Ale kicha z tym XP

Koledzy !!!
Co mam zrobic zeby sie tak bardzo nie wqwiac i nie instalowac znow 98'. Zajmuje sie skladem i grafika komp. a wiec korzystam prawie zawsze z kilku aplikacji jednoczesnie. Kombinuje w Fotoshopie pliczek zaledwie 200Mb (cos copy cos paste i td.) i wyskakuje komunikat :shock: :
Disk ERROR – 36 occurred while reading or writing ta scratch disk. Sorry, but this error is unrecoverable.
Zwiekszylem juz plik wymiany dla dyskow i nic nie pomoglo HELPPPPPPPPP

Odpowiedzi: 7

mozesh sie pobawic priorytetami poszczegolnych procesow w windzie ale to jest niebezpieczna zabawa
B3T0N
Dodano
05.09.2002 19:39:22
No coz wynika z tego ze to jednakt straszna kicha w Winie 98 przy tej samej zawrotnej ilosci pamieci czyli 320Mb bez jakieegos wiekszego problemu obrabialem pliki 500–600Mb gdzie plik screcza mial spokojnie 2Gb i wiecej (mulilo sie ale szlo) a tu niestety sie nieda. Mialem nadzieje ze mozna gdzies w tym XP przypisac do danego programu ilosc pamieci czy tez pliku wymiany i bedzie ok ale jak to juz bywa z tymi Winami mala wtopa. Wydje mi sie ze rozszerzanie pamieci w nieskonczonosc to nie to trzego oczekuje sie od nowego systemu – ja raczej myslalem ze ten Xp bedzie bardziej stabilny i lepiej wykorzysta to co jest w kompie.
I znow sie qzwa zawiodlem.
maiki
Dodano
05.09.2002 11:57:44
Menelutor ma racje pamiec pamiec i jeszcze raz pamiec...
Fotoshopie pliczek zaledwie 200Mb
to duzy plik zobacz jak go otworzysz jaka masz rzeczywista zajetosc pamieci
mrsit
Dodano
04.09.2002 09:40:31
spruboj potaktowac winde programem do defragmentacji pamieci RAM w "locie" – kiedy zblizy sie do krytycznego jush momentu gdzie zaczyna mu brakowac RAM'u – on skasuje niepotrzebne dane
zawarte w pamieci RAM ..................BTW: ile mash RAM??? i jaki sprzet ,ze photoshop ci sie wali??
bo mi bez problemu chodzi – mam 1024 RAM i athlon xp 1600+ – mysle ze jezeli pracjesh np. w photoshopie i 3dstudio (jak ja) to powinienes sie uzbroic w zapasy RAM'u – bo to naprawde plynie jak sraka jak robish w tych programach (jeszcze przy WinXp)
B3T0N
Dodano
03.09.2002 20:45:33
spruboj potaktowac winde programem do defragmentacji pamieci RAM w "locie" – kiedy zblizy sie do krytycznego jush momentu gdzie zaczyna mu brakowac RAM'u – on skasuje niepotrzebne dane
zawarte w pamieci RAM ..................BTW: ile mash RAM??? i jaki sprzet ,ze photoshop ci sie wali??
bo mi bez problemu chodzi – mam 1024 RAM i athlon xp 1600+ – mysle ze jezeli pracjesh np. w photoshopie i 3dstudio (jak ja) to powinienes sie uzbroic w zapasy RAM'u – bo to naprawde plynie jak sraka jak robish w tych programach (jeszcze przy WinXp)
B3T0N
Dodano
03.09.2002 20:45:33
moze troszke wiecej info sprzet system itd
mrsit
Dodano
03.09.2002 18:03:56
moze troszke wiecej info sprzet system itd
mrsit
Dodano
03.09.2002 18:03:56
maiki