AQQ i firewall

Witam,
W koncu sie przesiadlem z GG na AQQ, powodow wiele, ale problem jest inny. Jestm za routerem z firewallem sprzetowym i NATem, mam problem z wysylaniem plikow. "Nie udało sie utworzyc sesji P2P z tym kontaktem". Przekierowywalem równiez porty uzywane przez AQQ. Z tego co wyczytałem, naleźy w ustawieniach zaznaczyć opcje –ten komputer znajduje sie za zaporą ogniową. –zaznaczylem, ale bez skutku. Co nalzy zrobic? Czy moze skorzystac z ustawien proxy, port, port SOCK5?

Odpowiedzi: 3

Czyli coś z programami.Jak jest starsza wersja AQQ to spróbuj ją zainstalowac :lol:
Anonymous
Dodano
17.11.2005 23:17:17
dizong:
Jeśli chodzi ci o wyłączenie firewala to:
Start/połącz z/(Nazwa połączenia)klikasz ppm/właściwości/zakładka zaawansowane i odznaczasz "chroń mój komputer..."Powinno pomóc :lol:

nie uźywam systemowego firewalla, tylko outposta 3.0, ale z nim nie mam problemu, bo instalując jakis program, on go rozpoznaje i tworzy dla niego specjalne regóły, ten kto uzywa ten wie, źe jest to bardzo wygodne, wiec Outpost "przepuszcza" porty łaczące AQQ. Odblokowałem rownieź porty na routerze i firewallu zewnetrznym, więc wszystko tak jak ksiąźka pisze..... ale niestety nie działa,
PS. przesyłanie plików w gg 6.xx, działalo bez problemów, w 7.xx nie działało, w skaypie działa, bez źadnych problemów, nie tworzac nawet specjalnych regól dla portów Skaypa)
pancio
Dodano
17.11.2005 18:57:09
Jeśli chodzi ci o wyłączenie firewala to:
Start/połącz z/(Nazwa połączenia)klikasz ppm/właściwości/zakładka zaawansowane i odznaczasz "chroń mój komputer..."Powinno pomóc :lol:
Anonymous
Dodano
16.11.2005 17:38:59
pancio
Dodano:
14.11.2005 22:27:59
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1