alarm o zagrozeniu
Pomocy po skanowaniu systemu pokazal mi sie alarm o zagrozeniu:
SurfAccuracy\SAcc.exe to zagrozenie Adware.
I nie bardzo wiem co z tym zrobic gdyz nie mozna usunac tego pliku tak mnie poinformowano
Mam antywirusa Norton 2004 który jest do niczego.
Pomoźcie prosze! :(
SurfAccuracy\SAcc.exe to zagrozenie Adware.
I nie bardzo wiem co z tym zrobic gdyz nie mozna usunac tego pliku tak mnie poinformowano
Mam antywirusa Norton 2004 który jest do niczego.
Pomoźcie prosze! :(
Odpowiedzi: 16
Moźe problemy z Nortonem są spowodowane zepsuciem zasialcza. Czy dzieje sie to tez przy innych programach?
1karolina9:no to zescie chlopaki za duzo nie pomogli ale dzieki
Ale o co chodzi ?? Moźe daj się szanse wykazać.
1karolina9:mam nortona 2004 ktory nie jest rewelacyjny gdy tylko wlaczam skanowanie systemu od razu sie wylacza
Co się wyłącza ?? Norton ?? Komputer ?? Moźe to wskazywać zarówno na prblemy z Nortonem jak i z zawirusowaniem. Napisałem o Hijacku – zastosowałaś się ?? Jaki charakter ma "wyłączanie" ?? Mignie przez chwilę niebieski ekran ?? Jak tak, to powędruj do działu Windows XP i tam w przyklejonym FAQ Bobi napisał o wywoływaniu BSOD'a – zastosuj się i podaj sygnatury błędów.
Peter_l:No to sprawa raczej czysto sprzętowa. Daj screen z czujników z Everest Home Edition. Wypróbuj kompa z innym dyskiem.
1karolina9:no to zescie chlopaki za duzo nie pomogli ale dzieki
Eeeee ślepy jestem, źe nie widziałem screena albo opisu :wink: Dobrze by było gdybyś to dała
no to zescie chlopaki za duzo nie pomogli ale dzieki
1karolina9:dodajac jeszcze korzystam z neostrady z szubkoscia 320kb/s
Ja teź – dziwnym trafem mi sie nagle zwiekszyl transfer do 327 z 160 kB/s po tym jak zmieniali łącza
Neo nie ma tu nic do rzeczy
dodajac jeszcze korzystam z neostrady z szubkoscia 320kb/s
Moźe na początek loga HijackThis zrób i wrzuć tutaj. Instrukcję jak to zrobić i skąd wziąść Hijacka znajdziesz w przyklejonym FAQ
No to sprawa raczej czysto sprzętowa. Daj screen z czujników z Everest Home Edition. Wypróbuj kompa z innym dyskiem.
mam xp wersja 2002 SP2 dyskC 76.6 GB
tyle z danych technicznych ktore znam
wentylatory sa wpo zadku bo komp sie nie nagrzewa a co do wirusow zapewne tez nie bo wylaczal sie juz przed jaka kolwiek infekcja mam nortona 2004 ktory nie jest rewelacyjny gdy tylko wlaczam skanowanie systemu od razu sie wylacza
wiec nie mam pojecia co robic jestem laikiem w sprawach tego typu nie znam sie zupelnie na komputerach z tej strony dopiero zaczynam
tyle z danych technicznych ktore znam
wentylatory sa wpo zadku bo komp sie nie nagrzewa a co do wirusow zapewne tez nie bo wylaczal sie juz przed jaka kolwiek infekcja mam nortona 2004 ktory nie jest rewelacyjny gdy tylko wlaczam skanowanie systemu od razu sie wylacza
wiec nie mam pojecia co robic jestem laikiem w sprawach tego typu nie znam sie zupelnie na komputerach z tej strony dopiero zaczynam
Under:Sprawdz czy wentylatory działają...
Mi przesto komp sie resetowł co 30 min :lol:
...... bo osiągał niebezpieczną temperaturę.
Sprawdz czy wentylatory działają...
1karolina9:bardzo dziekuje ale mam jeszcze jedno pytanko :
Co moźe być przyczyna tego źe ciagle resetuje mi sie komputer??
Przyczyn moźe byc co najmniej kilka – uszkodzony sprzęt, niewydajny zasilacz, błędy na dysku, wirusy ... Bez szczegółowych informacji na temat sprzętu nie wiem co Ci odpowiedzieć, źeby nie skłamać. Nawet nie wiem, jakiego masz Windowsa ... Zapoznaj się z tym co Rebe napisał http://forum.centrumxp.pl/viewtopic.php?t=22587 i postaraj się co nieco więcej napisać ;)
bardzo dziekuje ale mam jeszcze jedno pytanko :
1karolina9:no i wlasnie tu zaczyna sie problem bo tam jest wszystko po angielsku znam angielski ale nie az tak dobrze
Tam jest napisane, źe naleźy odinstalowac SurfAccuracy poprzez Dodaj/Usuń programy. Po deinstalacji sprawdź sobie jeszcze czy nie zostały pozostałości czyli:
1. Katalog %ProgramFiles%\sacc
2. Wpis "SACC" = "%ProgramFiles%\sacc\sacc.exe" w kluczu KEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run
3. Klucz rejestru HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\SAcc
Jeźeli po deinstalacji coś z tego znajdziesz u siebie, to z czystym sumieniem moźesz usunąć.
Edytor rejestru uruchamia się poprzez Start –> Uruchom –> regedit (mocno sugeruję zrobienie kopii zapasowej rejestru, tak na wszelki wypadek gdyby się palec omsknął i za duźo z tego rejestru by poleciało ;) )
PS %ProgramFiles% odnosi się do katalogu Program files – domyślnie jest to c:\Program files\
Otworz Dodaj/usun programy i wybierz SurfAccuracy do usuniecia.
Jesli nie ma, uruchom Task manager (CTRL+ALT+DEL), zaladka procesy, zakoncz proces SAcc.exe i pozniej usuwaj caly folder z Program files, lacznie z plikiem SAcc.exe. Otworz rejestr do edycji (z Uruchom –> regedit) i z klucza HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run usun "SACC" = "%ProgramFiles%\sacc.exe". Usun rowniez z HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE klucz \SAcc
Jesli nie ma, uruchom Task manager (CTRL+ALT+DEL), zaladka procesy, zakoncz proces SAcc.exe i pozniej usuwaj caly folder z Program files, lacznie z plikiem SAcc.exe. Otworz rejestr do edycji (z Uruchom –> regedit) i z klucza HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run usun "SACC" = "%ProgramFiles%\sacc.exe". Usun rowniez z HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE klucz \SAcc
no i wlasnie tu zaczyna sie problem bo tam jest wszystko po angielsku znam angielski ale nie az tak dobrze
Strona 1 / 1