Archiwa RAR i ZIP

cześć
jakimi programami rozkodować archiwa jakie są najlepsze do tego :?:

Odpowiedzi: 17

to jest tylko jeden z bardzo wielu programow : jezeli wam sie chce to wpiszcie w wyszukiwarkach "hack" albo "hackers" i poszukajcie na stronach. A tak na marginesie to powiem wam, ze mialem do czynienia z co najmniej kilkunastoma programami tego typu i ani jeden nie zdolal (nawet po kilkunastu godzinach) chocby czesciowo wyciagnac hasla. Ale probujcie moze wam sie uda...
The_judge
Dodano
28.02.2003 15:46:46
Rzeczywiscie nie wyciaga hasel tylko lamie je na brutala albo slownikowo. Dzieki za linka
roadrunner
Dodano
28.02.2003 13:59:36
Rzeczywiscie nie wyciaga hasel tylko lamie je na brutala albo slownikowo. Dzieki za linka
roadrunner
Dodano
roadrunner
Dodano
Dzieki kukne i obadam :D
Anonymous
Dodano
28.02.2003 12:52:10
jezeli cie to dalej interesuje to tu masz program :
http://www.elcomsoft.com/arpr.html
The_judge
Dodano
28.02.2003 08:40:42
Dzieki za wyczerpującą odpowiedź :shock: ale dalej nic nie wiem :evil:
Anonymous
Dodano
28.02.2003 02:12:50
The_judge:
to byl jakis glupi program (jak znajde to podam nazwe) – on po prostu podstawial po kolei wszystkie znaki jakie sa na klawiaturze, np jesli haslo skladalo sie z 3 znakow to program najpierw sprawdzal : aaa, potem baa, potem caa itd. Jednym slowem jedna wielka kicha, bo tak mozna do usranej smierci szukac :)

no to jest chyba metoda brute force, ale moge sie mylic bo sie na tym nie znam.
aaaaaaa, dzieki za odpowiedz bo mnie to bardzo interesowalo
pozdro
roadrunner
Dodano
27.02.2003 19:23:00
The_judge:
to byl jakis glupi program (jak znajde to podam nazwe) – on po prostu podstawial po kolei wszystkie znaki jakie sa na klawiaturze, np jesli haslo skladalo sie z 3 znakow to program najpierw sprawdzal : aaa, potem baa, potem caa itd. Jednym slowem jedna wielka kicha, bo tak mozna do usranej smierci szukac :)

no to jest chyba metoda brute force, ale moge sie mylic bo sie na tym nie znam.
aaaaaaa, dzieki za odpowiedz bo mnie to bardzo interesowalo
pozdro
roadrunner
Dodano
27.02.2003 19:23:00
roadrunner:

on lamie hasla metoda brute force czy slownikowa, czy jak?

roadrunner:

mi sie wydawalo ze te hasla sa gdzies przetrzymywane i progsami je sie znajduje

samo haslo na 99% nie znajduje sie w zaszyfrowanym pliku. Wydaje mi sie ze jest one konwertowane do iloczynu dwoch liczb pierwszych – dlatego znalezienie go jest praktycznie niemozliwe, ale moge sie mylic... :roll:
The_judge
Dodano
27.02.2003 17:13:56
roadrunner:

on lamie hasla metoda brute force czy slownikowa, czy jak?

roadrunner:

mi sie wydawalo ze te hasla sa gdzies przetrzymywane i progsami je sie znajduje

samo haslo na 99% nie znajduje sie w zaszyfrowanym pliku. Wydaje mi sie ze jest one konwertowane do iloczynu dwoch liczb pierwszych – dlatego znalezienie go jest praktycznie niemozliwe, ale moge sie mylic... :roll:
The_judge
Dodano
27.02.2003 17:13:56
The_judge:
Od razu ci powiem, ze zeby zlamac haslo nalzy uzbroic sie w cierpliowsc – wyciagniecie hasla zajmuje min kilkanascie [kilkadziesiat] godzin 8)

jestes pewien? on lamie hasla metoda brute force czy slownikowa, czy jak? mi sie wydawalo ze te hasla sa gdzies przetrzymywane i progsami je sie znajduje, a nie. no nie wiem, powaznie. jak ty wiesz albo ktos inny to bylbym wdzieczny za info. az poszukam tych progsow bo tesh gdzies mialem i zobacze jak to sie odbywa
roadrunner
Dodano
27.02.2003 16:31:12
aaaaaaa, to trzeba bylo tak od razu – my prosci ludzie :D

mam takie cus gdzies na ktoryms z cd, ale do lamania haselka w WinRar. Od razu ci powiem, ze zeby zlamac haslo nalzy uzbroic sie w cierpliowsc – wyciagniecie hasla zajmuje min kilkanascie [kilkadziesiat] godzin 8)
The_judge
Dodano
27.02.2003 16:21:09
Dzięki panowie ale chodziło mi o coś zupełnie innego
chyba się źle wysłowiłem :oops: :oops:
Chciałem zasięgnąć opini na temat programów do łamania chasełek w tych archiwach :?:
Anonymous
Dodano
27.02.2003 14:02:31
ja tam od zawsze uzywam winrara :) ma duzo opcji jest prosty i kazdy nim pakuje (obsluguje nawet zip'y) 8)
winzipa uzywalem jakis czas ale jakos mi sie niezpodobal (zabawa w tropienie opcji mnie dobijala ) :lol:
Pawel_k
Dodano
27.02.2003 12:07:15
Dark Angel:
Nie wiem czy chodzi ci o pakowanie bo słowo rozkodować znaczy chyba rozpakować !
Ja korzystam z programu "PowerArchiver 2001"
Pakuje i rozpakowywuje ruzne typy plików :
:arrow: Zip
:arrow: Rar
:arrow: Cab
:arrow: Lhz + Lha
:arrow: Ace
:arrow: Arj
:arrow: Jar
:arrow: Arc
:arrow: Zoo
:arrow: Bh
:arrow: Tar
:arrow: Gzip + Tgz
:arrow: Bzip2
:arrow: Uue
:arrow: Xxe
...
i jeszcze inne :d

podobnie jest w winAce i winRar (no moze troche mniej), jednak wiekszosc z tych typow jest zadko uzywana – najpopularniejszym jest nadal *.zip
The_judge
Dodano
27.02.2003 09:40:54
Nie wiem czy chodzi ci o pakowanie bo słowo rozkodować znaczy chyba rozpakować !
Ja korzystam z programu "PowerArchiver 2001"
Pakuje i rozpakowywuje ruzne typy plików :
:arrow: Zip
:arrow: Rar
:arrow: Cab
:arrow: Lhz + Lha
:arrow: Ace
:arrow: Arj
:arrow: Jar
:arrow: Arc
:arrow: Zoo
:arrow: Bh