aktualizacja biosu
witam!
mam pytanie czy moge zepsuc plyte glowna w czasie proby aktualizacji BIOSa
moj problem dotyczy procesora (grzeje sie jak holera) ponad 80 stopni do 90 dochodzi, koles w sklepie powiedzial mi ze to jest dziwne ze on sie przy tym nie zawiesza i zebym sciagnal nowa wersje biosa bo on moze zle odczytywac
moja plyta glowna to MSI PX8 Neo–V(MS–7043), sciagnalem live update ze strony i podobno ma mi sie bios sam sciagnac ale cos nie za bardzo sie sciaga
prosze o jak najszybsza odpowiedz
pozdrawiam
mam pytanie czy moge zepsuc plyte glowna w czasie proby aktualizacji BIOSa
moj problem dotyczy procesora (grzeje sie jak holera) ponad 80 stopni do 90 dochodzi, koles w sklepie powiedzial mi ze to jest dziwne ze on sie przy tym nie zawiesza i zebym sciagnal nowa wersje biosa bo on moze zle odczytywac
moja plyta glowna to MSI PX8 Neo–V(MS–7043), sciagnalem live update ze strony i podobno ma mi sie bios sam sciagnac ale cos nie za bardzo sie sciaga
prosze o jak najszybsza odpowiedz
pozdrawiam
Odpowiedzi: 2
rafiki–sc zanim się updatem Biosu zaczniesz bawić , – taka rada przejrzyj strony o tym stanowiące, by później nie było źe coś Cię zaskoczyło, nie wiedziałeś i nie działa
prawdopodobieństwo złego odczytu odrzucisz poprzez manualne fizyczne sprawdzenie temperatury (przy takich wysokich wskazaniach lepiej jakimś termometrem, np. takim zewnętrznym)
jeśli się nie grzeje, to pewnie termometr zwariował... i tak, zmiana biosu moźe pomóc, jeśli to nie fizyczne jego uszkodzenie.
jeśli się nie grzeje, to pewnie termometr zwariował... i tak, zmiana biosu moźe pomóc, jeśli to nie fizyczne jego uszkodzenie.
Strona 1 / 1