Aktualizacje.Pobierać czy nie pobierać?
Mam kompa od 3 lat. Jestem juź po kilku zapaściach systemu. Nie mogę pozbyć się wraźenia źe im więcej aktualizacji zainstaluje ( instaluje wszystko co pobiera komp) tym bardziej staje się zamulony (komp) i z reguly po roku muszę robić czystkę. Wiem źe na padnięcie systemu moźe mieć wpływ tysiące innych rzeczy, ale proszę o poradę: instalować czy nie instalować? Jeźeli tak to dlaczego?
Odpowiedzi: 7
Popieram ręcznie tylko krytyczne i jak najmniej.
Witam ja instaluje tylko krytyczne poprawki no i jak zawsze serice pack 1 niezbędny jeśli ktoś ma internet :)
arcymag – przez czyste lenistwo korzystam z WU i jakoś nie zauwaźam – pominę wpadki MS z błedami w łatkach, które bły potem naprawiane – by system z powodu łatanai się gorzej sprawował. Moźe warto byś zadbał o jego higienę i pliki deinstalacyjne z katalogu Windows pousuwał – jest tego trochę mega, a to zawszem oze się na zachowanie systemu rzucać . Potem tylko oczyszczenie dodaj/usuń programy ze zbednych wpisów trzeba wykonać.
Witam!
Instalowac, ale madrze i selektywnie.
Wylaczyc AutoUpdate i samodzielnie wchodzic na WindowsUpdate w poszukiwaniu niezbednych latek.
Instalowac, ale madrze i selektywnie.
Wylaczyc AutoUpdate i samodzielnie wchodzic na WindowsUpdate w poszukiwaniu niezbednych latek.
ja bym nie instalował a juź na pewno nie service packa więcej szkody niź poźytku. instalować moźna łatki poprawiające bezpieczeństwo np przed blasterem
Oczywiscie źe instalować,choćby dla tego wy wykluczyć niekompatybilnosć z najnowszym softem.No i dla bezpieczeństwa.
instalować przede wszystkim dla bezpieczeństwa...
Strona 1 / 1