Archiwa RAR i ZIP
cześć
jakimi programami rozkodować archiwa jakie są najlepsze do tego :?:
jakimi programami rozkodować archiwa jakie są najlepsze do tego :?:
Odpowiedzi: 17
to jest tylko jeden z bardzo wielu programow : jezeli wam sie chce to wpiszcie w wyszukiwarkach "hack" albo "hackers" i poszukajcie na stronach. A tak na marginesie to powiem wam, ze mialem do czynienia z co najmniej kilkunastoma programami tego typu i ani jeden nie zdolal (nawet po kilkunastu godzinach) chocby czesciowo wyciagnac hasla. Ale probujcie moze wam sie uda...
Rzeczywiscie nie wyciaga hasel tylko lamie je na brutala albo slownikowo. Dzieki za linka
Rzeczywiscie nie wyciaga hasel tylko lamie je na brutala albo slownikowo. Dzieki za linka
Dzieki kukne i obadam :D
jezeli cie to dalej interesuje to tu masz program :
http://www.elcomsoft.com/arpr.html
http://www.elcomsoft.com/arpr.html
Dzieki za wyczerpującą odpowiedź :shock: ale dalej nic nie wiem :evil:
The_judge:to byl jakis glupi program (jak znajde to podam nazwe) – on po prostu podstawial po kolei wszystkie znaki jakie sa na klawiaturze, np jesli haslo skladalo sie z 3 znakow to program najpierw sprawdzal : aaa, potem baa, potem caa itd. Jednym slowem jedna wielka kicha, bo tak mozna do usranej smierci szukac :)
no to jest chyba metoda brute force, ale moge sie mylic bo sie na tym nie znam.
aaaaaaa, dzieki za odpowiedz bo mnie to bardzo interesowalo
pozdro
The_judge:to byl jakis glupi program (jak znajde to podam nazwe) – on po prostu podstawial po kolei wszystkie znaki jakie sa na klawiaturze, np jesli haslo skladalo sie z 3 znakow to program najpierw sprawdzal : aaa, potem baa, potem caa itd. Jednym slowem jedna wielka kicha, bo tak mozna do usranej smierci szukac :)
no to jest chyba metoda brute force, ale moge sie mylic bo sie na tym nie znam.
aaaaaaa, dzieki za odpowiedz bo mnie to bardzo interesowalo
pozdro
roadrunner:
on lamie hasla metoda brute force czy slownikowa, czy jak?
to byl jakis glupi program (jak znajde to podam nazwe) – on po prostu podstawial po kolei wszystkie znaki jakie sa na klawiaturze, np jesli haslo skladalo sie z 3 znakow to program najpierw sprawdzal : aaa, potem baa, potem caa itd. Jednym slowem jedna wielka kicha, bo tak mozna do usranej smierci szukac :)
roadrunner:
mi sie wydawalo ze te hasla sa gdzies przetrzymywane i progsami je sie znajduje
samo haslo na 99% nie znajduje sie w zaszyfrowanym pliku. Wydaje mi sie ze jest one konwertowane do iloczynu dwoch liczb pierwszych – dlatego znalezienie go jest praktycznie niemozliwe, ale moge sie mylic... :roll:
roadrunner:
on lamie hasla metoda brute force czy slownikowa, czy jak?
to byl jakis glupi program (jak znajde to podam nazwe) – on po prostu podstawial po kolei wszystkie znaki jakie sa na klawiaturze, np jesli haslo skladalo sie z 3 znakow to program najpierw sprawdzal : aaa, potem baa, potem caa itd. Jednym slowem jedna wielka kicha, bo tak mozna do usranej smierci szukac :)
roadrunner:
mi sie wydawalo ze te hasla sa gdzies przetrzymywane i progsami je sie znajduje
samo haslo na 99% nie znajduje sie w zaszyfrowanym pliku. Wydaje mi sie ze jest one konwertowane do iloczynu dwoch liczb pierwszych – dlatego znalezienie go jest praktycznie niemozliwe, ale moge sie mylic... :roll:
The_judge:Od razu ci powiem, ze zeby zlamac haslo nalzy uzbroic sie w cierpliowsc – wyciagniecie hasla zajmuje min kilkanascie [kilkadziesiat] godzin 8)
jestes pewien? on lamie hasla metoda brute force czy slownikowa, czy jak? mi sie wydawalo ze te hasla sa gdzies przetrzymywane i progsami je sie znajduje, a nie. no nie wiem, powaznie. jak ty wiesz albo ktos inny to bylbym wdzieczny za info. az poszukam tych progsow bo tesh gdzies mialem i zobacze jak to sie odbywa
aaaaaaa, to trzeba bylo tak od razu – my prosci ludzie :D
mam takie cus gdzies na ktoryms z cd, ale do lamania haselka w WinRar. Od razu ci powiem, ze zeby zlamac haslo nalzy uzbroic sie w cierpliowsc – wyciagniecie hasla zajmuje min kilkanascie [kilkadziesiat] godzin 8)
mam takie cus gdzies na ktoryms z cd, ale do lamania haselka w WinRar. Od razu ci powiem, ze zeby zlamac haslo nalzy uzbroic sie w cierpliowsc – wyciagniecie hasla zajmuje min kilkanascie [kilkadziesiat] godzin 8)
Dzięki panowie ale chodziło mi o coś zupełnie innego
chyba się źle wysłowiłem :oops: :oops:
Chciałem zasięgnąć opini na temat programów do łamania chasełek w tych archiwach :?:
chyba się źle wysłowiłem :oops: :oops:
Chciałem zasięgnąć opini na temat programów do łamania chasełek w tych archiwach :?:
ja tam od zawsze uzywam winrara :) ma duzo opcji jest prosty i kazdy nim pakuje (obsluguje nawet zip'y) 8)
winzipa uzywalem jakis czas ale jakos mi sie niezpodobal (zabawa w tropienie opcji mnie dobijala ) :lol:
winzipa uzywalem jakis czas ale jakos mi sie niezpodobal (zabawa w tropienie opcji mnie dobijala ) :lol:
Dark Angel:Nie wiem czy chodzi ci o pakowanie bo słowo rozkodować znaczy chyba rozpakować !
Ja korzystam z programu "PowerArchiver 2001"
Pakuje i rozpakowywuje ruzne typy plików :
:arrow: Zip
:arrow: Rar
:arrow: Cab
:arrow: Lhz + Lha
:arrow: Ace
:arrow: Arj
:arrow: Jar
:arrow: Arc
:arrow: Zoo
:arrow: Bh
:arrow: Tar
:arrow: Gzip + Tgz
:arrow: Bzip2
:arrow: Uue
:arrow: Xxe
...
i jeszcze inne :d
podobnie jest w winAce i winRar (no moze troche mniej), jednak wiekszosc z tych typow jest zadko uzywana – najpopularniejszym jest nadal *.zip
Nie wiem czy chodzi ci o pakowanie bo słowo rozkodować znaczy chyba rozpakować !
Ja korzystam z programu "PowerArchiver 2001"
Pakuje i rozpakowywuje ruzne typy plików :
:arrow: Zip
:arrow: Rar
:arrow: Cab
:arrow: Lhz + Lha
:arrow: Ace
:arrow: Arj
:arrow: Jar
:arrow: Arc
:arrow: Zoo
:arrow: Bh