aktualizacja windows xp

czy jak zaktualizuje windowsa xp nie strace swoich pierwotnych ustawień. Czy nie strace zainstalowanych sterowników do karty graficznej czy płyty głównej i czy inne zinstalowane programy będą działać jak np. program antywirusowy

Odpowiedzi: 7

Pawek:
Nie jestem pewien, czy akurat taki program jak narzędzie antywirusowe będzie działał :roll: Ja zalecałbym odinstalować (jeśli się da) i zainstalować ponownie tego typu aplikacje.

Dziwie się dlaczego tak myślisz Pawek, moźe się spodkałeś z jakimiś nieprawidłowościami po aktualizacji, ale myślę :P źe to nie ma nic współnego.
Aktualizowałem juź parenaście razy systemy po instalacji zapór ogniowych i programów AV i wszystko było z nimi wporządku.
McScr@by
Dodano
02.05.2004 17:50:24
Wszystkie sterowniki prócz sieciowych (i konfiguracji samej sieci) zostaną, aczkolwiek nie raz moźe się okazać, źe dla XP wyszły w tzw. międzyczasie lepsze drivery i wypadałoby je uaktualnić. Dlatego teź nie sugerowałbym się mozliwościami instalatora – i bez względu na wszystko dokonał ręcznej, ponownej instalacji sprzętu.

Nie jestem pewien, czy akurat taki program jak narzędzie antywirusowe będzie działał :roll: Ja zalecałbym odinstalować (jeśli się da) i zainstalować ponownie tego typu aplikacje.

Ustawień nie stracisz, ale i tak niewiele z nich jest przenoszonych na XP :wink: Po prostu Windows XP oferuje o wiele więcej opcji, które i tak będzie trzeba samodzielnie (bądź z pomoca kolegi) skonfigurować.
Pawek
Dodano
02.05.2004 17:38:50
Wszystkie sterowniki prócz sieciowych (i konfiguracji samej sieci) zostaną, aczkolwiek nie raz moźe się okazać, źe dla XP wyszły w tzw. międzyczasie lepsze drivery i wypadałoby je uaktualnić. Dlatego teź nie sugerowałbym się mozliwościami instalatora – i bez względu na wszystko dokonał ręcznej, ponownej instalacji sprzętu.

Ustawień nie stracisz, ale i tak niewiele z nich jest przenoszonych na XP :wink: Po prostu Windows XP oferuje o wiele więcej opcji, które i tak będzie trzeba samodzielnie (bądź z pomoca kolegi) skonfigurować.
Pawek
Dodano
02.05.2004 17:38:50
Co do sterowników do grafiki to nie spotkałem się z tym, źeby po aktualizacji zachodziła potrzeba instalacji sterownika systemowego, być moźe na starszych konfigach tak jest, więc nie zaprzeczam :roll: .
McScr@by
Dodano
02.05.2004 17:23:48
Nawiąźę do sterowników: te będziesz musiał zainstalować na nowo. Przy aktualizacji windows wgrywa swoje standardowe.
SLAY3R
Dodano
01.05.2004 14:47:20
Nawiąźę do sterowników: te będziesz musiał zainstalować na nowo. Przy aktualizacji windows wgrywa swoje standardowe.
SLAY3R
Dodano
01.05.2004 14:47:20
1. Nie stracisz.
2. Nie stracisz.
3. Będą działać.
McScr@by
Dodano
01.05.2004 14:23:41
Anonymous
Dodano:
01.05.2004 14:01:53