Athlon 1,7 i jaka płyta
proszę o poradę w tej materii.
Z góry dzięki!!!
Z góry dzięki!!!
Odpowiedzi: 19
sruba:Witam mam kolege który pracuje w servisie komputerowym i zna sie profesionalnie na tym sprzecie.
Praca w serwisie komputerowym nie czyni jeszcze z niego "profesjonalisty".
Sam miałem praktyki w serwisie komputerowym i wiem, źe kaźdy moźe mieć inne zdanie o danym sprzęcie.
sruba:Witam mam kolege który pracuje w servisie komputerowym i zna sie profesionalnie na tym sprzecie.
Praca w serwisie komputerowym nie czyni jeszcze z niego "profesjonalisty".
Sam miałem praktyki w serwisie komputerowym i wiem, źe kaźdy moźe mieć inne zdanie o danym sprzęcie.
Witam mam kolege który pracuje w servisie komputerowym i zna sie profesionalnie na tym sprzecie.Pare dni temu zakupiłem płyte główną i polecił bym np asusa lub msi ale nie na nforsie poniewaz są kłopoty z niekturymi programami i aplikacjami rzadko to sie zdarza ale są, nforce jest nowym chipsetem i nie do konca jeszcze we wszystkim przetestowany jest wydajniejszy od chipsetu via ale aby był w 100% dobry bez wad trzeba jeszcze poczekaj jakis czas aby producenci troche zmodyfikowali chipset.
Jeźeli chcesz się bawić w ryzykanta to proponuję.....ECS :mrgreen: , a tak na serio to gigabyte i abity, asusy etc :D
ja powiem tyle
co do shuttle'a to od ak32a(bo ak32 moze nie obsluzyc proca 1.7 –tego na tym nowym jadrze juz zapomnialem nazwy)
wszystkie wyzsze modele to pociagna
jak chcesz juz max tanizny to kup minta(tego bez zintegrowanej grafy)
ciagnie ata133 ma lan'a snd'a a kosztuje mniej niz shuttle ak32a
tylkoze niespodzianka w bioszie :D
+
taktowanie 100MHz–200MHz(tak twierdzi action bo ja widzialem tylko na boardzie 100–133–zworki)
usb 2.0 i td
od najnowszych kombjnow tylko roznica jest taka ze brak agp 8x
co do shuttle'a to od ak32a(bo ak32 moze nie obsluzyc proca 1.7 –tego na tym nowym jadrze juz zapomnialem nazwy)
wszystkie wyzsze modele to pociagna
jak chcesz juz max tanizny to kup minta(tego bez zintegrowanej grafy)
ciagnie ata133 ma lan'a snd'a a kosztuje mniej niz shuttle ak32a
tylkoze niespodzianka w bioszie :D
+
taktowanie 100MHz–200MHz(tak twierdzi action bo ja widzialem tylko na boardzie 100–133–zworki)
usb 2.0 i td
od najnowszych kombjnow tylko roznica jest taka ze brak agp 8x
........lub 8RDA – za 430zl – nforce2 – ql mobo
Jak juz bierzesz Gigabyte'a to bierz model GA–7VAX
podoba mi się idea dwóch biosów, moźna śmiało eksperymentować. Dzięki wszystkim!!! :lol:
Polcecam firmowa abita kx7–333 lepiej było by z raidem ram do niej nie jest drogi i przynajmniej nie ma muzyki zintegrowanej
Polcecam firmowa abita kx7–333 lepiej było by z raidem ram do niej nie jest drogi i przynajmniej nie ma muzyki zintegrowanej
To ja GIGABYTE od GA–7VA wzwyź
Polecam GA–7VAX (z Lan, USB 2.0, Dual Bios!!!), rewelka pod Athlona. Cena juź teraz poniźej 400 pln
Przychylam sie do zdania przedmowcow.
Jesli chceesz kuopic plyte teraz to tylko na Nforce2, VIA sie nie umywa w wydajnosci :)
Jesli chceesz kuopic plyte teraz to tylko na Nforce2, VIA sie nie umywa w wydajnosci :)
skoro sytuacja ma sie w ten sposob , to zastanow sie nad Soltekiem FRN na nforce2 i antonim 1700+ (0,13u) , a pamiec , to teraz jest tania , to dwie kostki po 256mb kingstonow 333 na winbondach , aby naforce mogl odpalic tryb dual ddr
ps. ma to być komp nie do wymagających gier, mam kartę Nvidia Pro 64 32 Mb, dysk 30 Gb. to ma być porządny sprzęt do uźytku "ogólnodomowego". Dzięki jeszcze raz.
mam na procesor, pąmięć i płytę 850 zł.
Moźna cos stworzyć za te pieniądze coś mądrego?.Resztę szpargałów mam ze starego kompa.
Wielu z Was jest oblatanych w tym temacie od strony technicznej i cenowej, u mnie jest to felerem. Proszę o pomoc w poradach.
Moźna cos stworzyć za te pieniądze coś mądrego?.Resztę szpargałów mam ze starego kompa.
Wielu z Was jest oblatanych w tym temacie od strony technicznej i cenowej, u mnie jest to felerem. Proszę o pomoc w poradach.
epox na nforce2
albo poczekaj na nforce3
albo poczekaj na nforce3
To ja GIGABYTE od GA–7VA wzwyź :!:
Strona 1 / 1