Allied Router AR221E
Mam pytanie i od razu zaznaczam źe kompletnie się na tym nie znam. Chodzi mi o to jakimi kablami naleźy podłączyc ten router do dwóch komputerów. Internet mam za pośrednictwem sieci osiedlowej więc nie jest to ani Neostrada ani teź Kablówka np. Aster. Nie wiem czy to mają być kable crossowane, z przeplotem czy teź bez. Jęśli coś pokręciłem w nazwach kabli to sorki. Proszę o wszelką pomoc i z góry dzięki. Pozdrawiam.
Odpowiedzi: 5
Ma moze ktos z was polskiego manuala do tego routera – oczywiscie w pdf'ie ? Bylbym bardzo wdzieczny. Pozdrawiam.
No to pozostaje mieć juź tylko nadzieję źe bedzie działało. Stokrotne dzięki za info. Pozdrawiam.
Dokładnie tak.
Kable krosujemy wtedy gdy chcemy połączyć dwa kompy bezpośrednio ze sobą za pomocą kart sieciowych, ale jesli korzystamy z np. Routerka uźywamy własnie zwykłych kabelków
POZDRAWIAM
Kable krosujemy wtedy gdy chcemy połączyć dwa kompy bezpośrednio ze sobą za pomocą kart sieciowych, ale jesli korzystamy z np. Routerka uźywamy własnie zwykłych kabelków
POZDRAWIAM
Czyli wystarczą zwykłe kable z zaciśniętymi złączami RJ45 :?: A więc kabel dochodzący do routera będzie taki sam jak kable wychodzące z niego do komputerów :?: Tylko czy napewno – to dla mnie bardzo waźne. Pozdrawiam.
Router zawsze łączymy nieskrosowanymi kablami.
Strona 1 / 1