka (na korzyść pentiuma). Czy ktoś mógłby pomóc mi w wyborze, przedstawić wszystkie "za" i "przeciw", dodam źe ten sprzęt ma słuźyc do zgrywania, obrabiania i montowania filmów (jednym słowem do cięzkiej pracy)! Z góry dziękuje!!! :)
Odpowiedzi: 9
Nie bede oryginalny i tez mowie ze Pentium, oczywiscie jak masz wiecej kasy to i pentiuma kupisz 64bit
Dlaczego niepewne? Oczywiście, źe pewne. Za jakiś czas ma sie pojawić Windows XP64 w wersji polskiej, a juź jest pisane oprogramowanie pod 64 bity.
Tak ale jak wejdzie technologia 64 BITY to wiekszosc programow bedzie pod to pisane :( Wiec sam sie zastanawiam co kupic zainwestowac w 32BITY czy kupic niepewne 64BITY:(
p4 z HT i to najlepszy wybór.
W pierwszym poście napisałem źe to ma byc procek słuźący do obróbki, kodowania, montowania filmów a nie gier!mrTom:athlony są lepsze w grach, bo mają 3DNOW(+)
Dzięki wszystkim za pomocne rady, juź zakupiłem nowiutki sprzęcik!!!
POZDRO!!!
Gentelmen_mh:sprzęt ma słuźyc do zgrywania, obrabiania i montowania filmów
Akurat w tym przypadku Intel jest najlepszym rozwiązanem.
athlony są lepsze w grach, bo mają 3DNOW(+)
Powiem krótko:
Zdecydowanie pentium(jeśli masz do wyboru tylko te dwa)
Ale jeśli moźesz wziąć coś innego to radzę np: Athlon 3600 albo więcej ,no moźe być teź 3200:):):) :D :)
Zdecydowanie pentium(jeśli masz do wyboru tylko te dwa)
Ale jeśli moźesz wziąć coś innego to radzę np: Athlon 3600 albo więcej ,no moźe być teź 3200:):):) :D :)
Do takich prac tylko Pentium.
Strona 1 / 1