Animacja w PowerPoint
Mam problem z animacją w PowerPoint. Otóż, chcę zastosować animację (konkretnie ścieżkę ruchu) dla obiektu powstałego przez zgrupowanie ośmiu mniejszych. Niestety, kiedy dla tego obiektu tworzę animację, animuje się tylko połowa obiektu, tylko cztery mniejsze zgrupowane obiekty, reszty w animacji nie ma. Dlaczego? Jak zrobić by były?
Odpowiedzi: 1
Witaj!
Z moich prób w PowerPoint 2003 wynika, że wszystko OK.
Musiałbyś trochę więcej opisać tę animację, jakie obiekty wchodzą w jej skład itd.
Czy grupa tych ośmiu obiektów zawiera jakieś podgrupy?
Czy korzystasz ze ścieżki zdefiniowanej, czy rysujesz własną?
Czy z prawej strony, w oknie animacji masz widoczną pozycję w stylu "Grupuj1" - czyli animację określoną dla tej grupy? Może "myk" leży w ustawieniach dodatkowych efektu albo w ustawieniach innych obiektów, poza grupą, czy też wyzwalaczy?
Czy mógłbyś umieścić na forum fragment tego pliku z problematycznym slajdem?
Z moich prób w PowerPoint 2003 wynika, że wszystko OK.
Musiałbyś trochę więcej opisać tę animację, jakie obiekty wchodzą w jej skład itd.
Czy grupa tych ośmiu obiektów zawiera jakieś podgrupy?
Czy korzystasz ze ścieżki zdefiniowanej, czy rysujesz własną?
Czy z prawej strony, w oknie animacji masz widoczną pozycję w stylu "Grupuj1" - czyli animację określoną dla tej grupy? Może "myk" leży w ustawieniach dodatkowych efektu albo w ustawieniach innych obiektów, poza grupą, czy też wyzwalaczy?
Czy mógłbyś umieścić na forum fragment tego pliku z problematycznym slajdem?
Strona 1 / 1
Próbowałem różnie, na dwa sposoby z podgrupami i bez, rysuje niestandardową ścieżkę ruchu (linię).<br>Zaraz zrobię ten slajd i pokażę, ogólnie chodzi o to, że chcę zrobić "falę" (Autokształty=>Gwiazdy i transparenty=>fala).<br>
Link do pliku o którym mowa:<br><br>http://qfala.fm.interia.pl/fala.ppt <br>