Aparaty cyfrowe
Witam ...
Mam dwie sprawy jedna jest bardzo wysokiej rangi :P
Po pierwsze:
Szukam sterownikow do aparatu Canon PowerShot A60 – wiecie chodzi o stery zeby zainstalowac na WinXP i zeby mi wykrywalo aparacik bo nei wykrywa jak podlacze pod system (USB)...
Po drugie:
Posiadam tez aparat Kodak EasyShare CX600 (to tak z ciekawosci jak sie ktos zna) mam problem bo jak robie fotki np. w jakiejs hali sportowej to zdjecia strasznie czarne wychodza ciemno jest na nich nie wiem co jest ... pewnie wina aparatu bo jest nie z jakiejs bardzo wysokiej polki tylko z takiej niskiej ale nie wiem moze da sie cos z tym zrobic moze ktos cos wie na ten temat ?
Pozdrawiam !
Mam dwie sprawy jedna jest bardzo wysokiej rangi :P
Po pierwsze:
Szukam sterownikow do aparatu Canon PowerShot A60 – wiecie chodzi o stery zeby zainstalowac na WinXP i zeby mi wykrywalo aparacik bo nei wykrywa jak podlacze pod system (USB)...
Po drugie:
Posiadam tez aparat Kodak EasyShare CX600 (to tak z ciekawosci jak sie ktos zna) mam problem bo jak robie fotki np. w jakiejs hali sportowej to zdjecia strasznie czarne wychodza ciemno jest na nich nie wiem co jest ... pewnie wina aparatu bo jest nie z jakiejs bardzo wysokiej polki tylko z takiej niskiej ale nie wiem moze da sie cos z tym zrobic moze ktos cos wie na ten temat ?
Pozdrawiam !
Odpowiedzi: 5
Co prawda nie wiem jak jest z A60, ale posiadam A70 oraz A85 i źadne stery nie sa potrzebne, system nie widzi aparatu jako dysk wymienny ale po podłączeniu pod port usb i włączeniu aparatu w tryb przeglądania zdjęć windek wykrywa aparat i juź uruchamia się okno "skanery i aparaty fotograficzne" i moźna działać... :D
gary:tomery:
Jeśli chodzi o tego kodaka to zajrzyj na forum cyberfoto – tam siedzą niezłe fachury to pewnie doradzą.
Dzieki ... wlasnie o takie forum chodzil oz aparatami cyfrowymi i wogole ... thx wielkie ! :)
Polecałbym jeszcze forum Świat Obrazu, teź są tam znakomici fachowcy, maniacy wręcz :)
tomery:
Jeśli chodzi o tego kodaka to zajrzyj na forum cyberfoto – tam siedzą niezłe fachury to pewnie doradzą.
Dzieki ... wlasnie o takie forum chodzil oz aparatami cyfrowymi i wogole ... thx wielkie ! :)
Do win xp i canona a60 nie są ci potrzebne źadne stery. System musi go widzieć jako dodatkowy dysk. Zobacz moźe na innym porcie usb. Albo masz coś ze sterownikami do usb (a inne urządzenia podłączone do usb widzi i wykrywa ?)
http://www.centrumxp.pl/forum/viewtopic.php?t=21837&highlight=wia
http://www.centrumxp.pl/forum/viewtopic.php?t=20882&highlight=wia
Tu znajdziesz linki do sterownika WIA.
Płytki nie dostałeś do aparatu ?
Co do pytania nr. dwa nie pomogę ,ale Kodak straszny badziew robi.
http://www.centrumxp.pl/forum/viewtopic.php?t=20882&highlight=wia
Tu znajdziesz linki do sterownika WIA.
Płytki nie dostałeś do aparatu ?
Co do pytania nr. dwa nie pomogę ,ale Kodak straszny badziew robi.
Strona 1 / 1