alternatywa dla scandisk
czy zna ktoś jakieś alternatywne programy dla systemowego scandiska? Będę wdzięczny za odpowiedź. Szukałem na forum, było duźo informacji o scandisku, ale nic o jakichś alternatywnych programach. Ndd z pakietu norton system works nie wchodzi w grę.
chciałem się teź zapytać, czy da się, aby wszystkie wiadomości z tego forum przychodziły mi na e–mail.
z góry dziękuję za odpowiedzi.
chciałem się teź zapytać, czy da się, aby wszystkie wiadomości z tego forum przychodziły mi na e–mail.
z góry dziękuję za odpowiedzi.
Odpowiedzi: 4
Tak z moich doswiadczen to sofcik z fujitsu.com dziala pod dosem (dyskietka bootujaca) a zawiesza kompa :cry:
Zaróno Fujitsu/IBM , jak i Western Digital na swoich stronach dostarczają oprogramowanie diagnostyczne – jedyna rzecz na którą trzeba zwrócić uwagę to to czy dana wersja obsługuje ten konkretny model dysku i ew. wybrać inną paczkę.
Przy plikach jako takich w zupełności chkdsk wystarcza, a czy sprawdzenie dokonywane ma być z poziomu windowsa, czy z wiersza polecenia , czy konsoli odzyskiwania to jest bez znaczenia.
Tak jak dla plików systemowych sfc /scannow z wiersza polecenia.
Przy plikach jako takich w zupełności chkdsk wystarcza, a czy sprawdzenie dokonywane ma być z poziomu windowsa, czy z wiersza polecenia , czy konsoli odzyskiwania to jest bez znaczenia.
Tak jak dla plików systemowych sfc /scannow z wiersza polecenia.
Darmową alternatywę znaleźć będzie trudno – o część dot. sprawdzania plików chodzi,
Chodzi mi o część dotyczącą sprawdzania plików na dysku.
bo jeźeli o dysk jako taki to ........ moźna uźywać tego co producenci hdd dostarczają.
Chodzi mi o część dotyczącą sprawdzania plików na dysku.
bo jeźeli o dysk jako taki to ........ moźna uźywać tego co producenci hdd dostarczają.
mam dwa dyski. Jeden to fuitsu 6.4 gb a drugi to western digital wb–00cra1. To dysk 80 gb. Czy wiesz, gdzie by były programy do tych dysków? nie chce ściągać czego popadnie, aby czegoś nie skopać.dc wd800j
W XP to się chkdsk nazywa.
Darmową alternatywę znaleźć będzie trudno – o część dot. sprawdzania plików chodzi, bo jeźeli o dysk jako taki to ........ moźna uźywać tego co producenci hdd dostarczają.
Darmową alternatywę znaleźć będzie trudno – o część dot. sprawdzania plików chodzi, bo jeźeli o dysk jako taki to ........ moźna uźywać tego co producenci hdd dostarczają.
Strona 1 / 1