AMD Sempron 2300+
witam,nie dawno kupilem komputer,jest taka mala sprawa iz bym potrzebowal jakis dobry programik do podkrecenia procesora lub zmiany jego taktowania,od razu zaznacze ze program cpcool juz intalowalem ale na liscie niema mojej plyty glownej ale producent jest,jesli chcecie omuc dajcie znac,dzienkuje z gory.pozdrawiam. :)
Odpowiedzi: 16
jaeo:jednak moja plyta dopuszcza procesor do 3,4
No to taki kup – bez podkręcania będziesz miał co chcesz. :P
Ale na tym co masz – vide posty powyźej – o kreceniu zapomnij – przynajmniej na tej płycie
jednak moja plyta dopuszcza procesor do 3,4
Sempron 2300+ moźna bezpiecznie podkręcić zmieniając szynę ze 166 na 200. Większość chodzi wtedy normalnie bez podnoszenia napięcia
Al mam dla ciebie złą informacje: KM400 nie chodzi z 200MHz FSB. Tylko zmiana płyty!
Ciekawa płyta... bo nawet jak kiedyś miałem ECS K7VZA – to coś takiego dało się zrobić.
Al mam dla ciebie złą informacje: KM400 nie chodzi z 200MHz FSB. Tylko zmiana płyty!
nie mozesz przestawic, ani FSB, ani napiecia
Ciekawa płyta... bo nawet jak kiedyś miałem ECS K7VZA – to coś takiego dało się zrobić.
Szkoda czasu – nic nie podkręcisz , bo nie ma jak .
No tak kolego podkrecic podkrecisz, ale razem z prockiem zapewne ram, agp i pci, procek moze ten OC jeszcze pociagnie ale z reszta moze byc gorze, a nawet na tyle ze stracisz na wydajnosci a nie zyskasz, lub co gorsza uszkodzenie pozostalych komponetow, grafika, karty w PCI, najpierw poczytaj dokladnie co to OC, na czym polega, jakie to ma wplyw na sprzet i jakie negatywne rezultaty moze przyniesc, a nie upieraj sie przy swoim, bo tylko krzywde sobie zrobisz, a potem bedzie placz...
dobra dzienki ale wolalbym podkrencic,jakis sposob znajde na to,dzirnki za rade
To Albatron , prawda?
BIOS ubogi tylko podstawowe funkcje , IMO nie nadaje się do podkręcania , a nawet gdyby znaleźć jakiś program to i tak podnosząc FSB podnosiłbyś częstotliwość dla całości , a to nie wróźyłoby dobrze dla dysku/ów i niestabilnością skutkowało.
Tak więc albo inny procek z odblokowanym mnoźnikiem albo inna płyta – coś na NForce np.
BIOS ubogi tylko podstawowe funkcje , IMO nie nadaje się do podkręcania , a nawet gdyby znaleźć jakiś program to i tak podnosząc FSB podnosiłbyś częstotliwość dla całości , a to nie wróźyłoby dobrze dla dysku/ów i niestabilnością skutkowało.
Tak więc albo inny procek z odblokowanym mnoźnikiem albo inna płyta – coś na NForce np.
ok moja plyta główna to VIA KM400A+8237 Chipset Based,ale jak bendzie z tym programikiem do procka dajcie znac
jaeo napisz , źe chłopie jaką masz płytę gł , bo tak to sobie moźemy gadać jak ze ślepym o kolorach
Jaka ty masz plyte pod tym sempem ze nie mozesz przestawic, ani FSB, ani napiecia, bo cos mi sie wierzyc nie chce ?
grafe mam dobra i pamieci tez dosyc bo az 1gb,lepiej zebym przynajmniej jakos procka podkrecil.
do lepszego śmigania kompa sam procek nie wystarczy. liczy sie jeszcze pamięć, grafika i sama konfiguracja systemu.
ja nie potzrzebuje do gierek,bo mi ida,potrzebuje jakis programik do tego,aby jeszce bardziej mi komp smigal,jesli cos macie dajcie znac.
a nie wystarczy ci taki procek? na nim pojda ci chyba wszystkie najnowsze gierki
w biosie nie ma jak przestawic,a na plycie glownej juz prubowalem,ale nadal jest zamalo.
Polece Ci najlepszy programik do tego, zwie on sie BIOS
Strona 1 / 1