Aktywacja Office 2007

Mam takie pytanie. Otoż zakupiłem dzisiaj w promocji za 199 PLN office 2007 dla użytku domowego Licencja na trzy komputery, wczytałem i aktywowałem Office 2007 na nich. Teraz mam pytanie czy jeżeli bym formatował dysk np w celu przejscia na system Windows Vista, to bede musial ponownie aktywowac Office 2007 przy ponownej instalacji ( jesli tak to czy nie strace mozliwosci uaktualniania go, na tym oryginalnym kluczu z pudelka ?) ? Bardzo bym prosil o odpowiedz... z gory dziekuje

Odpowiedzi: 6

Oprogramowanie to jest przeznaczone do użytku niekomercyjnego i może być zainstalowane na trzech stanowiskach komputerowych w obrębie jednego gospodarstwa domowego. Nie jest sprecyzowane, kto może korzystać z pakietu (powiązania, spowinowacenia itd.). Ważne, by w danej chwili nie występowało więcej niż trzy instancje instalacji oprogramowania na komputerach oraz by te komputery znajdowały się w obrębie jednego gospodarstwa domowego, choć i tu jest wyjątek. Marek, student, może sobie wziąć laptopa z zainstalowanym Officem 2007 4 HU i wynieść na uczelnię i to będzie legalne.
Ad@$
Dodano
04.10.2007 23:50:35
Dopoki nie zmienisz plyty glownej nie masz sie czym przejmowac.Sam osobiscie dwa razy wymienialem twardy dysk i aktywowalem Viste i Office 2007.(dwu krotnie).Aktywacja jest przypisana do unikatowego numeru kompa zapisanego trwale w biosie.
Konrad64
Dodano
04.10.2007 23:05:24
Mam rozumieć przez to że mogę go zainstalować na komputerach dwóch innych osób którzy są zameldowani tam gdzie ja? ;>
aniolek
Dodano
15.09.2007 13:48:32
  • Endrju 17.09.2007 12:31:31

[quote=aniolek]Mam rozumieć przez to że mogę go zainstalować na komputerach dwóch innych osób którzy są zameldowani tam gdzie ja? ;>[/quote] to już będzie nielegalne

• aniolek 17.09.2007 14:06:15

[quote=Endrju][quote=aniolek]Mam rozumieć przez to że mogę go zainstalować na komputerach dwóch innych osób którzy są zameldowani tam gdzie ja? ;>[/quote] to już będzie nielegalne[/quote] Dlaczego, skoro to jedno i to samo "gospodarstwo domowe"?

• Endrju 18.09.2007 09:53:43

[quote=aniolek][quote=Endrju][quote=aniolek]Mam rozumieć przez to że mogę go zainstalować na komputerach dwóch innych osób którzy są zameldowani tam gdzie ja? ;>[/quote] to już będzie nielegalne[/quote] Dlaczego, skoro to jedno i to samo "gospodarstwo domowe"?[/quote] sorry coś nie doczytałem o tym wspólnym zameldowaniu. wówczas oczywiście można :mryellow:

http://www.microsoft.com/poland/office/suites/home/faq.mspx Czy pakiet Office 2007 dla UD można zainstalować na trzech domowych komputerach? Tak, ten pakiet można zainstalowac na trzech komputerach w jednym gospodarstwie domowym.
sparky
Dodano
15.09.2007 10:07:47
Czy ta licencja dotyczy trzech komputerów w ogóle, czy w danej chwili; to znaczy czy po zmianie komputera będę mógł zainstalować go na innym bez żadnej "straty"? Te "trzy" komputery są jakoś szczególnie określone? Mogę go zainstalować np na komputerze brata albo dziewczyny? Z góry dzięki za odpowiedź ;)
aniolek
Dodano
15.09.2007 04:03:24
Obojetnie jak sie stanie to zawsze mozesz zadzwonic do Microsoftu, wyjasnic sprawe i wygeneruja Ci dla nowej instalacji nowy kody aktywacyjny. Przeszedlem te procedure bez problemu.
sparky
Dodano
29.08.2007 11:23:22
Silverfox
Dodano:
24.08.2007 21:03:15
Komentarzy:
6
Strona 1 / 1