Atak BSOD'ów

No wiec niedawno przeczyscilem sobie kompa (odkurzacz) i wyskakuje mi pelno BSOD'ów i niewiem co mam robic. Aha dodam ze czasami jak wlanczam MEMORYTEST to nic nie wykrywa a jak zakoncze i z 10 min poczekam to od .... errorow. I niewiem co mam z tym zrobic. Przeinstalowalem system i nic :( Martwie sie bym nie musial wymieniac pamieci albo tam czego. W grach nie odczowam roznicy , nawet po reinstalu dzialaja nieco szybciej. Ale te bsody nie dawno mi wyskoczyl jaki FASTFAT.sys czy jakos tak. Aha czy to moze byc spowodowane zbyt wysoka temperaturka CPU :?: Bo mam max 60 w stresie (i tak bylo od dawna) Pomocy boje sie by mi caly komp nie zjeb..... :evil:

Odpowiedzi: 9

EL NINO:
Ukey:
Docisnolem iii nic. Troszke zedziej wystepuja.
Mozna przyjac, ze troche pomoglo ? W takim razie pojdz dalej w tym kierunku. Wyjmij kosci, odkurz dobrze gniazda a styki kosci przeczysc zwykla kartka papieru – tak jakbys czyscil papierem sciernym.

I "dumuchnij" w gniazda – na powietrze nie szkoda wydać pieniędzy.
Z tym pokazywaniem się błedów w teście, który czasem przechodzi bez nich to moze być kwestia "biegających po wnętrzu" ładunków i ich osadzaniu się na kościach czy stykach, a spowdowanego np. jakimiś drobinami kurzu .
Rebe
Dodano
29.10.2004 09:16:55
Ukey:
Docisnolem iii nic. Troszke zedziej wystepuja.
Mozna przyjac, ze troche pomoglo ? W takim razie pojdz dalej w tym kierunku. Wyjmij kosci, odkurz dobrze gniazda a styki kosci przeczysc zwykla kartka papieru – tak jakbys czyscil papierem sciernym.
EL NINO
Dodano
29.10.2004 00:16:32
Rebe:
Ukey – wymieniłwą poglądy z Yodą – odwołałeś sie do "pamięci" i .. to był koniec Twego postu.
Co Ci miałem napisać – "Docisnij je więc"?
Zwróć uwagę kogo cytowałem i dlaczego – tak jak nie wiedziałem w chwili pisania o sprawdzenie czego chodzi tak nie iwem i teraz.
W dodatku jeszcze doszedł i update Twojego postu i ........
....co to wnosi do mojego problemu...
aźe się prosi równieź napisać.
Bo Tyś juź nawet nie raczł podać czy kwestia odcisku pamięci rozwiązała sprawę, czy dalej trzeba szukać roziwązania.

Tak trudno tę ciekawość zapokoić poprzez odrobinę namysłu ?

Przepraszam zachowalem sie troszke chamsko :oops:

Docisnolem iii nic. Troszke zedziej wystepuja. A co Powiesz na temat MEMORYTESTU czasami nic a czasami MASA BLEDOW. I niewiem co z tym zrobic :roll: Boje sie by mi poprostu nie padly pamieci bo to bedzie moj koniec. Niestac mnie na nowe :( :cry:
Ukey
Dodano
28.10.2004 22:43:51
Ukey – wymieniłwą poglądy z Yodą – odwołałeś sie do "pamięci" i .. to był koniec Twego postu.
Co Ci miałem napisać – "Docisnij je więc"?
Zwróć uwagę kogo cytowałem i dlaczego – tak jak nie wiedziałem w chwili pisania o sprawdzenie czego chodzi tak nie iwem i teraz.
W dodatku jeszcze doszedł i update Twojego postu i ........
....co to wnosi do mojego problemu...
aźe się prosi równieź napisać.
Bo Tyś juź nawet nie raczł podać czy kwestia odcisku pamięci rozwiązała sprawę, czy dalej trzeba szukać roziwązania.

Tak trudno tę ciekawość zapokoić poprzez odrobinę namysłu ?
Rebe
Dodano
28.10.2004 21:37:06
Rebe a co to wnosi do mojego problemu :?: :roll: Tak z ciekawosci pytam
Ukey
Dodano
28.10.2004 18:36:11
mefisto_k:
Mam pytanie bo ja tez bym chcioał sobie sprawdzić czy jo cos takiego mam?? czy jest jakis soft do tego specjalny?? jesli tak to podajcie nazwe !!!

A co byś chciał "sobie sprawdzić"? – Moźe lekarz pierwszego kontaktu wystarczy, bo na temat programów testujących poszczególne komponenty "posztucznie" ,albo w cąłości jest w archiwu, ciut napisane.
Rebe
Dodano
28.10.2004 09:19:18
––– Jaka zworke :?: Wszystko jest tak jak bylo chyba bo niestety niewiem gdzie mialem zworki a gdzie nie. Ale pewnie sa wszystkie. Ale pamieci faktycznie moga byc niepodociskane.

––– Jakis soft wystarcza ten z XP bo on wszystko wykrywa. Ale lepiej by nic nie wykrywal :wink: Wtedy jest spoko :lol:
Ukey
Dodano
27.10.2004 22:57:17
Mam pytanie bo ja tez bym chcioał sobie sprawdzić czy jo cos takiego mam?? czy jest jakis soft do tego specjalny?? jesli tak to podajcie nazwe !!!
mefisto_k
Dodano
27.10.2004 22:50:53
Pamięci podociskaj ( i wszystko generalnie – mogłeś trącić i poluzować). Zworki zobacz, czy odkurzaczem nie wessałeś jakiejś.
Pozdrawiam.
Yoda
Dodano
27.10.2004 22:45:39
Ukey
Dodano:
27.10.2004 22:32:39
Komentarzy:
9
Strona 1 / 1