Antyviry & Firewall's...
Jaki Waszym zdaniem jest najlepszy program pod XP Antyvirusowy & Firewall... :?:
Poki co korzystam z NAV 2004(mialem i mam klopoty z AutoUpdate), ale jakos chyba bardzo obciaza system
+ firewall: ZoneAlarm
Co o tym sadzicie? :idea:
Jak rowniez jaka jest najlepsza i najbardziej opytamlna opcja zabezpieczenia sie przed wirusami z netu oraz wszelkiego rodzaju robakami,trojanami itp.
(chodzi mi o program uniwersalny, ktory zastapi mi te dwie rzeczy i nie obciazy systemu)
Poki co korzystam z NAV 2004(mialem i mam klopoty z AutoUpdate), ale jakos chyba bardzo obciaza system
+ firewall: ZoneAlarm
Co o tym sadzicie? :idea:
Jak rowniez jaka jest najlepsza i najbardziej opytamlna opcja zabezpieczenia sie przed wirusami z netu oraz wszelkiego rodzaju robakami,trojanami itp.
(chodzi mi o program uniwersalny, ktory zastapi mi te dwie rzeczy i nie obciazy systemu)
Odpowiedzi: 20
Ja osobiście równieź mogę polecić NOD32 kiedyś miałem nortona (bodajźe 2003) a potem pandę platinium ale jakoś kończyło sie na formacie z powodu wirów, a teraz system stoi chyba od kwietnia i nic sie z nim nie dzieje. Korzystam jeszcze z kaspersky antihacker i systemowego firewalla (SP2) + jakieś drobniejsze progsy(ad – aware, spybot itp.)
Miałam się odezwać jak wypróbuję NIS2005. Powiem jedno: rewelacja! Nie muli kompa, czasem pyta czy coś dopuścić czy blokować (jak zapewne kaźdy firewall), ale pyta zdecydowanie rzadziej niź poprzedni kerio. Jestem bardzo zadowolona i oczywiście polecam.
NOD32 & Systemowy FW.
zmieniłem kaspra na nis 2005 :D
sprzedałem kaspra i kupiłem nis 2005 :D
i wiecie co, kasper pozostawił mi dwa wirki, norton je wyłapał :)
zostanę juz chyba tylko i wyłączenie przy nis :)
sprzedałem kaspra i kupiłem nis 2005 :D
i wiecie co, kasper pozostawił mi dwa wirki, norton je wyłapał :)
zostanę juz chyba tylko i wyłączenie przy nis :)
kaspersky pro + outpost 2.7 nawet polska wersja 30 dniowa :P
PAFCIO:Bo spotkalem sie z opinia, ze ponoc jeden z najlepszych i optymalnych programikow :)
Teź się z takową :arrow: spotkalem, to fakt :wink: – dlatego teź po wyrugowaniu wszelkich pozostałości kombajnu Nortona, bazuję na innych, niekoniecznie słabszych (a często zgoła odwrotnie) rozwiązaniach.
PAFCIO:Bo spotkalem sie z opinia, ze ponoc jeden z najlepszych i optymalnych programikow :)
Teź się z takową :arrow: spotkalem, to fakt :wink: – dlatego teź po wyrugowaniu wszelkich pozostałości kombajnu Nortona, bazuję na innych, niekoniecznie słabszych (a często zgoła odwrotnie) rozwiązaniach.
Widze, ze niezla debata sie tu rozwinela na temat Antyvirow i Firewalls ;)
A mam pytanko co sadzicie o programie: NOD 32 :?:
Bo spotkalem sie z opinia, ze ponoc jeden z najlepszych i optymalnych programikow :)
A mam pytanko co sadzicie o programie: NOD 32 :?:
Bo spotkalem sie z opinia, ze ponoc jeden z najlepszych i optymalnych programikow :)
Ok. Ja ściągam na próbę. Zobaczę, moźe akurat okaźe się fajny....Dam znać jak zainstaluję i pierwsze wraźenie ;)
kupionego, juz sporo czasu temu, jak bym sciagal, to juz zapewne mialbym wersje NIS 2005 antispyware edition :wink:
mettal:Ja mam normalnego NIS' 2005 bez dodatku Antispyware w ojczystym jezyku :)
Hmm...ściągniętego czy kupionego?
Ja mam normalnego NIS' 2005 bez dodatku Antispyware w ojczystym jezyku :)
mettal:Hmm, powiem Ci ze jeszcze z pol roku temu mialem 512MB i nie odczuwalem obecnosci nortona, no a teraz to juz calkowicie o nim zapomnialem ze sobie smiga w tle :wink:
No to dobrze. Właśnie sobie ściągam ten pakiecik. Zobaczymy. Dziękuję za wskazówki. Mam nadzieję, źe pomoźesz mi w razie jakichś problemów i wątpliwości? Aha, masz wersję PL (o ile taka jest)? Bo ta co się ściąga to eng.
Hmm, powiem Ci ze jeszcze z pol roku temu mialem 512MB i nie odczuwalem obecnosci nortona, no a teraz to juz calkowicie o nim zapomnialem ze sobie smiga w tle :wink:
mettal:Tak NAV to tylko antywirus, a NIS to caly pakiet, takie wszystko w jednej paczce :wink:
No wiem, a jeszcze mi powiedz (pytanie standardowe): obciąźa bardzo ten pakiet? Ty widzę masz 1 GB ramu, ja mam 512 w dualu.
Tak NAV to tylko antywirus, a NIS to caly pakiet, takie wszystko w jednej paczce :wink:
NIS2005 zawiera w sobie NAV2005?
Tak Norton Internet Security ma Antywira, firewalla, blokowanie pop–upow, filtr antyspamowy (sprawuje sie bardzo dobrze) i kilka innych funkcji. Teraz wyszla nowsza wersja Norton Internet Security 2005 Antispyware Edition, ma jeszcze jakies dodatkowe moduly blokowania spywaru i adware.
Co do firewalla to zadnych problemow z nim nie mam, on takze tworzy regoly dla danego programu i zalezy jak uzytkownik wybirzeze. Jak dasz mu opcje zezwalaj zawsze, to juz nigdy potem sie nie pyta, chyba ze zainstalujesz nowsza wersje jakiegos oprogramowania lub norton sie zaktualizuje i bedzie potrzebowal nowego wykazu softu i ustawien zapory.
Co do firewalla to zadnych problemow z nim nie mam, on takze tworzy regoly dla danego programu i zalezy jak uzytkownik wybirzeze. Jak dasz mu opcje zezwalaj zawsze, to juz nigdy potem sie nie pyta, chyba ze zainstalujesz nowsza wersje jakiegos oprogramowania lub norton sie zaktualizuje i bedzie potrzebowal nowego wykazu softu i ustawien zapory.
mettal:
a ja jestem tysiac razy lepszy od jakiegos tam antywira, bo uwalilem kabel sieciowy siekierka i zakitowalem wszelkie dziury, napedy itp, by sie nic do kompa nie dostalo :wink:
ROTFL
mettal:A na marginesie uzywam NIS 2005 i nie narzekam, dosc dobrze wylapuje spam w poczcie, firewall bezproblemow...
A ten NIS ma wbudowany firewall? To moźe i ja go przetestuję....Jakoś lubię produkty Symanteca. Tylko kurczę, mój kolega jeden to miał, to co nie kliknął to zaraz mu się pluło czy uruchomić, czy blokować....Kerio mój pyta tylko na początku i tworzy mu się reguły i potem juź nie pyta o to samo.
mettal:a z wirusami problemu nie mam , bo wiem co sciagam i skad.
O! To jest najwaźniejsze. Popieram i kieruję się tym samym.
kaspersky jest 100 razy lepszy od nav2005
lepsza wykrywalność wirów i tak nie muli kompa
a ja jestem tysiac razy lepszy od jakiegos tam antywira, bo uwalilem kabel sieciowy siekierka i zakitowalem wszelkie dziury, napedy itp, by sie nic do kompa nie dostalo :wink:
A na marginesie uzywam NIS 2005 i nie narzekam, dosc dobrze wylapuje spam w poczcie, firewall bezproblemow, a z wirusami problemu nie mam , bo wiem co sciagam i skad.