ASCII GG 2XP – nowa wersja – aktualizacja 23.01.2004r.
Pawek namówił mnie do pokazania światu mojej twórczości.:P
w załączniku mój program do robienia pionowych (czyt. obrazkowych) opisów w Gadu–Gadu.
program prosty w obsłudze:
rysujemy bądź otwieramy obrazek
i to wystarczy!! nie trzeba nic kopiować z notatnika czy jakoś tak
teraz tylko wejść w zmianę opisu GG i CTRL+V
i klikamy OK i juź jest opis–obrazek
to jest takie PROSTE!!!
postaram się dodać moduł który sam zmienia opis np co 5 min to dopiero będir wypas!!!
na razie odkryłem 1 bug :) mianowicie:
–rysujemy obrazek
–zapisujemy
–rysujemy drugi obrazek
–klikamy zapisz
–otwiera się okno i rezygnujemy z zapisu (Anuluj)
–i co??
–..zapisało jako ostatni uźywany obrazek czyli ten pierwszy.
hehe taki mały bug postaram się go poprawić.
jak znajdziecie cś jeszcze to piszcie.
w załączniku mój program do robienia pionowych (czyt. obrazkowych) opisów w Gadu–Gadu.
program prosty w obsłudze:
rysujemy bądź otwieramy obrazek
i to wystarczy!! nie trzeba nic kopiować z notatnika czy jakoś tak
teraz tylko wejść w zmianę opisu GG i CTRL+V
i klikamy OK i juź jest opis–obrazek
to jest takie PROSTE!!!
postaram się dodać moduł który sam zmienia opis np co 5 min to dopiero będir wypas!!!
na razie odkryłem 1 bug :) mianowicie:
–rysujemy obrazek
–zapisujemy
–rysujemy drugi obrazek
–klikamy zapisz
–otwiera się okno i rezygnujemy z zapisu (Anuluj)
–i co??
–..zapisało jako ostatni uźywany obrazek czyli ten pierwszy.
hehe taki mały bug postaram się go poprawić.
jak znajdziecie cś jeszcze to piszcie.
Odpowiedzi: 20
Teź MAm Xp i nie narzekam :D
Są błędy – Grzechu, jak wiesz ja mam Win XP i się krzaczy.
Znalazłeś juz tego ELI :?:
Znalazłeś juz tego ELI :?:
czy moźesz pokazać screena??
bo ja na wszelkoe sposoby testuję i u mnie jest wporządku wszystko.
moźe to wina WinXP a takiego nie mam.
A wersja ma tylko wygląd zmieniony i nic więcej dlatego nie powinno być błędów
bo ja na wszelkoe sposoby testuję i u mnie jest wporządku wszystko.
moźe to wina WinXP a takiego nie mam.
A wersja ma tylko wygląd zmieniony i nic więcej dlatego nie powinno być błędów
Hey...
Albo mi sie zdje albo programik w tej wersji ma kilka brzydkich bledow (przynajmniej u mnie). A wiec tam gdzie sie klika i wyskakuje "HELP" sa jakie nie znane mi znaki, a drugi blad to jak daje jakis opisij to jest tylko jedna linijka :P Nie weim czy to tylko u mnie czy u innych tez, ale teraz nie mam czasu za bardzo nad ty siedziec (puzniej zobacze czyja to wina)
Albo mi sie zdje albo programik w tej wersji ma kilka brzydkich bledow (przynajmniej u mnie). A wiec tam gdzie sie klika i wyskakuje "HELP" sa jakie nie znane mi znaki, a drugi blad to jak daje jakis opisij to jest tylko jedna linijka :P Nie weim czy to tylko u mnie czy u innych tez, ale teraz nie mam czasu za bardzo nad ty siedziec (puzniej zobacze czyja to wina)
Ej.....ja jestem troche niekmaty.......i mi te opisy wychodzą nierówno.......pierwsza linijka jest dalej od pozostałych........co zrobić? :P
Ładne ładne czasami jak coś zrobie to literki zamiast czarnych mam takie szare ale to chyba MOja winna :D iiii Program coraz leprzy :!: :!: :!:
Nono programik wporzo na początku nie iwdziałerm o co biega ale juz jest wporzo pozdrawiam WAs
Ok tworzę dalej mam wersję dla CentrumXP która ma kolorki jak w GG z opcją wyglądu 3D (takie kremowe) i wyświetla na pasku ile znaków pozostało. Jest trochę większe okno programu i ma na przyciskach ikonki.
Ale to nie jest finalna wersja bo jakoś za mało opcji dodałem źeby to w świat wypuszczać. Pomyślcie co jeszcze mam dodać.To będzie nowa wersja.
Póki co jest ASCII GG 2XP
––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
minęło trochę czasu a ja się przyzwyczaiłem do nowej wersji i mi się bardziej podoba i wam się spodoba dlatego zamieszczam wersję ASCII GG 2XP dla CentrumXP
jest duźo ładniejsza i zauwaźyłem znów kilka bugów ale to inna sprawa – coś się wykombinuje źeby to poprawić.
A błędy polegają na:
–>błąd z wklejaniem (trzeba skopiować tekst, przejść do ASCII GG i kliknąć PPM i wklej a nie CTRL+V bo krzaki wyskakują)
–>nowa opcja która pokazuje ile znaków zostało nie robi tego poprawinie gdy opis jest wielolinijkowy
–>program nie wykorzystuje całego miejsca dostępnego to opisu (70znaków) gdy opis ma kilka linijek
to jest chyba wszystko co udało mi się dostrzec.
Aha i jest teraz baza obrazków powiększona o kilka nowych. Międzi innymi CentrumXP
Nie chciałbym aby ktoś posądził mnie o zapychanie miejsca na serwerze (bo jest opcja aktualizuj załącznik) ale chcę abyście mogli koltrolować rozwój programu (takźe nowi uźytkownicy)
––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
I taka mała prośba widzę źe jest duźo (w miarę) sciągnięć a komntarzy mało. czy to taki problem coś wystukać (jakieś pytania, co chcecie więcej, bugi – oby nie)?? przecieź to nie problem a mnie by pobudziło do dalszej pracy.
Dobra kończę bo się rozpisałem (heh nie idę na ilość tylko na jakość :) ) Jakby coś to zapraszam na GG.
Ale to nie jest finalna wersja bo jakoś za mało opcji dodałem źeby to w świat wypuszczać. Pomyślcie co jeszcze mam dodać.To będzie nowa wersja.
Póki co jest ASCII GG 2XP
minęło trochę czasu a ja się przyzwyczaiłem do nowej wersji i mi się bardziej podoba i wam się spodoba dlatego zamieszczam wersję ASCII GG 2XP dla CentrumXP
jest duźo ładniejsza i zauwaźyłem znów kilka bugów ale to inna sprawa – coś się wykombinuje źeby to poprawić.
A błędy polegają na:
–>błąd z wklejaniem (trzeba skopiować tekst, przejść do ASCII GG i kliknąć PPM i wklej a nie CTRL+V bo krzaki wyskakują)
–>nowa opcja która pokazuje ile znaków zostało nie robi tego poprawinie gdy opis jest wielolinijkowy
–>program nie wykorzystuje całego miejsca dostępnego to opisu (70znaków) gdy opis ma kilka linijek
to jest chyba wszystko co udało mi się dostrzec.
Aha i jest teraz baza obrazków powiększona o kilka nowych. Międzi innymi CentrumXP
Nie chciałbym aby ktoś posądził mnie o zapychanie miejsca na serwerze (bo jest opcja aktualizuj załącznik) ale chcę abyście mogli koltrolować rozwój programu (takźe nowi uźytkownicy)
––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
I taka mała prośba widzę źe jest duźo (w miarę) sciągnięć a komntarzy mało. czy to taki problem coś wystukać (jakieś pytania, co chcecie więcej, bugi – oby nie)?? przecieź to nie problem a mnie by pobudziło do dalszej pracy.
Dobra kończę bo się rozpisałem (heh nie idę na ilość tylko na jakość :) ) Jakby coś to zapraszam na GG.
dobre , dobre! tez sobie zamontuje ten programik :)
rewelwa!
rewelwa!
Moźna ze stron o ASCI ,lub samemu coś wykombinować.
a skąd bierzecie takie obrazeczki zmyślne??? :wink:
Doktor X:siema! niech ktos zrobi Screena i pokaze jak to wyglada...(ten opis obrazkowy)
dzieki!
Moźe wyglądać np. tak:
POZDRÓWKI, Pawek
siema! niech ktos zrobi Screena i pokaze jak to wyglada...(ten opis obrazkowy)
dzieki!
dzieki!
Programik dziala i to bardzo fajnie.
Małe a cieszy :D .
Poczytaj INFO ,i jak uźywać.
Małe a cieszy :D .
Poczytaj INFO ,i jak uźywać.
nom, zrobiłem tak,
dodałem siebie do listy, patrzę na swój opis a tam tylko pierwsza linijka opisu.
:?
dodałem siebie do listy, patrzę na swój opis a tam tylko pierwsza linijka opisu.
:?
nie nic nie jest potrzebne prócz GG
ale w wersji 5.0 i nowszej
to poprostu jest taki znaczek który jest odpowiednikiem entera i jego wpisanie w opisie powoduje przeniesienie do kolejnej linijki
ale w wersji 5.0 i nowszej
to poprostu jest taki znaczek który jest odpowiednikiem entera i jego wpisanie w opisie powoduje przeniesienie do kolejnej linijki
Ale źyby widzieć ten opis to potrzebny jest jakiś plugin??
No ładna poprawa :D Gratulacje
witam
spoko ten twoj programik–małe a cieszy :D
spoko ten twoj programik–małe a cieszy :D
Ok. Ale miałęm inwencję twórczą.
Teraz widzę źe trzeba mnie tak popędzać. I wtedy wychodzi. Wpadłem na wspaniały pomysł i DZIAŁA!!!
Wszystkie bugi poprawione, dodana przeglądarka i zmieniona nazwa. dotego jest juź ok z wklejaniem.
Co wam będę źałował!!!! MACIE!!!
Teraz widzę źe trzeba mnie tak popędzać. I wtedy wychodzi. Wpadłem na wspaniały pomysł i DZIAŁA!!!
Wszystkie bugi poprawione, dodana przeglądarka i zmieniona nazwa. dotego jest juź ok z wklejaniem.
Co wam będę źałował!!!! MACIE!!!