archiwum RAR

Mam spakowaną muzykę mp3 i podzielone kaźde archiwum po 50MB (za pomocą WinRAR), lecz niestety podczas wypakowywania pojawia mi się błąd:

"Błąd CRC skompresowanych danych w ....... Wolumin jest uszkodzony"

Czy jest jakaś szansa na odzyskanie danych?? Dodam tylko, źe nie dodaawłem tam danych naprawczych

Odpowiedzi: 13

Wracając do błędów CRC chciałbym tylko powiedzieć źe jeźeli występują u Was takie błędy czy to przy instalacji gier czy podczas wypakowywania archiwum *.rar *.zip to jest to na 99% wina kości RAM. Gdyby nie wypowiedź EL_NINO ( za co dziękuje ) dalej męczyłbym się z tym ram'em. Otóź trafiłem ostatnio na bardzo dobry program MemTest który działa spod Windows'a, uruchomiłem, wykazywał jakieś błędy :roll: i okazało się źe RAM jest uszkodzony. Zakupiłem nowy RAM i pierwsze co zrobiłem po uruchomieniu kompa to test pamięci MemTest'em. Nie wykazywał źadnych błędów i teraz moge wreszcie ściągać cokolwiek wiedząć źe to będzie dzaiałało na 100%.
Pozdro
Tomi!
Dodano
18.01.2005 17:08:12
hm... pisze tam, źe ten błąd jest spowodowany zmianą pliku/ów podczas przesyłania... więc napewno da sie taki błąd naprawić...
pIEKAr
Dodano
05.01.2005 14:39:44
pIEKAr:
Tomi!:
matthew:
Wracając do tego programu 7–Zip... On teź w niczym mi nie pomaga, jest to samo co w WinRAR i innych

Pomaga jeśli masz wszystkie części lecz np. jedna część zawiera błąd CRC, WinRAR ci nie wypakuje archiwum z błędem CRC a 7–Zip wpakuje i pod tym względem jest lepszy bo ignoruje błędy CRC.

no własnie a co to są tak dokładnie te błędy CRC ?? błąd odczytu danych, dane zepsute czy jak bo nie czaje :] ?

1. Centrum pomocy o obsługi techinicznej z menu start chyab działa
2. Klik na piękne oczy w mym podpisie
Ad@$
Dodano
05.01.2005 11:47:46
Tomi!:
matthew:
Wracając do tego programu 7–Zip... On teź w niczym mi nie pomaga, jest to samo co w WinRAR i innych

Pomaga jeśli masz wszystkie części lecz np. jedna część zawiera błąd CRC, WinRAR ci nie wypakuje archiwum z błędem CRC a 7–Zip wpakuje i pod tym względem jest lepszy bo ignoruje błędy CRC.

no własnie a co to są tak dokładnie te błędy CRC ?? błąd odczytu danych, dane zepsute czy jak bo nie czaje :] ?
pIEKAr
Dodano
05.01.2005 02:37:09
matthew:

Tomi!
Dodano
04.01.2005 19:54:11
Czy ten 7–zip ignoruje tez moze haslo w archiwum utworzonym WinRarem 3.4x ?? :roll:
Ale pewnie nie :(
btw: czy do tego 7–zip albo PowerArchivera istnieja progsy lamiace hasla? Jesli tak to jak sobie radza?
Xeophyte
Dodano
04.01.2005 14:50:29
Mam znów problem.... Ściągnąłem sobie program podzielony za pomocą WinRAR na kilka części, gdy chcę to archiwum odpalić, to pokazuje mi komunikat: "Nieoczekiwany konic archiwum" A jak chcę go otworzyć za pomocą TotalCommander to chce hasło.... Co mam zrobić, aby móc uźywać program??

matthew
Dodano
04.01.2005 14:36:27
7–Zip, taki programi jak WinRAR czy WinZIP. Program ignoruje błędy CRC (mam problem z tymi błędami). Napewno ci pomoźe, bo sam teraz gdy mam problemy z CRC to rozpakowuje 7–Zip i normalnie się rozpakowuje.
Tomi!
Dodano
09.12.2004 21:29:53
zaznacz wszystkie archiwa i wypakuj naraz. pewnie niektore mp3–ujki są podzielone.
matijas
Dodano
08.12.2004 01:01:09
tylko co one ma oznaczac??

To kiepsko, bo nie mam juź tych utworów......ale coź jak nic sie nie zrobi to nie :(
matthew
Dodano
07.12.2004 13:40:12
Nic na to nie poradzisz. Jeśli ściągałeś skaś te pliki to spróbuj jeszcze raz dociągnąć plik przy którym wyskakuje błąd.

Jeśli sam pakowałeś mp3, to jedyne co Ci pozostaje to wywalić wszystkie pliki rara i od nowa spakować piosenki.

Innej rady nie ma.
The_judge
Dodano
07.12.2004 13:40:03
matthew:
U mojej koleźaki teź nie działa

Patrz zdanie pierwsze.
Rebe
Dodano
07.12.2004 13:32:47
U mojej koleźaki teź nie działa
matthew