alternatywa dla scandisk

czy zna ktoś jakieś alternatywne programy dla systemowego scandiska? Będę wdzięczny za odpowiedź. Szukałem na forum, było duźo informacji o scandisku, ale nic o jakichś alternatywnych programach. Ndd z pakietu norton system works nie wchodzi w grę.

chciałem się teź zapytać, czy da się, aby wszystkie wiadomości z tego forum przychodziły mi na e–mail.

z góry dziękuję za odpowiedzi.

Odpowiedzi: 4

Tak z moich doswiadczen to sofcik z fujitsu.com dziala pod dosem (dyskietka bootujaca) a zawiesza kompa :cry:
mani
Dodano
25.10.2004 01:04:32
Zaróno Fujitsu/IBM , jak i Western Digital na swoich stronach dostarczają oprogramowanie diagnostyczne – jedyna rzecz na którą trzeba zwrócić uwagę to to czy dana wersja obsługuje ten konkretny model dysku i ew. wybrać inną paczkę.

Przy plikach jako takich w zupełności chkdsk wystarcza, a czy sprawdzenie dokonywane ma być z poziomu windowsa, czy z wiersza polecenia , czy konsoli odzyskiwania to jest bez znaczenia.
Tak jak dla plików systemowych sfc /scannow z wiersza polecenia.
Rebe
Dodano
22.10.2004 09:38:49
Darmową alternatywę znaleźć będzie trudno – o część dot. sprawdzania plików chodzi,

Chodzi mi o część dotyczącą sprawdzania plików na dysku.

bo jeźeli o dysk jako taki to ........ moźna uźywać tego co producenci hdd dostarczają.

mam dwa dyski. Jeden to fuitsu 6.4 gb a drugi to western digital wb–00cra1. To dysk 80 gb. Czy wiesz, gdzie by były programy do tych dysków? nie chce ściągać czego popadnie, aby czegoś nie skopać.dc wd800j
yxpodols
Dodano
22.10.2004 01:46:04
W XP to się chkdsk nazywa.
Darmową alternatywę znaleźć będzie trudno – o część dot. sprawdzania plików chodzi, bo jeźeli o dysk jako taki to ........ moźna uźywać tego co producenci hdd dostarczają.
Rebe
Dodano
21.10.2004 22:12:30
yxpodols
Dodano:
21.10.2004 21:59:54
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1