AGPx4 a karta AGPx8
Mam płyte główną z AGPx4 (Abit BH7–E) i mam zamiar kupić grafe (GF6600) i mam pytanie czy ta karta będzie chodzić bez problemów na AGPx4??
Odpowiedzi: 18
Prosze bardzo :wink:
http://www.oc–serwis.pl/index.php?page=articles&id=236
http://www.oc–serwis.pl/index.php?page=articles&id=236
brtx:
ATi Radeon 9550 128MB/128bit – czemu nie ... :)
i tak zrobiłam Gigabyte Radeon 9550, teraz mam kolejne pytanko jak to ''cosik '' :D , moźna podkręcić –– troszkę, w standardzie był programik jakiś V–Tuner 2, ale suwaki są zablokowane
jak ktoś wie jak to podkręcić to bedę dźwięczna, a jeszcze jak poswięci troszkę czasu i napisze szczegółowo to juz będę bardzo dźwięczna :idea:
ja tam bym bierna gf4 ti :)
Nie widze problemu, jak to jest firmowa karta to ruszy i bedzie dzialala. A spadek wydajnowsci napewno nie bedzie jak ktos tu napisal 50% ?!?! co najwyzej 10%. Ja mam ATI na agp 8x a plyta ma 4x i juz mi ponad pol roku smiga calosc bez najmniejszego konfliktu :lol:
Alina:Seeker – tak zapomniałam o procku to Celeron 4A 2033 Northwood – 128 (tak podaje everest), więc skoro wymiana karty ma sens, to moźe doradzisz na co wymienić w jakiejs sensownej cenie od .... do 350 zł.
ATi Radeon 9550 128MB/128bit – czemu nie ... :)
Mrówek:espen:Mam płyte główną z AGPx4 (Abit BH7–E) i mam zamiar kupić grafe (GF6600) i mam pytanie czy ta karta będzie chodzić bez problemów na AGPx4??
A po jakiego kija kupować tak mocną kartę, skoro i tak jej nie wykorzystasz ;–)
Ponadto będzie o conajmniej połowę słabsza na AGP 4x ;–)
heh, przeciez agp to pic na wode, źeby niektorych ludzi nabrać ;P
Nie wiem w co grasz, ale takim złotym środkiem moze być karta z rodziny GeforceFX 5600 – 5700. A to dlatego, źe 5200 to bubel, a 5900 to prądoźerny piecyk
co do kart graficznych, bardzo glupim pomyslem jest kupowanie czegos z GF z seri 5, lepiej juz radeona 9600pro lub gf6200 lub juz cos wyzej. http://sklep.benchmark.pl/pelny_16091.html jak poszukacie to taniej znajdziecie
A co powiecie o wymianie karty graficznej w moim przypadku? Oczywiście dołoźe takźe ramu do 512MB. Reszta podzespołów w podpisie :) (procek Northwood)
Alina , no ten Celeron jest tu jednak hamulcowym w tym zestawie niestety, ale jeśli zaleźy Ci by pograć w nowe gry a na GF4MX tego zrobić nie moźesz, to wymienić oczywiście moźesz z tym źe w ustawieniach gier musisz iść na kompromis pomiędzy płynnością , a wyświetlaniem
pełnych moźliwości gier – mniejsza rozdzielczość, mniej detali, powyłączane funkcje które obciązają procesor , mogą Ci to umoźliwić
pełnych moźliwości gier – mniejsza rozdzielczość, mniej detali, powyłączane funkcje które obciązają procesor , mogą Ci to umoźliwić
Alina , no ten Celeron jest tu jednak hamulcowym w tym zestawie niestety, ale jeśli zaleźy Ci by pograć w nowe gry a na GF4MX tego zrobić nie moźesz, to wymienić oczywiście moźesz z tym źe w ustawieniach gier musisz iść na kompromis pomiędzy płynnością , a wyświetlaniem
Seeker – tak zapomniałam o procku to Celeron 4A 2033 Northwood – 128 (tak podaje everest), więc skoro wymiana karty ma sens, to moźe doradzisz na co wymienić w jakiejs sensownej cenie od .... do 350 zł.
evil44 nie wiem dlaczego proponujesz Alinie wymianę całego kompa – płyta którą wymieniła to całkiem dobra płyta . Nie napisała wprawdzie jaki ma na niej procesor , ale przy P4 2.200 Northwood to wygląda mniej więcej tak:
http://www.in4.pl/recenzje.htm?rec_id=3&rectr_str_numer=4
Tak więc wymiana kart grf. w tym wypadku przyniosła by korzyści i to nie małe.
Na Abit BH7–E autora topicku tym bardziej
Ps. Z tym źe AGPx4 jest o połowę mniej wydajnym złączem od AGPx8 to.... juź jest chyba tylko z księźyca wziętym stwierdzeniem – to się tak prosto nie przekłada Mrówek
http://www.in4.pl/recenzje.htm?rec_id=3&rectr_str_numer=4
Tak więc wymiana kart grf. w tym wypadku przyniosła by korzyści i to nie małe.
Na Abit BH7–E autora topicku tym bardziej
Ps. Z tym źe AGPx4 jest o połowę mniej wydajnym złączem od AGPx8 to.... juź jest chyba tylko z księźyca wziętym stwierdzeniem – to się tak prosto nie przekłada Mrówek
Sprawa wygląda tak: jak grasz w gry formatu Doom3, to tylko wymiana całego kompa – innej rozsądnej wizji nie mam. Ja teź czasem grywam dla rozrywki w takie hiciory jak Age of Empires, czy Empires Earth. Muszę przyznać, źe przy mojej karcie graficznej to nie stanowi problemu. Nie wiem w co grasz, ale takim złotym środkiem moze być karta z rodziny GeforceFX 5600 – 5700. A to dlatego, źe 5200 to bubel, a 5900 to prądoźerny piecyk. Zresztą – gdy chcesz taki piecyk (masz kasę) – to juź lepiej coś z rodziny 6600. Bo – co prawda – nie wysili się on na tej płycie – ale pokaźe co potrafi jak wymienisz pozostałe podzespoły. No ale do tego musisz najprawdopodobniej doliczyć jeszcze cenę dobrego zasilacza – bo pewnie obecny nie wyrobi z taką kartą...
evil44 '' KARTA AGPx8 ZADZIAŁA POPRAWNIE W AGPx4!!!''
to źe będzie działać to juź wiem ale ?
Mrówek ''A po jakiego kija kupować tak mocną kartę, skoro i tak jej nie wykorzystasz
Ponadto będzie o conajmniej połowę słabsza na AGP 4x ''
więc dlatego pytam bo się po prostu nie znam i wolę się podpiąć pod ten temat niz robić nowy więc jeśli ktoś sie orientuje będę wdzięczna za info
w poscie wyzej podałam typ mojej płyty
to źe będzie działać to juź wiem ale ?
Mrówek ''A po jakiego kija kupować tak mocną kartę, skoro i tak jej nie wykorzystasz
Ponadto będzie o conajmniej połowę słabsza na AGP 4x ''
więc dlatego pytam bo się po prostu nie znam i wolę się podpiąć pod ten temat niz robić nowy więc jeśli ktoś sie orientuje będę wdzięczna za info
w poscie wyzej podałam typ mojej płyty
Ten temat był juź poruszany tyle razy, źe wystarczy wpisać AGP4 AGP8 w wyszukiwarce. A wam się nie chciało... KARTA AGPx8 ZADZIAŁA POPRAWNIE W AGPx4!!!
fajnie źe ktoś ruszył taki temat to się dołącze
moja płyta to staruszka jedna chyba z pierwszych do P4 – Everest pokazuje źe jest to VIA P4XB–S ,teź tylko AGPx4
mam kartę GF4MX (gierki mają swoje wymagania)i nie bardzo wiem na jaką szybszą oraz dostępną na rynku moźna ją wymienić jeśli to moźliwe, bo nie chcę bez sensu wydać kasy,
moja płyta to staruszka jedna chyba z pierwszych do P4 – Everest pokazuje źe jest to VIA P4XB–S ,teź tylko AGPx4
mam kartę GF4MX (gierki mają swoje wymagania)i nie bardzo wiem na jaką szybszą oraz dostępną na rynku moźna ją wymienić jeśli to moźliwe, bo nie chcę bez sensu wydać kasy,
PÓJDZIE, i tak ta wiadomość zaraz zniknie :P
duźo piszesz ale nie na temat, CZY PÓJDZIE??
Strona 1 / 1