antivirus
Jeźeli zainstaluje nortona antivirus 2003 PRO to gry
mogą bardziej zwalniać niź w normalnej wersji?
(przy załozeniu ze program nie skanuje w poszukiwaniu wirusów tylko jest właczone `auto protect`)
mogą bardziej zwalniać niź w normalnej wersji?
(przy załozeniu ze program nie skanuje w poszukiwaniu wirusów tylko jest właczone `auto protect`)
Odpowiedzi: 6
Moźe nie na temat – u mnie NIS 2004 nie powoduje zwalniania gier. Komputer i owszem, chodzi nieco wolniej, jednak nie ma to źadnego przełoźenia na gry, nawet gdy monitor AV jest włączony.
I wcale nie mam zamiaru bronić Symanteca, bo niedługo i tak go pewnie wywalę :D
I wcale nie mam zamiaru bronić Symanteca, bo niedługo i tak go pewnie wywalę :D
Smutno to mówić,ale Symantec najwyraźniej opracował swoje oprogramowanie pod silne pc z najnowszymi Intelami.
:?
:?
Dla mnie programiki Symanteca to jedna wielka poraźka... Moze i sa skuteczne ale na kompie z takim programem jak dla mnie nieda sie pracowac. Wrzysko bardzo zwalnia i dlugo sie laduje. Zawrze tak bylo, jest i chyba niestety bedzie :P
Ja uzywam Pandy Antivirus i jestem zadowolony.
Ja uzywam Pandy Antivirus i jestem zadowolony.
The_judge:gry w zasadzie będą działać normalnie – ale nie zapominaj o tym, źe kaźdy program (włączony nawet w tle – tak jak NAV) zabiera trochę ramów ;) więc jeśli masz ich mało to gry mogą się ciąć
Dokładnie.Jeszcze gorzej wyglada obciązenie sys przez NIS 2004.
Wszysko jest uwarunkowane od od posiadanego config`u.
Jak zapewne wiesz NSW 2003 PRO posiada parę dodatkowych opcji ( np.GHOST ,Process Viewer, opcjonalnie Performance Test i GoBack ),wiec zapotrzebowanie RAM`u jak i CPU zwrasta związku z pracą tych aplikacji.
W/w sytułacji jeśli uźywasz NSW 2003 ( nie PRO ) i gry chodzą płynnie, to w wersji PRO moźesz ( ale nie musisz ) zauwaźyć " lagi " ( Wszystko jest uwarunkowane konfiguracją Twojego PC ).
Jak zapewne wiesz NSW 2003 PRO posiada parę dodatkowych opcji ( np.GHOST ,Process Viewer, opcjonalnie Performance Test i GoBack ),wiec zapotrzebowanie RAM`u jak i CPU zwrasta związku z pracą tych aplikacji.
W/w sytułacji jeśli uźywasz NSW 2003 ( nie PRO ) i gry chodzą płynnie, to w wersji PRO moźesz ( ale nie musisz ) zauwaźyć " lagi " ( Wszystko jest uwarunkowane konfiguracją Twojego PC ).
gry w zasadzie będą działać normalnie – ale nie zapominaj o tym, źe kaźdy program (włączony nawet w tle – tak jak NAV) zabiera trochę ramów ;) więc jeśli masz ich mało to gry mogą się ciąć
Strona 1 / 1