Aktywowanie Windowsa XP bez konieczności łączenie z biurem o
Prosze o informacje w jaki sposob mozna pozbyc sie nudnego aktywowanie Windowsa XP po ponownym zainstalowaniu systemu. Ze wzgledow zawodowych musze czesto formatowac dysk i na nowo instalowac system. Za kazdym razem trzeba go aktywowac. W komputerze nie wymieniam zadnych podzespolow. Podobno mozna skopiowac plik w ktorym Win zapisuje aktywacje? Serdecznie ddziekuje za pomoc
Odpowiedzi: 5
Tomekk:Pawek:Sprytna forma postu :?: Ale popieram – sam bedę musiał zrobić niedługo obraz swojego dysku po reinstalacji, źeby w końcu nie musiec go ciągle przez pare godzin instalować.
Pare godzin ??
Ja instaluje Windowsa i "wszystko do niego (tj. java, programy, antywirus itd.)" w ciągu 1,5 h. 8)
Szybki jesteś. Mnie to zajmuje 4–6 godzin, ale po tym czasie juź nie poznałbyś, źe system był dopiero co postawiony – mimo, źe jest "czysty". Ja zawsze mam swój pakiet kilkudziesięciu programów, które instaluje z marszu po zainstalowaniu antywirusa, offica, corela... :D
Pawek:Sprytna forma postu :?: Ale popieram – sam bedę musiał zrobić niedługo obraz swojego dysku po reinstalacji, źeby w końcu nie musiec go ciągle przez pare godzin instalować.
Pare godzin ??
Ja instaluje Windowsa i "wszystko do niego (tj. java, programy, antywirus itd.)" w ciągu 1,5 h. 8)
mark54:Masz problem z ciaglymi formatami dysku :roll: ?
Czy to Cie juz nie wkurza :evil: ?
Zakladajac ze masz juz doswiadczenie w ciaglym instalowaniu systemu, to i tak zainstalowanie windowsa (jego rejestracja) i wszystkich potrzebych programow + ich konfiguracja, zajmuje Ci pewnie jakies 2–3 godziny?
A niechcialbys robic tego w 15 minut :) ?
Serio :!:
Slyszales kiedys o obrazie dysku?
Jesli nie to polecam program Drive Image 5.0 lub 6.0
Program jest dziecinnie prosty w obsludze.
Przy instalacji tworzysz dwie dyskietki powiedzmy "startowe" z ktorych odpalasz komputer i postepujesz zgodznie z poleceniami na ekranie.
Zapisujesz caly dysk C do jednego pliku na dysku D lub E... i w razie potrzeby odtwarzasz caly system w ciagu 15 min
I jak Ci sie to podoba :D ?
Sprytna forma postu :?: Ale popieram – sam bedę musiał zrobić niedługo obraz swojego dysku po reinstalacji, źeby w końcu nie musiec go ciągle przez pare godzin instalować.
Masz problem z ciaglymi formatami dysku :roll: ?
Zakladajac ze masz juz doswiadczenie w ciaglym instalowaniu systemu, to i tak zainstalowanie windowsa (jego rejestracja) i wszystkich potrzebych programow + ich konfiguracja, zajmuje Ci pewnie jakies 2–3 godziny?
Przy instalacji tworzysz dwie dyskietki powiedzmy "startowe" z ktorych odpalasz komputer i postepujesz zgodznie z poleceniami na ekranie.
Zapisujesz caly dysk C do jednego pliku na dysku D lub E... i w razie potrzeby odtwarzasz caly system w ciagu 15 min
Zainstaluj program TweakXP Pro. Tam znajdziesz opcje do tuningu Windows i m. in. właśnie zachowanie pliku z Aktywacją !!!
Strona 1 / 1