Aktywacja XP a jego reinstalacja
Mam pytanie jeźeli aktywuje XP–ka to co bedzie gdy przeformatuję dysk i bede chciał na nowo zinstalować XP, czy bedę musiał ponownie aktywować XP czy będzie to moźliwe pozdrawiam wszystkich :)
Odpowiedzi: 11
historia kluczu produktu(tzn. gdzie i kiedy aktywowałeś) jest zapisana w bazie na stałe , jeśli posiadasz produkt w wersji pełnej czyli takiej której po odinstalowaniu z jednego kompa moźesz przeniesść na drugi nie masz problemu z ponowną aktywacją.
Ja to kiedyś na centrumxp znalazłem, ze trzeba ten pliczek skopiować i potem wkleić z powrotem. Ale jest jedna uwaga: faktycznie jak się pozminia podzespoły w kompie to kicha. Tego sposobu nie próbowałem, bo nie miałem okazji :)
z tego co wiem to informacje o aktywacji [patametry kompa itp.]przechowują przez 0.5 roku a zmienić moźna chyba 3 podzespoły w kompie, ale ja aktywowałem jak juź pisałem xp na 2 kompach i to w ciągu 3 miechów, dziwne jakie
Dzieki za link, no ale własnie mnie to teź zastanawia, bo jak zmienie podzespoły w kompie to juź aktywację trafi ... .
Chyba zadzwonie do softu
Chyba zadzwonie do softu
No to b.dziwne, bo ideą aktywacji jest to, aby kopia dała się zainstalować tylko i wyłącznie na jednym komputerze.
Sobol:
...liczy się tylko, alby kopia była zainstalowana jednym komputerze.
czy ja wiem ja instalowałem tą samą kopie xp u siebie na piecu i u ojca na laptopie i aktywował się bez problemoof
No nie, Lezio, nie rób z się idiotki :lol:
Niestety, ale będziesz musiał jeszcze raz aktywować system. Oczywiście ponowna aktywacja będzie moźliwa (nie ma róźnicy, co jaki czas aktywuje się kopię Windows XP, liczy się tylko, alby kopia była zainstalowana jednym komputerze).
Piotr_ns:Mam pytanie jeźeli aktywuje XP–ka to co bedzie gdy przeformatuję dysk i bede chciał na nowo zinstalować XP, czy bedę musiał ponownie aktywować XP czy będzie to moźliwe pozdrawiam wszystkich :)
Niestety, ale będziesz musiał jeszcze raz aktywować system. Oczywiście ponowna aktywacja będzie moźliwa (nie ma róźnicy, co jaki czas aktywuje się kopię Windows XP, liczy się tylko, alby kopia była zainstalowana jednym komputerze).
Ale szukanie mam za sobą :D raz szukanie posta z pisaniem, a drugi raz tego tematu :D :D
A oto link:
http://www.centrumxp.pl/forum/viewtopic.php?t=1822&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight=aktywacji
:D :D :D
A oto link:
http://www.centrumxp.pl/forum/viewtopic.php?t=1822&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight=aktywacji
:D :D :D
Dzieki za informacje. :) z góry z a link do posta z trikiem.
pozdrawiam
pozdrawiam
O ile pamiętam, na portalu centrumxp( no na tym), jest napisanie źe trza przenieść jeden pliczek na dyskitkę i mamy aktywation z głowy. Taki tricks jest, jak odgrebie to z forum do dam linka :)
będziesz musiał aktywować xp'ka od nowa. ja wersje orginalną home aktywowałem 3 razy w ciągu 3 miechów – 2 razy u siebie na kompie i raz u ojca na laptopie, tak więc wydaje mi sie źe problemów miał nie bedziesz
Strona 1 / 1