AKTUALIZACJA BAZY

Chodzi mi o pomoc odnośnie aktualizacji bazy antywirusowej na domowym komputerze.

Problem!!

Mój problem polega na tym, źe majac antywirusa "Nortona" mam dwa konta. Konto administratora i konto z ograniczonymi prawami. Tworzone poprzez standardowe tworzenie konta. Problem polega na tym, źe na ograniczonym koncie nie chce mi aktualizować LiveUpdate, gdyź nie posiada uźytkownik uprawnień. Na konto administratora nie wchodzę tak często, a specjalnie po to to nie ma sensu!!! Jak to ustawić aby konto ograniczone miało dostęp do UPDATE'a

Odpowiedzi: 9

To jest zwykły NAV bez NIS ale jak ktoś wie teź z to zapraszam do dyskusji !!!!
muchamet
Dodano
07.01.2005 17:46:56
Bezpieczenstwo to nie tylko wlam na konto. To rowniez mozliwosc zarazenia systemu swinstwem. A co zrobi wirus na koncie Gosc ? Moze mnie w pupe pocalowac.

Wlam ? A Owszem. Na kompy tak zabezpieczone jak opisuja to tu uzytkownicy – praca na wbudowanym koncie Administratora, bez zadnego hasla i nawet bez firewalla. No ale jaki Pan, taki kram.
EL NINO
Dodano
07.01.2005 01:02:47
Witam!

Dla bezpieczenstwa? Nie ma znaczenia ile ma kont..jak ktos sie bedzie chcial wlamac na konto administratora to i tak to zrobi.
DonWuja
Dodano
07.01.2005 00:39:06
Muchamet, czy to jest AV z Norton Internet Security czy zwykły Norton AntiVirus ?
Jeśli to pierwsza opcja to moźe Tobie pomogę.
McScr@by
Dodano
06.01.2005 23:10:01
DonWuja:
Po co Ci dwa konta?
Jak to "po co" ? Dla bezpieczenstwa.

muchamet, zerknij czy nie pojdzie odpalic samego Live Update z prawokliku –> Run as (podajac konto administrator i jego haslo).
EL NINO
Dodano
05.01.2005 02:27:28
Witam!

A probowales http://securityresponse.symantec.com/avcenter/download.html ? Chociaz jesli LU nie dziala czyli ogolnie aktualizacja definicji to z pliku pewnie tez nie bedzie dzialac :(

Zrob jak radza koledzy ustaw odpowiednie uprawnienia.

ps. Po co Ci dwa konta? nie mozesz uzywac tylko konta administratora?
DonWuja
Dodano
04.01.2005 16:28:16
heh
START–>PANEL STEROWANIA–>KONTA UZYTKOWNIKÓW
Rudiczek
Dodano
04.01.2005 02:41:20
amd_good:
Musisz wejsc na konto administratora i ustawic, zeby to drugie konto nie mialo ograniczen... Pozdro

TYLE TO WIEM, ALE GDZIE TO SIE USTAWIA!!!
muchamet
Dodano
03.01.2005 14:59:13
Musisz wejsc na konto administratora i ustawic, zeby to drugie konto nie mialo ograniczen... Pozdro
amd_good
Dodano
03.01.2005 14:30:40
muchamet
Dodano:
03.01.2005 13:17:54
Komentarzy:
9
Strona 1 / 1