Aktualizacja Windows
Zwracam sie do Was o pomoc. Sprawa wyglada nastepujaco- zaniechalam aktualizacji Windowsa XP po 30 dniach od czasu zakupu kompa i teraz musze "wypic to piwo":(
Odbilo sie to zwlaszcza na programie Microsoft Word, ktorego poszczegolne arkusze jestem w stanie otworzyc, przejrzec zapisane etc., ale nic poza tym, gdyz po nacisnieciu jakiegokolwiek guzika klawiatury- wyskakuje info: "dokument zablokowany przed jego edycja" albo jakas wzmianka o odblokowaniu warunkowym jesli nastapi aktualizacja Windowsa. Jako ze laik ze mnie komputerowy- spanikowalam, zaczelam szukac pomocy na internecie, ale nic tresciwego, odnoszacego sie do mego unikatowego przypadku-nie znalazlam. Wielokrotnie, w celu aktualizacji, spotykalam sie ze wskazowkami osiagniecia jej na drodze: START-> ALL PROGRAMS-> ACTIVATING WINDOWS i tu pojawil sie klopot, gdyz spis moj nie posiada tej ostaniej opcji (paranoja!) ani tez nie schowala sie w narzedziach systemu- po prostu idzie sie pociac na kawalki. Niesamowicie zalezy mi na uzdrowieniu mego Microsof Word, bo nie mam nawet jak zerwac umowy z jedna z telefonii komorkowych, jako ze mamy XXI wiek, 2007 rok- nie skrobne wniosku na kolanie, bo czasy biurokracji po prostu minely. Prosze Was- bystrych w tych sprawach o pomoc, zanim moj laptok wyladuje w smietniku! Z gory dziekuje!!!
Odpowiedzi: 1
Jeśli masz w pełni legalną wersję Officea/Worda to po prostu zadzwoń do polskiego Microsoftu w W-wie i podadzą Ci krok po kroku jak zarejestrować swoją kopię programu, a tym samym uzyskać odblokowanie.
Tu nie zawinił brak aktualizacji a brak rejestracji, aktywacji produktu, który powinnaś zrobić na samym początku.
Samo znalezienie opcji "Aktywuj produkt" nic Ci nie da, bo potrzebny jest odpowiedni klucz.