aparat cyfrowy jako kamerka internetowa ?
mam pytanko.... nie mam kamerki internetowej. mam za to aparat cyfrowy(canon powershot a 70 ) czy istnieje jakas mozliwosc sprawienia by aparat pełnil funkcje kamerki??? czy sa moze do tego jakies programiki. jesli tak to jakie ??? z gory thx
Odpowiedzi: 12
niestety nie dziala... on po prostu nie wykrywa aparatu...
z menu File – Devices weź Delete, usuń wszystkie, potem weź New Dewice, tam powinien być Twój aparacik – oczywiście podłączony czy to przez USB czy przez FIRE–WIRE i włączony – inaczej go nie widać, i juź. Weź File – Device – New powinieneś zobaczyć swój aparat, wybierz go. Z menu Device – Device Settings masz dostęp do wielu opcji, w których sam się nie wyznaję, ale moźna tan np. ustawić serwer na który mają być wysyłane zrzuty, częstotliwość zrzutów, jasnoość, kontrast itd. urządzenia...
pytanko a propos tego programu.. zainstalowałem go ale nie moge dodac aparatu zeby dzialal jako webcam. program tak po prostu go nei widzi, a jest podłaczony...
jest program robiący za serwer, dostępny pod adresem www.visiongs.de, który sam rozpoznał mój aparacik i nie było problemów
a–70 pracuje na 3 rozdzielczosciach (jesli mowa o filmach) 640x480 | 320x240 | 160x120 |. jezeli chodzi o producenta – z tego co mi wiadomo zaden nie podaje w opisie czy aparat mozna stosowac jako webcama (troche sie naczytałem tego i owego zanim kupiłem aparat). pozostaje przy kwestii judge'a, ze wszytsko sprowadza sie do oprogramowania. oczywiscie moge sie mylic... :)
Sprawdziłem parametry aparatu.
Pisze źe opcja nagrywania wideo jest.
Nic niema o pracy jako kamera internetowa.
Tu nasuwają się pewne wnioski.
Średnia rozdzielczość w kamerce w czasie konferencji to 176x144 przy 15 klatkach na sek. i transferze 56kb/s.
Ten aparat to matryca 3,2 mpi.
Jeźeli dasz radę programowo tak obniźyć rozdzielczość, to moźe znajdzie się sposób na pracę jako kamerka.
Ale producent w opisie produktu nie podaje takiej opcji i moźe to się okazać niemoźliwe.
Średnia rozdzielczość w kamerce w czasie konferencji to 176x144 przy 15 klatkach na sek. i transferze 56kb/s.
Jeźeli dasz radę programowo tak obniźyć rozdzielczość, to moźe znajdzie się sposób na pracę jako kamerka.
Ale producent w opisie produktu nie podaje takiej opcji i moźe to się okazać niemoźliwe.
Sprawdziłem parametry aparatu.
wiesz judge... zastanawiam sie włsnie nad oprogramowaniem na plycei z apartem byl programik zoombrowser EX. w nim z kolei zabawka pt. remote shooting. tam w ustatwieniach wybralem video out terminal... niestety nie chodzi... jakbys na cos wpadł bylbym dzwieczny...
dzisiaj kupilem sobie ten aparacik. pobawie sie nim i zobaczymy co z tego bedzie – podejrzewam ze to kwestia oprogramowania...
dzisiaj kupilem sobie ten aparacik. pobawie sie nim i zobaczymy co z tego bedzie – podejrzewam ze to kwestia oprogramowania...
gdyby bylo cos w instrukcji ten post by nie ujrzal swiatla dzennego... ale dzieki za podpowiedz :)
Oczywiście źe TAK :!: :!:
Pod warunkiem źe aparat posiada taką funkcje :D
Poczytaj w instrukcji :wink:
Pod warunkiem źe aparat posiada taką funkcje :D
Poczytaj w instrukcji :wink:
Strona 1 / 1