Aparat cyfrowy do 1000 zł
MAm prosbe... ja na aparatach cyfrowych się nie znam:/ i prosze o porade... jaki najlepiej i jaki dobry aparacik do max 1000zeta bym kupił, chciałbym zeby tez filmiki nagrywał. Od niedawna zacozłem się fotografowaniem fajnych i dziwinych miejsc wydarzen, pociagneło tomni etorche :P I jaki aparacik na poczatke by mi się przydał. Mam nadzieje, źe mi jakiś dobry poradzicie :P :D
Odpowiedzi: 20
Jeźeli nie przejmujesz sie tym, źe Minolta wycofuje sie z branźy fotograficznej.mareee:A moze cos z MINOLTA
A moze cos z MINOLTA
Dobre aparaty za rozsadna cene sam mam MINOLTE S414
Dobre aparaty za rozsadna cene sam mam MINOLTE S414
Doradzać to za duźo powiedziane ,ale poszukaj opinii na Googlach o Sonówkach DSC–W5 i wydaje się jego następcą DSC–W50.Ten DSC–W5 ma ten sam procek co mój aparat,piszę o tym gdyź wcześniej miałem jakiegoś Fuji ,zdjęcia robił bardzo ładne pod warunkiem źe się udały,jakoś długo skurczybyk te zdjęcia robił i większość nie miała wystarczającej ostrości(jakieś 3 lata temu koszt ok.3,5 tyś.,szybko go sprzedałem i czekałem aź technika posunie się dalej :) )
Ale tak jak pisałem nie jestem specjalistą ,a wręcz bardzo mało wiem na temat aparatów.Mnie zaleźało źeby w miarę bez wgłębiania się w fotografikę robić szybko i ładne zdjęcia.Wybierz jakieś dwa ,trzy aparaty i poszukaj wad i zalet na googlach,jakieś forum z fotografią związane itp;nie sugeruj się jedną opinią
Dodam weź poprawkę na dodatkową kartę pamięci,akumulatory i ładowarkę jak nie będzie w zestawie;bo dostaniesz aparat i zabawa będzie trwała b.krótko :)
Ale tak jak pisałem nie jestem specjalistą ,a wręcz bardzo mało wiem na temat aparatów.Mnie zaleźało źeby w miarę bez wgłębiania się w fotografikę robić szybko i ładne zdjęcia.Wybierz jakieś dwa ,trzy aparaty i poszukaj wad i zalet na googlach,jakieś forum z fotografią związane itp;nie sugeruj się jedną opinią
Dodam weź poprawkę na dodatkową kartę pamięci,akumulatory i ładowarkę jak nie będzie w zestawie;bo dostaniesz aparat i zabawa będzie trwała b.krótko :)
A security , moźe jakiegoś z cybershot byś mi polecił do 1000złotych ??
mefisto_k:Wiem wiem security, tlyko po co mi dąłes linka do lustrzanki ???
No a myślałem ,źe to ja nie mam pojęcia o aparatach :)
http://www.sony.pl/view/ShowProduct.action?product=DSC–H1&site=odw_pl_PL&pageType=TechnicalSpecs&category=DPH+Digital+Still+Cameras
dałem linka bo jest mniejszy ,tańszy inny Sony na tym samym procku
Wiem wiem security, tlyko po co mi dąłes linka do lustrzanki ??? No nad tym Canonem to pomyśle. No bo im mniej niź 1000 zeta tym lepiej dla mnie. :D
Ja mam coś takiego http://www.fotobasia.pl/produkt.php?id=82 ,ale jest jakaś tańsza Sonówka na tym samym chipsecie czy tam procku (nie znam się zbytnio,ale jakoś tak w sklepie gostek mi tłumaczył;te aparaty robią zdjęcia nawet śmigłom wiatraka w ruchu).Canon teź b.dobry wybór,poszukaj w necie opinii na temat wybranego modelu wcześniej.
Jedno wiem napewno : Razem z aparatem dokup odrazu jakąś pamięć,bo na tej wbudowanej to nie popstrykasz sobie zbytnio :)
Jedno wiem napewno : Razem z aparatem dokup odrazu jakąś pamięć,bo na tej wbudowanej to nie popstrykasz sobie zbytnio :)
adik154:A ja mam A410 i jak dla takiego kogoś jak ja to nawet ten A410 jest wystarczający :mrgreen: a kosztuje grubo ponizej 1000zł :wink:
Dokładnie jak nie zajmujesz sie profesjonalnie fotografowaniem to nawet taki wystarczy 8)
A ja mam A410 i jak dla takiego kogoś jak ja to nawet ten A410 jest wystarczający :mrgreen: a kosztuje grubo ponizej 1000zł :wink:
Ja mam Canona Power Shot A520 i jestem z niego zadowolony wiec jak kupisz A610 to juź wogóle bedzie dobry wybór 8) Naprawde polecam Canona zwłaszcza źe chcesz kupić aparat do 1000zł :wink:
Teraz yto juź wogole mam mętlik w głowie :/ Szkurcze... przemysle to , bo mam niedługo egzaminy gimmnazjalne :(
mefisto_k, to bieź tego Sonego. Jeźeli w Twoim otoczeniu kolegów/znajomych jest on popularny to ja bym sie nie zastanawiał ino bym brał póki jeszcze jest.
Z technicznego punktu widzenia jest kiepski.
Aha, jak bys brał któregoś z tych Soniaków to zwaź, źe róźnią sie tylko wielkością wyświetlacza LCD . . .
Czy lepsza jakośc obrazu, zaleźy :wink: .
Z technicznego punktu widzenia jest kiepski.
Tym nie zrobisz ładnego zdjęcia jak bedzie 'ciut' ciemniej. No i jeszcze te drogie karty pamięci.Migawka (max) 1s
Aha, jak bys brał któregoś z tych Soniaków to zwaź, źe róźnią sie tylko wielkością wyświetlacza LCD . . .
Czy lepsza jakośc obrazu, zaleźy :wink: .
Wiesz ja nie będe, nap[ierniczłą nim fotek cały czas. Bezsensu :/ Aź takim zagorzayłym fotografem nie byłem i nie będe. Czyli jednym śłowem canon ma lepszej jakości obraz??
zaleta canona procesor DIGIC. w SONY takiego dobrego nie znajdziesz, bogaty manual. jak juź Ci się znudzi pstrykanie w pełnym automacie to docenisz tego Canona. Kolejna zaleta – zasilanie: w canonie wymienisz aku na nowe za 50 PLN [4xAAA ~2500mAh], wymiana aku w Sony to wydatek myślę ok. 200PLN. A jak duźo będziesz pstrykał, a na pewno tak będzie to co 1,5 roku moźe Cie czekać wymiana aku. WIęcej nie chce mi się pisać, dokładniejsze info na forach–foto typu 'Świat obrazu" i innych.
Tyle ludzi ma soniaka i nienarzeka :/ No ja sam nie wiem... do canona jakos tak nie jestem pewien bo juź drukarka mnie ich raz zawiodłą oj i to bardzo ... :/
Canon ktorego polecil Ci damiancore, bardzo dobry wybor. Jakos Soniki do mnie nie przemawiaja. Canon albo Nikon
To znacyz o jakei ci paramaetry chodzi dok
- dniej ??No ten canon co poda
Jakie pogłoski chodzą to nie wiem. Wiem, źe parametry ma kiepskie.
To jakie o nich pogłoski chodzą co ??? No co ,ze karta dorga, i źe baterie kiepskie :?
Jak uwaźasz. Sonów bym do 1000zł nie ruszał.