AsRock k7v8x

Witam

Czy ktos mial doswiadczenia (przykre) z ta karta. NIE interesuje mNIE O/C tylko problem z ACPI.
Tzn. wstawanie XP ze stanu wstrzymania. U mNIE wygladalo (teraz mam w2k) to w ten sposob ze moglem wrocic ze stanu wstrzymania ale tylko w ciagu najblizszych paru minut, w innym wypadku komputer sie wlaczal lecz monitor NIE wstawal. Mozliwe ze to karta graficzna to leciwa Vanta8mb byla, teraz mam G400.

Prosze o wypowiedz – doswiadczonych uzytkownikow.

Odpowiedzi: 3

W takim razie:
Kiedyś miałem S34MB na AGP. I z tą kartą podobny problem na linuxie. System startował normalnie w trybie graficznym. Ale jak restartowałem xservera – to wywalało błędy. Problem dotyczył za małej pamięci na karcie graficznej – frame buffer nie chciał się załadować. Ten Matrox ma pewnie 32MB – więc nie powinno być problemów. No i jest trochę nowszy niź Vanta – więc nie powinien sprawiać problemów z ACPI nowych płyt.
evil44
Dodano
17.01.2005 21:35:08
Wiem o tym doskonale ze AGP minimum x4 bo ma 1,5V to NIE jest problem akurat, vanta ktora posiadalem oczywiscie byla x4 bo przeciez bym puscil z dymem MB. Pytalem o cos innego.
jetron
Dodano
16.01.2005 23:42:25
Spokojnie moźesz teraz zainstalować XP...
Aź się zastanawiam jakim prawem to działało? Ta płyta ma AGPx8 – więc moźesz w nią wsadzać karty z AGPx8 i AGPx4. I nic starszego nie ma prawa siedzieć w tym AGP!!! Powiem wprost: starsze karty mają tendencje do palenia AGP na nowych płytach. Masz szczęście, źe jeszcze do niczego nie doszło (chyba). Dlatego komputer nie wracał ze stanu wstrzymania.
evil44
Dodano
16.01.2005 12:44:05
jetron
Dodano:
16.01.2005 11:10:30
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1