AntyVirus i Windows XP .. jaki jest najlepszy .. ??
Witam
W mojej pracy na komputerze czesto spotykam sie z masaaa virusów .. ! Co powoduje ze moj komputer (PIV 2,4 780 DDR RAM–u chodzi jak ruskie toki .. Jaki program pomoze mi skutecznie zwalczac virusy .. ? Prosze o nazwy programów .. z góry Dzieki Pozdrawiam Mazi ..:)
W mojej pracy na komputerze czesto spotykam sie z masaaa virusów .. ! Co powoduje ze moj komputer (PIV 2,4 780 DDR RAM–u chodzi jak ruskie toki .. Jaki program pomoze mi skutecznie zwalczac virusy .. ? Prosze o nazwy programów .. z góry Dzieki Pozdrawiam Mazi ..:)
Odpowiedzi: 20
Moim zdaniem NOD32. Jest naprawdębardzo dobry :)
Jest wiele programów antywirusowych i trudno powiedzieć który jest najlepszy myśle, źe to indywidualna sprawa jakiego uźywamy, moźe czasami warto poświecić troche czasu– niech sobie troche zwolni ale w ten sposób unikniemy wielu niespodzianek. Ostatnio są w modzie skanery online ale np. mks moze wymieść Ci waźne pliki z kompa.
to pelna wersja programu i pomylka zajmuje 36 MB
AntiVirenKit 2004 Professional – bardzo dobry idealnie współpracuje z XP.Posiadam AVK od 2 lat wcześniej wersję 11 i 12.Polecam
:lol:
CHIKEN:czy mozna tutaj dostac linka do takiego czegos czy nie ?
www.symantec.com ,a dalej pewnie sobie poradzisz . Tylko nie iwem czy Ci kieszeń wytrzyma :P
czy mozna tutaj dostac linka do takiego czegos czy nie ?
Ja osobiście korzystam z darmowego mks_vir, prawdą jest, źe jest to tylko skaner online ale ma on ogromne zalety:
–jest całkowicie darmowy
–bardzo szybko działa (nie obciąźa systemu)
–dysponuje aktualną bazą wirusów (skutecznie wykrywa i kasuje wirusy)
–miejsce jakie zostawia na dysku jest wręcz śmieszne
>>>http://skaner.mks.com.pl/skaner.html<<<
–jest całkowicie darmowy
–bardzo szybko działa (nie obciąźa systemu)
–dysponuje aktualną bazą wirusów (skutecznie wykrywa i kasuje wirusy)
–miejsce jakie zostawia na dysku jest wręcz śmieszne
>>>http://skaner.mks.com.pl/skaner.html<<<
Moźe zajmować – jeźlei to jakiś klient, a reszta na serwerze. Oczym i wersja programu by świadczyć mogła.
TheL:zwykly norton antivirus tak prosze przeczytac co napisalem. Nortona antivirusa 2004 ani 2005 nie oplaca sie uzywac ale "Norton Antivirus Corporate" jest swietny i zajmuje chyba 20 MB a nie jak tamte po 200
skad ty masz tego nortona ze zajmuje 20 mb :shock: to chyba jakies demo z crackiem bo napewno pelna wersja nie zajmuje tak malo :lol:
probowalem juz wszystkiego panda,nis,avast,itd.... ale najlepiej mi osobiscie pasuje kasperski zaznaczam ze jest to moje osobiste odczucie –nie zamula systemu i jest zeczywiscie skuteczny polecam :D
TheL:testowalem wiele programow i pandy i nody i inne i one sa slabe n moim kompie dzialaja kiepsko a jego konfig widziie w opisie, dlatego mam juz wyrobione zdanie ktory wg mnie jest najlepszy ....
W takim razie powinienes napisac:
jedyny dobry antivirus nie spowalniajacy mojego komputera
Taka wypowiedz jest juz blizsza prawdy :wink:
testowalem wiele programow i pandy i nody i inne i one sa slabe n moim kompie dzialaja kiepsko a jego konfig widziie w opisie, dlatego mam juz wyrobione zdanie ktory wg mnie jest najlepszy ....
Przedewszystki źaden program nie zastąpi zdrowego zozsądku.
Jeśli chodzi o skuteczność wykrywania jak i automatycznego usuwania to czołówką są produkty firm Symantec, McAfee, PandaSoftware, Kaspersky Lab.
Sam AV nie jest skutecznym rozwiązaniem, dlatego takźe warto kozystać z Firewall`i jak i silników Antymalware.
Przejrzyj zawartośc działu Bezpieczeństwo i poczytaj opinie na temat róznych produktów proponowanych przez user`ów.
Jeśli chodzi o skuteczność wykrywania jak i automatycznego usuwania to czołówką są produkty firm Symantec, McAfee, PandaSoftware, Kaspersky Lab.
Sam AV nie jest skutecznym rozwiązaniem, dlatego takźe warto kozystać z Firewall`i jak i silników Antymalware.
Przejrzyj zawartośc działu Bezpieczeństwo i poczytaj opinie na temat róznych produktów proponowanych przez user`ów.
ok dzieki za pomoc ... Pozdro MAzii !
Tuchovia:Witam
Uzyj opcji "szukaj".
jedyny dobry antivirus niespowalniajacy komputera to Symantec Norton Antivirus Corporate (nie 2004 ani 2005 bo one zamulaja)
Staraj sie nie uzywac wyrazenia "jedyny", bo jest on smieszny. Zainteresuj sie chociazby tym programem ktory spelnia kryteria (niebywalej) szybkosci i skutecznosci.
NOD32 jest zaawansowanym technologicznie a jednocześnie prostym w obsłudze systemem antywirusowym. Pierwsza wersja programu pojawiła się na rynku ponad dziesięć lat temu. Od tego czasu uległ wielu zmianom, jego moźliwości zostały znacznie rozszerzone a zastosowane technologiczne innowacje spowodowały, źe w tej chwili stał się jednym z liderów na rynku. Podstawową zaletą NOD32 jest zaawansowany mechanizm wykrywania wirusów, który od ponad dwóch lat plasuje go w ścisłej światowej czołówce. Kolejnym argumentem jest bardzo duźa niezawodność i szybkość skanowania zasobów komputera osiągnięta dzięki zaprogramowaniu krytycznych modułów systemu w języku programowania niskiego poziomu Assemblerze. Szybkość pracy staje się coraz bardziej istotna, gdyź z miesiąca na miesiąc zwiększa się ilość informacji docierających w trybie rzeczywistym przez Internet, zwiększają się pojemności dysków twardych oraz ilość zapisywanych na nich danych Jak w źadnym innych przypadku – systemy antywirusowe dla zachowania swojej skuteczności muszą być regularnie aktualizowane. W przypadku NOD32 jest to bardzo łatwe i moźe odbywać się automatycznie. System moźe być aktualizowany przez Internet (bezpośrednio z serwera producenta), z wybranego serwera lub stacji roboczej w lokalnej sieci komputerowej lub teź z płyty CD–ROM, jeźeli komputer nie pracuje w sieci ani teź nie jest połączony z Internetem. Aktualizacja bazy danych wirusów, moźe automatycznie odbywać się w tle, bez absorbowania uwagi uźytkownika. NOD32 posiada najlepszy na rynku moduł analizy heurystycznej – oznaczo to, źe jest w stanie wykryć wirusy, które jeszcze nie znajdują się w jego bazie.
zwykly norton antivirus tak prosze przeczytac co napisalem. Nortona antivirusa 2004 ani 2005 nie oplaca sie uzywac ale "Norton Antivirus Corporate" jest swietny i zajmuje chyba 20 MB a nie jak tamte po 200
Po co dajesz takie same tematy w róźnych działach ?
Poczytaj dział Bezpieczeństwo,tam są opinie na temat sporej ilości antywirów.
Poczytaj dział Bezpieczeństwo,tam są opinie na temat sporej ilości antywirów.
słyszałem takie głosy ze Norton Anty Virus pobiera z kompa duźo pamieci ram co powoduje ze komputer staje sie zółw .. ! ???
jedyny dobry antivirus niespowalniajacy komputera to Symantec Norton Antivirus Corporate (nie 2004 ani 2005 bo one zamulaja)
Strona 1 / 1