AMD Athlon 2000+Mhz na EPOX–ie 8RDA3I 3200 Mhz ?
Witajcie mam takie pytanie slyszalem iz przy plycie Epoxa 8RDA3I mozna podkrecic procesor AMD Athlona XP 2ooo+ Mhz na 3.2 Ghz przy chlodzeniu pentagrama FreeZone Q–80 AlCu slyszalem iz kumpel tak zrobil i podobno smiga mu jak glupie i ze jest u niego wszystko stabilnie dla tego pytam ale kumple czesto potrafia fantazjowac i dla tego pytam ja takze mam takiego Athlona 2000+ Mhz tylko podkreconego na 2.6 Ghz Prosil bym was o odp. lub sugestie na jakiej innej plycie lepiej zrobic takie podkrecenie
Odpowiedzi: 5
Na chipsecie nForce2 bierz, tego Epoxa lub Abita. Jednak nie licz na więcej niź 2600MHz.
Moze i masz racje ale tak mi poprostu powiedzial ze zadnym chlodzeniem typu woda czy freon nie stosowal tylko radiator Pentagrama wielkosci dloni parametry wczesniej podalem taki z wiekszosc aluminum a po srodku miedz i ta plyta glowna ktora mi podal powiedzial iz wystarczy do podkrecenia tego mojego procka bo ta ktora posiadam nie nadaje sie zabardzo.... i chyba zastanawiam sie ze wymienie sobie na taka plyte tylko zastanawiam sie nad MSI KT6 Delta nad tym Epoxem lub Abitem co podales tylko niewiem co lepiej wziasc i tak sie zastanawiam ktora lepsza lub
3200+ pomieszał z 3,2GHz, to zdecydowanie nie jest to samo, PR Rating nie oznacza częstotliwości procesora – mam ci to narysować?
Nie "Inforce" tylko "nForce", Epox 8RDA3I i Abit NF7 to płyty które wyróźniały się sporym potencjałem OC. W sieci moźna sporo o nich poczytać.
PS. Moźe koleś jest ekstremalistą OC i ma dostęp do chłodzenia freonem, suchym lodem? Wtedy taki wynik moźe by był moźliwy do osiągnięcia na parę chwil.
Nie "Inforce" tylko "nForce", Epox 8RDA3I i Abit NF7 to płyty które wyróźniały się sporym potencjałem OC. W sieci moźna sporo o nich poczytać.
PS. Moźe koleś jest ekstremalistą OC i ma dostęp do chłodzenia freonem, suchym lodem? Wtedy taki wynik moźe by był moźliwy do osiągnięcia na parę chwil.
Tak komputer widzi moj procesor jako 2600 ale na tym nie jest koniec bo z 1666 Mhz bo tyle mial fabrycznie mam obecnie teraz 2033 mhz i jeszcze moge mnoznik podkrecic do 165 i bylo by jeszcze wiecej moze o jakies max. 60 mhz ? teraz mam mnoznik ustawiony na 163 i jak powiedzialem mam 2033 Mhz. A pytam sie bo koles mowi mi ze z reka na sercu tak ma i powiedzial tylko ze trzeba by by bylo w moim przypadku zmienic plytke na tego wczesniej wspomnianego Epoxa z chipsetem "Inforce" jak dobrze pamietam. i wymienic chlodzenie Niewiem sam ile w tym prawdy tak mowi
portobordo86 ty, z tego co pamiętam, nie masz ustawionego procesora na 2,6GHz tylko system widzi go jako 2600+.
http://forum.tweak.pl/index.php?showtopic=128070
Kumpel pewnie blefuje, największy wynik o jakim słyszałem z A2000+ to coś około 2,7GHz.
http://forum.tweak.pl/index.php?showtopic=128070
Kumpel pewnie blefuje, największy wynik o jakim słyszałem z A2000+ to coś około 2,7GHz.
Strona 1 / 1