Aktywacja pulpitu
Problem polega na tym, ze o ile sam system laduje sie zadziwiajaco zybko to po zalogowaniu dostaje ekran z moja bierzaca tapeta – natomiast aktywacja ikon pulpitu i wszystkich procesow zaczyna sie dopiero po ok 30 sek bezczynnosci komputera...
Ma ktos pomysl skad to sie bierze ???
Ma ktos pomysl skad to sie bierze ???
Odpowiedzi: 5
Moze dhcp padlo w waszej sieci ?? skontaktuj sie z adminem w tej sprawie i sprawdz jak kolega juz wspomnial, na recznych ustawieniach IP, maska, bramka, dns
octuss:Teraz nie wiem jak sie tego pozbyc.. siec chodzi ok, ustawienia te co zwykle..
1. Pozbyc sie tego mozesz wpisujac recznie ustawienia sieciowki.
2. Chodzi gdy w koncu dostanie z serwera adresy.
3. Automat z reguly podaje te same :wink: .
W raporcie zdarzen mam zawsze przy uruchamianiu taki blad:
Komputer nie mógł odnowić swojego adresu z sieci (z serwera DHCP) dla karty sieciowej o adresie 00011C021A96. Wystąpił następujący błąd:
Przekroczono limit czasu semafora. . Komputer będzie dalej próbował sam uzyskać adres z serwera adresów sieciowych (DHCP).
Teraz nie wiem jak sie tego pozbyc.. siec chodzi ok, ustawienia te co zwykle.. sam nie wiem..
Komputer nie mógł odnowić swojego adresu z sieci (z serwera DHCP) dla karty sieciowej o adresie 00011C021A96. Wystąpił następujący błąd:
Przekroczono limit czasu semafora. . Komputer będzie dalej próbował sam uzyskać adres z serwera adresów sieciowych (DHCP).
Teraz nie wiem jak sie tego pozbyc.. siec chodzi ok, ustawienia te co zwykle.. sam nie wiem..
kwak:jaki system?probowales przinstalowac system? problem sie powtarzal po przeinstalowaniu?moze jakis wirus?, przeskanowales kilkoma antyvirami?,a moze masz balagan na dysku?
System WinXP Pro, zaraz po zaistalowaniu bylo ok przez jakis czas, wirusa raczej nie mam bo skanuje sie mks online i do tego moim lokalnym antywirem + narzedzia typu ad–aware, spybot...
Co do balaganu to raczej trzymam porzadek...
I mam ten co zawsze pakiet programow zainstalowanych... od kilku lat pracuje zawsze na tym samym oprogramowaniu...
Ostatnie reinstalka byla ok 1,5 miesiaca temu – nigdy wczesniej nie mialem takich objawow...
jaki system?probowales przinstalowac system? problem sie powtarzal po przeinstalowaniu?moze jakis wirus?, przeskanowales kilkoma antyvirami?,a moze masz balagan na dysku?
Strona 1 / 1