Antyvirusa potrzebuje
Potrzebuje antyvirusa ktury by minimalnie obciąźał system, miał by opcije ustawienia stałej ochrony wyłącznie na wybrane foldery, i chronił przed dobrze virusami.
THX za fatyge.
THX za fatyge.
Odpowiedzi: 16
Mc Scraby gdybym mial wirusa na duysku to bym go zauwazył. Inna sprawa ze jestem dosc rozsadny i uwazam co sciagam z netu. Zaden antywirus nigdy nie zmastapi zdrowego rozsadku. :wink:
Ale ja sie nie zawiodełme na Avascie. Zawiodłem się natomiast na Nortonie.
Ale ja sie nie zawiodełme na Avascie. Zawiodłem się natomiast na Nortonie.
Ja to se mam pande z Eksperta i jest w porzo i w ogóle cacy. Firewall, codzienne aktualizacje (średnio 80 nowych szczepów dziennie) i mało system obciąza
Polecam
Polecam
jeśli to ma być odpłatna aplikacja to pomyśl o Nod32 .
fidelio:McSr@by, Avast nie przepuscił mi
zadnego wirusa. Wszystkie wyrkywał.
To znaczy źe nie zainfekował plików lub nie umieścił swojego kodu w danym pliku :?:
Coś mi się w to wierzyć nie chce.
Najprawdopodobniej chodzi Tobie o to źe wykrył infekcję w pliku, który sklasyfikował źe moźna usunąć i to zrobił.
fidelio:Nie miałem problemu z buszujacymi wirusami.
Nie twierdzę źe miałeś, ale nigdy nie masz 100% gwarancji, źe tak nie jest.
Avast wykrywa wirusy ze swojej bazy ale jak np. trafi się Tobie wirus polimorficzny to bez skutecznej heurustyki której ten nie posiada nie zgłosi i nie zlokalizuje infekcji w kaźdym przypadku.
fidelio:McSr@by, Avast nie przepuscił mi
zadnego wirusa. Wszystkie wyrkywał.
To znaczy źe nie zainfekował plików lub nie umieścił swojego kodu w danym pliku :?:
Coś mi się w to wierzyć nie chce.
Najprawdopodobniej chodzi Tobie o to źe wykrył infekcję w pliku, który sklasyfikował źe moźna usunąć i to zrobił.
fidelio:Nie miałem problemu z buszujacymi wirusami.
Nie twierdzę źe miałeś, ale nigdy nie masz 100% gwarancji, źe tak nie jest.
Avast wykrywa wirusy ze swojej bazy ale jak np. trafi się Tobie wirus polimorficzny to bez skutecznej heurustyki której ten nie posiada nie zgłosi i nie zlokalizuje infekcji w kaźdym przypadku.
McSr@by, Avast nie przepuscił miz adnego wirusa. Wszystkie wyrkywał. Nie miałem problemu z buszujacymi wirusami. Zaden nie trafil na kompa .Avast je wykrywał. Natomiast Norton kilka mi przepuscił.
fidelio:... Niczego mi nie przepuscił.
Nie źebym się czepiał panie fidelio :wink: , ale co masz na myśli :?: .
Swoje zdanie na temat Avast juź wyskrobałem ( pozytywne dla darmowej v. Home ).
BTW natomiast duźy minus za ubogą definicje sygnatur a co za tym idzie małą skuteczność w wykrywaniu Zoo, macro, stealh, polimorficznych i słabiutką heurustyka, ale jak na darmową propozycję to IMO jest to bdb. wybór.
Uzywałem Avasta ponad rok i musze porzyznac zemnie nie zawiodł. :) Niczego mi nie przepuscił. Teraz tez akurat uzywam Pande, bo jest za darmo w Ekspercie. :wink: I jest tez bardzo odbra. Ale jak skonczy sie promocja znowu przesiade sie na Avasta. :wink:
Avast bez wątpienia naleźy do najlepszych AV z kategorii DARMOWE. Niestety pozostawia wiele do źyczenia jeśli chodzi o skuteczność!!!
Eksploatowałem go czas jakiś, będąc w pełni usatysfakcjonowany aź NAV online raz w tygodniu nie zaczął wykrywać mi syfu...
Aktualnie jadę na PAV z "Niezbędnika" Komuter Świata i jest przyzwoicie.
Eksploatowałem go czas jakiś, będąc w pełni usatysfakcjonowany aź NAV online raz w tygodniu nie zaczął wykrywać mi syfu...
Aktualnie jadę na PAV z "Niezbędnika" Komuter Świata i jest przyzwoicie.
Polecam Avasta. :)
Jeśli antywirus jest "lekki" to nie przytka ci komputera gdy masz uruchomiony w tle monitor rezydent – zabawa z folderami jest naprawdę zbędna.
Spróbuj to, co masz podane w postach, skonfiguruj (jeśli nie potrafisz – spytaj na forum)– i ... szybkiego pobierania programów do folderu :wink:
Pozdrawiam
Spróbuj to, co masz podane w postach, skonfiguruj (jeśli nie potrafisz – spytaj na forum)– i ... szybkiego pobierania programów do folderu :wink:
Pozdrawiam
Są takie silniki AV o które pytasz :
Np: NAV ( niestety zjada duzo zasobów ) i PAV ( dość optymalne wykorzystanie zasobów ).
Np: NAV ( niestety zjada duzo zasobów ) i PAV ( dość optymalne wykorzystanie zasobów ).
Tak se ne da.
Namisał: Blazkowicz
No własnie o to chodzi źe teź sie jescze nie spodkałem z taką opciją w antyvirusach, a taka opcija by mi najbardziej pasowała, bo mugł bym wyznaczyć Foldery do których pobieram programy, tak skąfigurowany antywirus zajmował by minimum zasobów systemowych, tak źe by był prawie nie zauwaźalny
Dziwne, z taką opcją się nie spotkałem. Antywirus chroni na poziomie pojedynczych plików (i operacjach na nich), nie folderów – ale moźe są i takie bestie, nie wiem.
No własnie o to chodzi źe teź sie jescze nie spodkałem z taką opciją w antyvirusach, a taka opcija by mi najbardziej pasowała, bo mugł bym wyznaczyć Foldery do których pobieram programy, tak skąfigurowany antywirus zajmował by minimum zasobów systemowych, tak źe by był prawie nie zauwaźalny
miał by opcije ustawienia stałej ochrony wyłącznie na wybrane foldery
Dziwne, z taką opcją się nie spotkałem. Antywirus chroni na poziomie pojedynczych plików (i operacjach na nich), nie folderów – ale moźe są i takie bestie, nie wiem.
Co do pozostałych wymagań:
Anti Vir PE
McAfee Virus Scan 7
www.avast.com
Strona 1 / 1