ASUS A8V Deluxe K8T800Pro VS EPOX 9NDA3+ nForce3
Mam do wyboru te dwie ,prosil bym szanownych wspolplemiencow o jakas rade,ktora wybrac?
Dziekuje za kazda sensowna ospowiedz.
Dziekuje za kazda sensowna ospowiedz.
Odpowiedzi: 19
ASUS – mimo wszystko wypasiony, chodzi stabilnie, jak się lubisz bawić w oc to teź moźna pomieszać
plisss,dajcie mi jeszcze jakis plus na korzysc ktorejs z plyt.Jestem niezdecydowany.lol
Bierz epoxa podobno na in4 osiągneli fsb 290 na nim :]
Epox bo :wink: na nForce
no i chyba pozostaje mi wlasnie tak zrobic.
Z tym,ze lekko wydajniejszy jest chipset na KT800Pro
wg. testow.
http://www.in4.pl/recenzje.htm?rec_id=232&rectr_str_numer=3
Z tym,ze lekko wydajniejszy jest chipset na KT800Pro
wg. testow.
http://www.in4.pl/recenzje.htm?rec_id=232&rectr_str_numer=3
Wydajneijszy będzie nforce3 ale niezauwaźalnie takźe tym bym się sugerował. Nie moźna takźe określić czy dany chipset jest przyszłościowy, płyta moźe być przyszłościowa, ale nie chipset. Przy wyborze sugerowałbym się jedynie wyposaźeniem (liczba portów SATA, kanałów IDE, slotów DDR, chłodzenie chipsetu(ów), miejsce wokół socketu, bios) i moźliwościami OC.
no to moze inaczej:
chipset K8T800Pro czy nForce3 Ultra?.Ktory jest bardziej przyszlosciowy?.No i moze wydajniejszy?:)
chipset K8T800Pro czy nForce3 Ultra?.Ktory jest bardziej przyszlosciowy?.No i moze wydajniejszy?:)
Płytki główne do kręcenia ma firma Abit i Epox ;–)
Bierz Abita lub Epoxa ;–)
Bierz Abita lub Epoxa ;–)
Dyski w kanadzie są droźsze niź w polsce... Zarobki to juz inna sprawa.
darek_dade:KiVash:wymieniam proca(mam 3500 Winchestera),plyte i pamiatki ,ktore juz tez mam :D
zostala plytka.
No to co za problem plyte na nfoirce 4 i do tego gf6200 lub 6600 na PCIe w zaleznosci od funduszy...
Niestety czasami ich brak. Tak to juz jest w polsce . Znam kolesia ktury mieszka w USA i co chwile dokupuje dysk jzu ma cos kolo 600gb a na dc++ ma udostepnione cos kolo 500gb (zasysam od niego). Niestety niewiem gdzie on mieszka ale dyski w USA to jak chleb w Polsce :D
KiVash:wymieniam proca(mam 3500 Winchestera),plyte i pamiatki ,ktore juz tez mam :D
zostala plytka.
No to co za problem plyte na nfoirce 4 i do tego gf6200 lub 6600 na PCIe w zaleznosci od funduszy...
Niewiem czemu jestem za Expoxem :( Paru znajomych ma Ausu i ciagle jakeis dziwne zawiechy systemu itp.. Co prawda wyposarzenia ma leprze ale czy to jest powod by rezygnowac ze swietnej zabawy z Epoxem :?: :wink:
wymieniam proca(mam 3500 Winchestera),plyte i pamiatki ,ktore juz tez mam :D
zostala plytka.
zostala plytka.
Myślałem ze cały komputer wymieniasz. Wymiana samej płyty głównej nie ma większego sensu :/
no tak,ale nforce4 to raczej tylko PCI–expres.AGP 8 nie ma az tak drastycznego spadku wydajnosci w porownaniu z ex.
I karte musial bym zmieniac :lol:
I karte musial bym zmieniac :lol:
Obie płyty sa bardzo dobre, obie są świtne do podkręcania, asus ma lepsze wyposaźenie no i to bądź co bądź lepsza marka. Aczkolwiek jeźeli ja miałbym wybierać mobo z socket 939 to brałbym cos na nforce4 (póki co w skepach widać jedynie produkty gigabyta, ale jeszcze tydzień i produkty innych firm wejda do sprzedaźy)
EpOX
no wlasnie,w tym sęk.
Asus jest świetnie wyposaźony.
Dobra ,wydajna,stabilna płyta.
Epox pewnie lepiej będzie się kręcił ale na AV8 teź moźna pobawić się w oc.
Dobra ,wydajna,stabilna płyta.
Epox pewnie lepiej będzie się kręcił ale na AV8 teź moźna pobawić się w oc.
Strona 1 / 1